counter

"H πρώτη μου φορά"

"H πρώτη μου φορά"
"H πρώτη μου φορά"

Ελένη Τσολάκη

Και μην πάει το μυαλό σας σε κάτι άλλο πιο πονηρό και πιο πικάντικο γιατί σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας τη πρώτη μου εμπειρία μ’ αυτό το ιαπωνικό φαγητό που έχει τρελάνει μερικούς και έχει αποκτήσει τους πιο φανατικούς οπαδούς.

Το sushi λοιπόν είναι αυτό το φαγητό που εγώ προσωπικά δεν μπορώ ούτε να το μυρίσω. Η έξοδος μου πριν λίγες μέρες με την επίσης φανατική και εγκυμονούσα Βάσω Κολλιδά μου έδωσε την αφορμή να γράψω για την πρώτη μου επαφή μ’ αυτό.

Γυρίζω μερικά χρόνια πίσω γύρω στα 6, και φτάνω στα πρώτα Κορίτσια για σπίτι του Μακεδονία ΤV, την πρώτη μου επαφή σε κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας αλλά και με το sushi, και ομολογώ πως δεν φαντάστηκα ποτέ ότι θα αποκτήσω μια σχέση μίσους. Την τρίτη μέρα λοιπόν αποφασίζει η αγαπημένη μου φίλη και αρχισυντάκτρια τότε να φτιάξουμε sushi στο studio. Τονίζω στο σημείο αυτό ότι εγώ ουδέποτε ήμουν λάτρης της ιαπωνικής κουζίνας και παρόμοιων τέτοιων μαγειρικών καταστάσεων. Είμαστε λοιπόν στον αέρα της εκπομπής και τελειώνοντας τη μαγειρική ακούω στο ακουστικό μου τη μαγική παρότρυνση να δοκιμάσω αυτό το πραγματάκι το οποίο μου μυρίζει απαίσια. Μην μπορώντας να κάνω κάτι διαφορετικό παίρνω δειλά δειλά λίγο από αυτό το ωμό ρύζι και το δοκιμάζω.

Μέσα στα επόμενα 5 λεπτά με έχει λούσει κρύος ιδρώτας και αισθάνομαι στα πρόθυρα της λιποθυμίας. Και όντως με το τέλος της εκπομπής καταλήγω στο νοσοκομείο με δηλητηρίαση.

Όπως καταλαβαίνετε από τότε δεν θέλω ούτε να φτιάξω τις σχέσεις μου με τα ψαράκια αυτό, αλλά ούτε και να προσπαθήσω να συμφιλιωθώ μαζί τους. Αρκούμαι μόνο στο να παρακολουθώ τις καλές μου φίλες να το γεύονται και να το συνοδεύουν από επιφωνήματα τύπου “μμμμμμμμ””””, “αααααααα” και τα λοιπά.

Δεν κατάλαβα ποτέ τι ευχαρίστηση παίρνουν αυτοί οι άνθρωποι τρώγοντας όλα αυτά τα πολύχρωμα στρόγγυλα πράγματα αλλά παρ΄όλα αυτά έχω μάθει να κατανοώ την ανάγκη των φίλων μου να μεταφερθούν έστω για λίγο στην ιαπωνική παράδοση, προσπαθώντας πάντα να δείξουν πόσο καλά έχουν εξοικειωθεί με τα τσοπστικς, την σόγια και όλα τα υπόλοιπα.

Ελένη Τσολάκη

Για το τέλος και μια συμβουλή στις κυρίες που είναι σε ενδιαφέρουσα όπως και η Βάσω και τη μεταφέρω από αυτή. Όταν βρίσκεστε σε ενδιαφέρουσα μην φάτε τίποτα ωμό αλλά πάντα να είναι λίγο ψημένο.

Έτσι για να δείξω ότι πρέπει να αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα των φίλων μας ακόμα και όταν αυτή μας φέρνει στο μυαλό κυρίως κακές αναμνήσεις.

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR