counter

H διάγνωση του ψυχίατρου για τη Βίκυ Σταμάτη

H διάγνωση του ψυχίατρου για τη Βίκυ Σταμάτη
H διάγνωση του ψυχίατρου για τη Βίκυ Σταμάτη

Βικυ Σταμάτη“Θυμός για την κράτησή της, ναρκισσιστικά στοιχεία και αυτοκαταστροφικές τάσεις”.  Αυτό αναφέρει στη διάγνωσή του ο ψυχίατρος που εξέτασε τη Βίκυ Σταμάτη και χρησιμοποίησε η σύζυγος του πρώην υπουργού για να ζητήσει τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης.

"Η εμφάνισή της ήταν περιποιημένη και τα χέρια της καλυμμένα με αντιμικροβιακή κρέμα. Αρνήθηκε να καθίσει στην καρέκλα αν προηγουμένως αυτή δεν είχε καλυφθεί με καθαρό χαρτί. Το συναίσθημά της ήταν αγχώδες, καταθλιπτικό και ευερέθιστο. Εξέφρασε μεγάλη αγωνία για την κατάσταση του παιδιού της και έντονα αισθήματα άγχους, αναξιότητας και ενοχής που συνδέονται άμεσα με την απομάκρυνση από τον γιο της, τον οποίο μέχρι τώρα δεν είχε αποχωριστεί ούτε μία μέρα και ανησυχεί ότι οι δικοί της που τον φροντίζουν στην παρούσα φάση, δεν ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους όπως πρέπει", αναφέρει ο καθηγητής Ψυχιατρικής που εξέτασε τη Βίκυ Σταμάτη στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Η σύζυγος του πρώην υπουργού, σύμφωνα με “Τα Νέα”, παραδέχθηκε πως έχει "ψυχαναγκασμούς καθαριότητας" εδώ και πολλά χρόνια. Μάλιστα, μετά τη γέννηση του παιδιού της, οι ψυχαναγκασμοί μεγεθυνθήκαν, καθώς θεωρεί πως το παιδί της μπορεί να κινδυνεύσει από “μικρόβια και μολύνσεις”. Ανήσυχη ήταν επίσης και για την για την "κατάσταση του συζύγου της".

Ο ψυχίατρος επισημαίνει μεταξύ άλλων πως "η κυρία Σταμάτη πάσχει από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή. Η διαταραχή αυτή, σε συνδυασμό με την προσωπικότητά της, η οποία έχει πολλά δύσκαμπτα και ναρκισσιστικά στοιχεία, καθώς και οι ιδιαίτερα πιεστικές ψυχικά συνθήκες τις οποίες αντιμετωπίζει στην παρούσα φάση (χωρισμός από το παιδί, κράτηση της ιδίας, κράτηση του συζύγου της) αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο των ήδη υπαρκτών αυτοκαταστροφικών τάσεων και μπορούν να οδηγήσουν σε δραματικότερες (και πολύ πιο επικίνδυνες) συμπεριφορές κατά της υγείας και της ζωής της.Η ψυχική της κατάσταση έχει επιβαρυνθεί σημαντικά και αναμένεται περαιτέρω επιβάρυνση από τη στιγμή που δεν είναι σε θέση να βρίσκεται κοντά στο παιδί της".

Η διάγνωση του γιατρού όχι μόνο δεν έπεισε τους δικαστές, που απέρριψαν το αίτημα της Βίκυς Σταμάτη για τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, αντίθετα, με τη συνέντευξη που παραχώρησε σε ιστότοπο και με την οποία υπερασπιζόταν την αθωότητά της, κρίνουν πως τα ψυχολογικά συμπτώματα που επικαλείται δεν έχουν επηρεάσει την ικανότητά της προς καταλογισμό!

Η εισαγγελέας Ευγενία Κυβέλου και ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι "είναι απολύτως ικανή να επικοινωνεί και να ενεργεί προς υπεράσπισή της και μάλιστα όχι μόνο ενώπιον των αρμόδιων Αρχών".

Στην επίμαχη συνέντευξη, η Βίκυ Σταμάτη είχε δηλώσει πως οι δαπάνες της ανταποκρίνονται "στις δαπάνες της μέσης Ελληνίδας με στοιχειώδη οικονομική άνεση".

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR