counter

H πριγκίπισσα Μέτε-Μάριτ της Νορβηγίας πάσχει από σπάνια ασθένεια στους πνεύμονες

H πριγκίπισσα Μέτε-Μάριτ της Νορβηγίας πάσχει από σπάνια ασθένεια στους πνεύμονες
H πριγκίπισσα Μέτε-Μάριτ της Νορβηγίας πάσχει από σπάνια ασθένεια στους πνεύμονες

Η πριγκίπισσα- διάδοχος του θρόνου της Νορβηγίας, Μέτε- Μαρίτ, πάσχει από μια σπάνια, χρόνια ασθένεια στους πνεύμονες, κάτι που επιβεβαίωσε η βασιλική οικογένεια.

Συγκεκριμένα η 45χρονη, είπε ότι διαγνώστηκε με πνευμονική ίνωση. Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, η συγκεκριμένη ασθένεια προκαλεί ουλές στους πνεύμονες και δυσκολεύει ολοένα και περισσότερο την αναπνοή.

Η Μέτε- Μαρίτ τόνισε πως πιθανότατα θα πρέπει πλέον να περιορίσει τα βασιλικά της καθήκοντα. «Επί σειρά ετών, είχα προβλήματα υγείας σε τακτική βάση, και τώρα ξέρουμε περισσότερα. Και μια τέτοια διάγνωση θα περιορίζει τη ζωή μου κάποιες στιγμές, χαίρομαι που η ασθένεια ανακαλύφθηκε τόσο νωρίς. Σκοπός μου είναι ακόμα να εργάζομαι και να συμμετέχω στο επίσημο πρόγραμμα όσο το δυνατόν περισσότερο», ανέφερε η ίδια σε ανακοίνωσή της.

Προς το παρόν η Μέτε-Μάριτ νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Όσλο, ενώ παρακολουθείται και από ειδικούς στο εξωτερικό. Πιθανότατα πρόκειται για αυτοάνοσο νόσημα, ενώ σε άτομα κάτω των 65 ετών οι γιατροί συνιστούν μεταμόσχευση πνεύμονα.

Η Μέτε- Μαρίτ γνωρίστηκε με τον σύζυγό της τον Διαδόχο πρίγκιπα Χάακον, φυσικό κληρονόμο του θρόνου της Νορβηγίας, σε μουσικό φεστιβάλ τη δεκαετία του 1990. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2001 και σήμερα έχει τρία παιδιά.

Photos:Abacapress/Visualhellas.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR