Η καλή υγεία ξεκινά από το έντερο!

Η καλή υγεία ξεκινά από το έντερο!

Ξέρεις τι είναι τα βιοϋμένια του εντέρου και τι ρόλο παίζουν στην υγεία και στον ελεγχο του βάρους μας; Ο Nutritional Therapist Χρήστος Τσεκούρας και Επιστημονικός Επιμελητής της Fisiokinesis υιοθετεί τη ρήση του Ιπποκράτη και λύνει όλες μας τις απορίες.

Γνώρισε τα Biofilms του εντέρου

Tα βιοϋμένια θα μπορούσαμε να τα παρομοιάσουμε με πλάκες. Η πιο χαρακτηριστική πλάκα είναι οδοντική. Είναι, δηλαδή, βακτήρια που δημιουργούν ένα αδιαπέραστο τοίχωμα από σάκχαρα και πρωτεΐνες, και μπορούν να προστατευτούν από κάθε εισβολή ακόμα και από αντιβιώσεις. Όλοι έχουμε βιώσει τον καθαρισμό αυτής της πλάκας από οδοντίατρο με τη χρήση εξειδικευμένου εργαλείου. Τέτοια, λοιπόν, Biofilms δημιουργούνται και στο έντερο. Ένας υγιής οργανισμός έχει μια ισορροπημένη μικροβιακή χλωρίδα με φιλικά και παθογόνα βακτήρια που συνυπάρχουν στο πεπτικό σύστημα (μικροβίωμα του εντέρου). Τα φιλικά βακτήρια υπερτερούν και βοηθούν στη διάσπαση των τροφών, την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, τη σωστή υγρασία του τοιχωμάτων, τη λίπανση και, βέβαια, αναλαμβάνουν την προστασία μας απέναντι σε λοιμώξεις. Όταν, όμως, διαταραχθεί αυτή η ισορροπία, τα παθογόνα βακτήρια αναπτύσσονται πάνω από τα φιλικά, δημιουργώντας ένα αδιαπέραστο Biofilm. Αυτή η συνθήκη ξέρουμε από πολλές επιστημονικές μελέτες ότι μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα υγείας, καθώς ο οργανισμός γερνάει πιο γρήγορα και γίνεται ευαίσθητος σε λοιμώξεις και χρόνιες εκφυλιστικές παθήσεις, όπως:

• Παχυσαρκία.

• Kατάθλιψη, άγχος, στρες.

• Ευερέθιστο έντερο, ελκώδη κολίτιδα, νόσο του Crohn.

• Δυσπεψία, τυμπανισμό, αέρια, κράμπες στο στομάχι και την κοιλιακή χώρα.

• Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, ινομυαλγία.

• Candida, παρασιτικές λοιμώξεις.

• Καούρα, γαστροισοφαγική παλινδρόμηση.

• Αρθρίτιδα, Brain Fog, ακμή, δερματικές παθήσεις, αλλεργίες.

To Colen Detox

Θεραπεία 360ο

Το Colon Detox είναι μια θεραπεία 360ο, αφού βελτιώνει φυσικά όλους τους μηχανισμούς του ανθρώπινου οργανισμού, εξασφαλίζοντας σωστό μικροβιακό προφίλ, δυνατό ανοσοποιητικό, σωστή πέψη και γρήγορο μεταβολισμό. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πώς ανταποκρίνεται το σώμα.

Ο μέσος όρος των κιλών που έχασαν τα άτομα χρησιμοποιώντας τη μέθοδο είναι 3 κιλά στις 3 ημέρες, 5 κιλά στις 6 μέρες και 8 κιλά στις 12 ημέρες. Αυτό γίνεται γιατί τα γεύματα έχουν συνολικά πολύ λίγες θερμίδες, χωρίς όμως να λείπει κανένα θρεπτικό συστατικό.

Πιο αναλυτικά:

• Καταναλώνεις 7 ροφήματα σούπερ τροφών και φρούτων ημερησίως χωρίς να τρως κάποια άλλη τροφή.

• Το πρόγραμμα είναι για 3, 6 ή 12 ημέρες, ανάλογα με το αν κάποιος είναι λιποβαρής, κανονικός ή παχύσαρκος, αντίστοιχα.

Δοκίμασε και εσύ το Colon Detox, χάσε βάρος και κέρδισε υγεία και ευεξία!

counter

MOST POPULAR

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.
Λ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 14 & ΧΑΛΕΠΑ
15125 ΜΑΡΟΥΣΙ
ΤΗΛ: 210 2594100 - 2102594205
FAX: 210 2586740

Για να διαφημιστείτε στο FTHIS.GR επικοινωνήστε με το εμπορικό τμήμα της εταιρίας μας:

Διεύθυνση Διαφήμισης:
e-mail: info@fthis.gr
Tηλ.: 210 2594100

Like us Follow us Find us
fthis.gr
Daphne
Η χρήση του web site σημαίνει αποδοχή των όρων χρήσης