counter

Η Βέφα Αλεξιάδου σε μια σπάνια συνέντευξή της: "Tίποτα δεν γίνεται τυχαία. Κι όταν η τύχη σου..."

Η Βέφα Αλεξιάδου σε μια σπάνια συνέντευξή της: "Tίποτα δεν γίνεται τυχαία. Κι όταν η τύχη σου..."
Η Βέφα Αλεξιάδου σε μια σπάνια συνέντευξή της: "Tίποτα δεν γίνεται τυχαία. Κι όταν η τύχη σου..."

Από τη Νάνσυ Μητροπούλου

Τον Ιανουάριο του 2013 η Βέφα Αλεξιάδου είχε παραχωρήσει συνέντευξη στο περιοδικό "Ough” και τον Διονύση Ανεμογιάννη. Η συνέντευξη είχε παραχωρηθεί στο σπίτι της Βέφας Αλεξιάδου στη Χαλκιδική και σε αυτή τη συνέντευξη, είχε μιλήσει για την καριέρα και άγνωστες πτυχές της ζωής της. Πολλά από τα αποσπάσματά της δείχνουν ότι τίποτα δεν προμήνυε το παιχνίδι που θα έπαιζε η μοίρα σε εκείνη δύο χρόνια μετά.

Κυρία Βέφα, τι θέλατε να κάνετε όταν ήσασταν μικρή; Όταν ήμουν μικρή, επειδή μου άρεσε η χειροτεχνία, -να ράβω, να κεντάω, να πλέκω- και αγαπούσα τα παιδιά, ήθελα να κάνω έναν οίκο μόδας για παιδιά. Σήμερα, όπου και αν κοιτάξεις θα δεις σειρές με παιδικά ρούχα. Τότε όμως δεν υπήρχε τίποτα τέτοιο. Τελικά, σπούδασα χημικός και ως χημικός δούλεψα για 13 χρόνια σε μια εταιρεία στη Θεσσαλονίκη που έφτιαχνε τα ζελέ “Άσπα”. Ασπασία έλεγαν την κόρη του ιδιοκτήτη, ‘Άσπα’ και τα ζελέ. Από κει και πέρα, όταν είδα ότι δεν έβγαινα οικονομικά ,μιας και ήμουν παντρεμένη με δυο παιδιά, ανέλαβα επιστημονικός συνεργάτης στην αντιπροσωπεία επιστημονικών οργάνων του ομίλου Κράλη. Πήγαινα στο Πανεπιστήμιο, έπαιρνα παραγγελία για πολύ ακριβά όργανα που έρχονταν από το εξωτερικό και έβγαζα προμήθεια.

Πώς σας φαίνεται που μένετε μόνιμα στην Χαλκιδική, στο εξοχικό σας; Πάντα την αγαπούσα τη Χαλκιδική. Θυμάμαι όταν ήμουν στη Μενεγάκη, κανόνιζα και έφευγα κάθε Παρασκευή μεσημέρι με αεροπλάνο για να έρθω εδώ. Από το στούντιο πήγαινα κατευθείαν στο αεροδρόμιο. Δευτέρα χαράματα, έπαιρνα πάλι το αεροπλάνο και πήγαινα στο κανάλι. Είναι όμορφα εδώ. Από το σπίτι φαίνεται το Πήλιο, ο Αϊ Γιάννης και οι Σποράδες. Είναι μαγεία. Έχω και τον κήπο μου με τα πιο όμορφα λουλούδια. Άσπρο γιασεμί χιώτικο, κινέζικο, μπλε γιασεμί και κίτρινο, βουκαμβίλιες, νάρκισσους, φρέζες και μαργαρίτες. Φροντίζω να έχω λουλούδια σε κάθε εποχή.

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας κυρία Βέφα; Τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Και όταν η τύχη σου ανοίγει μια πόρτα πρέπει να δουλέψεις πολύ σκληρά για να καταφέρεις κάτι. Συνολικά έχω πουλήσει σε Ελλάδα και εξωτερικό πάνω από 10 εκατομμύρια βιβλία. Θα με βρεις στην Amazon -άμα ξέρεις- ως  ‘Vefa Alexiadou’ με 5 αστέρια!

Ο ορίζοντας είχε σκοτεινιάσει στην Χαλκιδική και από τις γυάλινες τζαμαρίες του εξοχικού της κυρίας Βέφας έμπαινε ψύχος. Είχε έρθει η ώρα να την αποχωριστούμε. Εκείνη προσφέρθηκε να μας φιλοξενήσει όμως αρνηθήκαμε ευγενικά. Η κυρία Βέφα, αποδείχτηκε μαγείρισσα τρανή αντάξια του τίτλου της, γυναίκα που ποτέ δεν έκανε υποχωρήσεις στην μαγειρική και την τιμή της. Της δώσαμε ένα φιλί στο μάγουλο και φύγαμε. «Να προσέχετε στον δρόμο!».

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR