counter

Η λίστα με τα πιο βρώμικα αντικείμενα της καθημερινότητάς μας. Το παγάκι πιο βρώμικο από το νερό λεκάνης τουαλέτας

Η λίστα με τα πιο βρώμικα αντικείμενα της καθημερινότητάς μας. Το παγάκι πιο βρώμικο από το νερό λεκάνης τουαλέτας
Η λίστα με τα πιο βρώμικα αντικείμενα της καθημερινότητάς μας. Το παγάκι πιο βρώμικο από το νερό λεκάνης τουαλέτας

Παγάκι

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες εκείνες που ξοδεύουν ώρες αγκαλιά με τα σφουγγάρια και τα ξεσκονόπανα για να λάμπει το σπίτι και να μην έχει ίχνος μικροβίου. Οι περισσότερες από αυτές εστιάζουν κυρίως στο μπάνιο που θεωρητικά συγκεντρώνει και τα περισσότερα μικρόβια μέσα στο σπίτι.

Το μπάνιο που είναι ο πονοκέφαλος κάθε γυναίκας στο νοικοκυριό δεν έχει τόσα μικρόβια όσο μια πανάκριβη γυναικεία τσάντα ή όσο ένα ποτό που θα πιούμε κατά την έξοδο μας σε κάποιο μαγαζί! Στην ουσία το μπάνιο μας είναι πιο ακίνδυνο και από το πληκτρολόγιο του υπολογιστή που χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Στην ουσία υπάρχουν πολλά οικιακά αντικείμενα που είναι πολύ πιο βρώμικα από τη λεκάνη της τουαλέτας, χωρίς μάλιστα να πηγαίνει το μυαλό μας. Είναι αντικείμενα που χρησιμοποιούμε κατά τη διάρκεια της ημέρας και που σίγουρα δεν καθαρίζουμε τόσο καλά όσο τη λεκάνη και το νιπτήρα του μπάνιου μας. Στη λίστα που ακολουθεί θα εκπλαγείτε με τις υψηλές θέσεις και τα αντικείμενα τα οποία μας ξεγελούν.

24. Πάγος

 Σε μελέτη που έγινε βρέθηκε ότι το 70% του πάγου που σερβίρεται σε μπαρ και καφέ έχει περισσότερα βακτήρια από το νερό της λεκάνης της τουαλέτας!

23. Δάπεδο τουαλέτας

Τα δάπεδα σε τουαλέτες δημόσιων χώρων έχουν 2.000.000 βακτήρια ανά τετραγωνικό ενώ η λεκάνη μόλις 50!

22. Επιφάνεια γραφείων

400 φορές περισσότερα βακτήρια από τις λεκάνες.

21. Πληκτρολόγιο

200 φορές περισσότερα βακτήρια από τη λεκάνη. Ο μέσος όρος του πληθυσμού έχει το πληκτρολόγιο ως προέκταση του χεριού τους και μάλιστα σήμερα εκατομμύρια παιδιά στέκονται μπροστά σε υπολογιστές για να δουν κινούμενα σχέδια ή να παίξουν παιχνίδια.

20. Κινητό τηλέφωνο

Δέκα φορές περισσότερα βακτήρια από τη λεκάνη.

19. Κατάλογοι εστιατορίων

100 φορές περισσότερα βακτήρια.

18. Ξύλο κοπής κουζίνας

Ειδικά εάν αναμειγνύονται λαχανικά και κρέατα γίνεται πόλος μικροβίων, κάτι που δεν μπορεί να συλλάβει το μυαλό της νοικοκυράς η οποία πολλές φορές αρκείται σε ένα απλό και σύντομο πλύσιμο!

17. Οδοντόβουρτσα

Απίστευτο και όμως αληθινό! Όταν καθαρίζεται η λεκάνη της τουαλέτας τα μικρόβια αιωρούνται για πάνω από 2 ώρες και στη συνέχεια κατακάθονται στις οδοντόβουρτσες!

16. Χαλιά

Πολλά μικρόβια μέσα στις ίνες σε σχέση με τη λεκάνη.

15. Ψυγείο

Πολλά βακτήρια και εδώ σε αναλύσεις που έγιναν.

14. Χάρτινες τσάντες για ψώνια

Δεν πλένονται σχεδόν ποτέ!

13. Τηλεκοντρόλ

Από τα πιο βρόμικα αντικείμενα που κρατάμε καθημερινά και που συγκεντρώνουν  πολλές φορές και υπολείμματα φαγητού. Ποιος από εμάς δεν έχει φάει παρακολουθώντας ταινία;

12. Πόμολα

Λογικό αφού ανοίγουμε τις πόρτες με τα χέρια μας που είναι γεμάτα μικρόβια.

11. Ηλεκτρικοί διακόπτες

Τα χέρια μεταφέρουν και στη συγκεκριμένη περίπτωση πολλά βακτήρια.

10. Νεροχύτης

Στη δέκατη θέση βρίσκεται ο νεροχύτης που πολλοί θα πίστευαν ότι επειδή πέφτει άφθονο νερό δεν φέρει και μικρόβια. Κι όμως, είναι πιο βρόμικος, σύμφωνα με έρευνες, από ολόκληρο το μπάνιο.

9. Μπανιέρα

Ο χώρος όπου μπαίνουμε για να πλυθούμε έχει πολλά μικρόβια γύρω από το σιφόνι.

8. Μαξιλάρι

Νεκρά δερματικά κύτταρα, τρίχες, σκόνη και πολλά μικρόβια μαζεύονται εκεί που ξεκουράζουμε το κεφάλι μας.

7. Στρώμα

Γνωρίζετε ότι σε δέκα χρόνια από την ημέρα αγοράς του στρώματος αυτό διπλασιάζεται σε βάρος εξαιτίας της βρόμας και των μικροβίων που έχει;

6. Μπολ κατοικίδιων

Από τα πιο βρόμικα αντικείμενα που δεν πλένεται συχνά.

5. Χρήματα

Αν και περίμενε κανείς να κατέχουν την πρώτη θέση τα χρήματα βρίσκονται στην 5η. Από το ένα χέρι στο άλλο και σε διάφορα σημεία, τα χρήματα εμπεριέχουν πολλά μικρόβια και δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος για να τα καθαρίζουμε.

4. Κουρτίνες

Πόσα χέρια τις τραβούν καθημερινά, πόση σκόνη κάθεται πάνω στο ύφασμα και σε πόσα μικρόβια μεταφράζεται όλο αυτό άραγε;

3. Ντουζ

Στις οπές συγκεντρώνεται πλήθος μικροβίων.

2. Γυναικεία τσάντα

Αυτό και αν δεν το περίμενε κανείς. Η γυναικεία τσάντα που οι περισσότερες κυρίες σπαταλούν μια περιουσία για να αποκτήσουν είναι ο φορέας που βρίσκεται στη 2η θέση. Και φανταστείτε πόσες είναι εκείνες που ακουμπούν τις τσάντες τους ακόμη και κάτω στο δρόμο!

1. Σφουγγαράκι κουζίνας

Και στο νούμερο ένα ίσως αυτό που δε θα περιμένατε ποτέ! Πάρα πολλές γυναίκες καθημερινά είναι με το σφουγγαράκι στο χέρι για να καθαρίζουν ακόμη και το παραμικρό που θα δουν μέσα στο σπίτι. Και να που το νούμερο ένα αντικείμενο καθαρισμού βρίσκεται στο νούμερο 1 αντικείμενο με τα περισσότερα μικρόβια!

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR