counter

Η γοητεία της αβεβαιότητας

Η γοητεία της αβεβαιότητας
Η γοητεία της αβεβαιότητας

Η γοητεία της αβεβαιότητας

Δε σου αρέσουν τα ρίσκα όμως κάποιες φορές μετανιώνεις για πράγματα που δεν έκανες. Μήπως κάποτε τελικά πρέπει να κάνεις το μεγάλο άλμα;  Διάβασε τις παρακάτω γραμμές. Μπορεί να σε βοηθήσουν.  

Γιατί διστάζεις; 

Σε κρατάει η δύναμη της επιβίωσης.

Tο άγνωστο ξυπνά το ένστικτο που θέλει να σε προστατέψει. Ωστόσο, εάν περιμένεις να φτιάξεις το τέλειο πλάνο, μπορεί να γεράσεις.... προσπαθώντας. Η ζωή είναι σαν ένας καμβάς: από τη φύση σου έχεις όλα τα χρώματα και απλά πρέπει να βρεις τα πινέλα για να φτιάξεις τον πίνακά σου. Και αν δεν τα βρεις, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα χέρια σου.

Αναρωτήσου: Mήπως παραείμαι επιφυλακτική; Μήπως επιτρέπω την παράλογη ανησυχία να θολώνει την κρίση μου και να με κάνει να χάνω ευκαιρίες;

 

Φοβάσαι ότι δε θα τα καταφέρεις.

Ένα ρίσκο που ενέχει ο σχεδιασμός ενός πλάνου δράσης είναι η αδυναμία να το εκτελέσεις.

Έχω κάνει coaching σε πάρα πολλές γυναίκες που αντιστέκονται στην ανάληψη δράσης ενώ έχουν διαθέσει ώρες ατελείωτες για την έρευνα και το σχεδιασμό του τέλειου πλάνου. Το πιο εύκολο πράγμα είναι να «οχυρωθείς» για να προστατευτείς από αυτό που φαντάζεσαι ότι είναι τρομακτικό ή δύσκολο, ξεχνώντας την ελευθερία που θα νιώσεις όταν ωθήσεις τον εαυτό σου να πάει παραπέρα.

Αναρωτήσου: Πόσο εμπιστεύομαι τον εαυτό μου; Πόσο γνωρίζω ότι όσο πιο πολύ τον εμπιστεύομαι τόσο πιο εύκολα θα βγω από τη «ζώνη ασφαλείας» μου; Πόσο εξοπλισμένη είμαι ώστε να αντεπεξέλθω στη νέα απροσδόκητη κατάσταση;

Σχεδιάζεις το απροσδόκητο.

Το απρόοπτο δε θα ήταν απρόοπτο εάν το σχεδίαζες. Είναι χάσιμο χρόνου να υπεραναλύεις τα πάντα εκ των προτέρων. Αντίθετα, προσπάθησε να δυναμώσεις τον εαυτό σου διπλά: αναπτύσσοντας την ικανότητα να αναλύεις σωστά και όσο χρειάζεται βάσει λογικής και μαθαίνοντας να διαχειρίζεσαι τους φόβους σου ανάλογα. Κι αυτό γιατί το απρόσμενο μπορεί να είναι κάτι από αυτά που μπορούν να συμβούν συχνά στη ζωή όπως χωρισμός, διαζύγιο, προαγωγή, απόλυση, μητρότητα για πρώτη φορά, κ.λπ.

Αναρωτήσου: Πόσο έτοιμη είμαι να παραδεχτώ/αναγνωρίσω το άγχος μου; Τί πρέπει να κάνω για να το διαχειριστώ; Πως πρέπει να βλέπω τη ζωή για να με ωθήσω να πάω μπροστά; Για μένα, προσωπικά, η ζωή είναι τόσο σύντομη που δε με παίρνει να προσπεράσω ευκαιρίες που έρχονται προς το μέρος μου!

 

 

(Νομίζεις ότι) έχεις κακό συγχρονισμό.

Πόσες φορές έχουμε ακούσει τους γύρω μας να λένε: «έφταιγε η κακή στιγμή»; Κι όμως συχνά αυτά τα άτομα έχουν αγνοήσει ή απορρίψει ενδεικτικά στοιχεία που θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν να πάρουν την απόφαση τη σωστή στιγμή. Παρότι όταν γνωρίζεις τον εαυτό σου καλύτερα, αντιλαμβάνεσαι πιο εύκολα πότε έρχεται αυτή, ωστόσο, το μόνο σίγουρο στη ζωή είναι ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο εκτός του ότι κάποια μέρα τελειώνει! Και γνωρίζοντας αυτό, αναρωτιέμαι... τί έχω να χάσω αν το δοκιμάσω τώρα;

 

 

Ανακαλύψτε περισσότερα κάνοντας κλικ στο www.formamag.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR