counter

H κηδεία του Νέλσον Μαντέλα

H κηδεία του Νέλσον Μαντέλα
H κηδεία του Νέλσον Μαντέλα

Η επιμνημόσυνη τελετή πραγματοποιείται, υπό καταρρακτώδη βροχή αλλά σε εορταστική ατμόσφαιρα, παρουσία της οικογένειας του εκλιπόντα, αρχηγών κρατών, εστεμμένων και δεκάδων χιλιάδων Νοτιοαφρικανών.

"Ο Θεός να ευλογεί την Αφρική" αναφώνησε το πλήθος, καθώς άρχιζε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Ο πρόεδρος Τζέικομπ Ζούμα, ο αμερικανός ομόλογός του Μπαράκ Ομπάμα και η Βραζιλιάνα Ντίλμα Ρουσέφ, μεταξύ άλλων προσωπικοτήτων, αναμένεται κατόπιν να πάρουν το λόγο αποχαιρετώντας για τελευταία φορά τον ιδρυτή της χώρας του Ουρανίου Τόξου.


Ορισμένοι Νοτιοαφρικανοί μέσα στο στάδιο γιουχάισαν τον πρόεδρο Ζούμα κατά την άφιξή του σε αυτή την ιστορική τελετή αποχαιρετισμού του Νέλσον Μαντέλα και για δεύτερη φορά, όταν ακούστηκε το όνομά του από τον επικεφαλής των τελετών και αντιπρόεδρο του Εθνικού Αφρικανικού Κογκρέσου, Σίριλ Ραμαφόσα.Οι Νοτιοαφρικανοί αυτοί ζητούσαν την αντικατάστασή του, μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει για την ανακαίνιση της κατοικίας του που στοίχισε πολλά εκατομμύρια δολάρια. 

Τα εγγόνια του Μαντέλα και ο πολιτικός κόσμος από όλο τον πλανήτη στη συνέχεια θα αποτίσει φόρο τιμής στο άνθρωπο σύμβολο της ειρήνης, ο οποίος πέθανε την περασμένη Πέμπτη στο σπίτι του στο Γιοχάνεσμπουργκ σε ηλικία 95 ετών μετά από μακρά ασθένεια. Πολλά γήπεδα και στάδια σε όλη τη χώρα έχουν τεθεί σε κατάσταση «επιφυλακής» για να φιλοξενήσουν τα εκατομμύρια λαού που τιμούν τον ιστορικό τους ηγέτη καθώς σε δεκάδες δημόσιους χώρους που άνοιξαν σε όλη τη χώρα οι πολίτες μπορούν να παρακολουθήσουν τα όσα θα συμβαίνουν στο στάδιο FNB μέσα από γιγαντοοθόνες. Την ασφάλεια επιτηρούν χιλιάδες αστυνομικοί.

Η ταφή του ιστορικού ηγέτη της Νότιας Αφρικής θα γίνει την Κυριακή στην αγροτική περιοχή Eastern Cape, στο χωριό των προγόνων του. Τουλάχιστον 5.000 άνθρωποι αναμένεται να παρακολουθήσουν την κηδεία και την ταφή του Νέλσον Μαντέλα

Πηγή: ΑΝΤΕΝΝΑ.GR

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR