counter

"Η αντιστάρ" του δημοσιογράφου και συγγραφέα Γιάννη Βίτσα στο Καστελόριζο και τη Ρόδο

"Η αντιστάρ" του δημοσιογράφου και συγγραφέα Γιάννη Βίτσα στο Καστελόριζο και τη Ρόδο
"Η αντιστάρ" του δημοσιογράφου και συγγραφέα Γιάννη Βίτσα στο Καστελόριζο και τη Ρόδο

Η μυθιστορηματική βιογραφία του Γιάννη Βίτσα βασισμένη στη διαδρομή της ηθοποιού Κάκιας Κοντοπούλου θα παρουσιαστεί στο χώρο εκδηλώσεων του Δήμου Μεγίστης.

Το πρώτο βιβλίο του δημοσιογράφου συνεχίζει το ταξίδι του ανά την Ελλάδα με αφετηρία της περιοδείας το ακριτικό Καστελόριζο.  Η υπέροχη αληθινή ιστορία ανθρωπιάς, τρυφερότητας, στοργής και αλτρουισμού θα λάβει χώρα στις οχτώ το βράδυ, της 4ης Αυγούστου με εκλεκτούς καλεσμένους στο πάνελ ομιλητών. Η πολυκύμαντη, αντισυμβατική ζωή της ηθοποιού του μουσικού θεάτρου, δοσμένη με συγκίνηση και ευαισθησία από την πένα του δημοσιογράφου Γιάννη Βίτσα, ταξιδεύει στο ανατολικότερο άκρο της Ελλάδας. Για το βιβλίο και την προσωπικότητα της ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας γυναίκας θα μιλήσουν μία σειρά από ξεχωριστούς ανθρώπους.

Η καταξιωμένη δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου, ο ταλαντούχος ηθοποιός και σκηνοθέτης Στέλιος Καλαθάς, ο εκλεκτός επιχειρηματίας πρόεδρος της Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Αλυσίδα ελπίδας -Στήριξη ατόμων με νεοπλασματικές ασθένειες» Μιχάλης Δαρδανελιώτης, η έμπειρη εκπαιδευτικός Μαριάννα Κανδεράκη, ο διαπρεπής δημοσιογράφος Λευτέρης Τρίγκας, όπως και η υπεύθυνη του εκδοτικού οίκου Υδροπλάνο και διακεκριμένη συγγραφέας Αναστασία Κορινθίου θα σας μυήσουν στο ευαίσθητο κείμενο του συγγραφέα.

Πέντε ημέρες μετά, στις 8 Αυγούστου, στο ιστορικό «Ακταίον» της Ρόδου ο δημοσιογράφος και συγγραφέας θα φέρει σε επαφή το αναγνωστικό κοινό του νησιού με το πολύτιμο πόνημα του. Για το βιβλίο του θα μιλήσουν ο Ολυμπιονίκης Γιώργος Χειμωνέτος, η Νατάσα Ράγιου, η Αναστασία Κορινθίου και ο Μιχάλης Δαρδανελιώτης ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Χριστίνα Πάγκαλη «Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και τιμή που έχω την ευκαιρία στα πλαίσια της έκθεσης «Ανέγνωρες Μορφές της Παναγίας -Μήτηρ αγνεύουσα και παρθένος θηλάζουσα» της Ελένης Αντωνάκη να παρουσιάζω τη βιογραφία της Κάκιας Κοντοπούλου σε ένα μοναδικό τόπο με ειδικό συμβολισμό, το Καστελόριζο. Λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα ακολουθεί η εκδήλωση της Ρόδου. Συνοδοιπόροι μου θα είναι μία σειρά λατρεμένων φίλων. Η χωρίς όρους αγάπη που πραγματεύεται σε κάθε σελίδα του το βιβλίο, γίνεται πράξη αυτή την φορά μέσα από την ανοιχτή αγκαλιά ξεχωριστών ακριβών ανθρώπων που ταξιδεύουν μαζί μου το όνειρό μου» τονίζει ο Γιάννης Βίτσας.

Ποια είναι η Αντιστάρ

Η  ασπρόμαυρη ιστορία ζωής της ηθοποιού Κάκιας Κοντοπούλου, δοσμένη με συγκίνηση και ευαισθησία από την πένα του δημοσιογράφου Γιάννη Βίτσα, μας οδηγεί σ ένα απροσδόκητο ταξίδι στον χρόνο γεμάτο νοσταλγία. Η σκληρή πραγματικότητα κατά τα επώδυνα έτη της κατοχής και του εμφυλίου πολέμου, συνθέτει τον χαρακτήρα μιας γυναίκας που με σθένος πάλεψε για το πεπρωμένο της.

Οι πόρτες έκλεισαν στο άκουσμα των πολιτικών τους φρονημάτων. Ο πατέρας της πεθαίνει, εκείνη φυλακίζεται, ο αδερφός της εξορίζεται στην Μακρόνησο.

Η τύχη της όμως δεν την εγκαταλείπει. Μετατρέπεται σε φύλακα-άγγελό που αγκαλιάζει με λαχτάρα κάθε όνειρο και ελπίδα της.

Ο χορός, αποτελεί τη μοναδική διέξοδο στις οδυνηρές στιγμές της. Μερικά χρόνια αργότερα έρχεται το θέατρο και μαγεύεται από τον κόσμο του! Η Μαρίκα Κοτοπούλη, της προσφέρει την ευκαιρία να συναντηθεί με το πεπρωμένο της. Τα 14 έτη που ακολουθούν είναι γεμάτα από τη γέννηση της δημιουργίας. Με πάθος και ενθουσιασμό υποδέχεται κάθε πολύτιμη εμπειρία.

Βρίσκεται επί σκηνής με τους ογκόλιθους του μουσικού θεάτρου. Σ. Βέμπο, Γ. Βασιλειάδου, Ρ. Βλαχοπούλου, Ο. Μακρή, Μ. Φωτόπουλο, Κ. Χατζηχρήστο, Β. Αυλωνίτη, Λ. Διαννέλο, Γ. Μουζάκη, Γ. Γκιωνάκη, Ν. Ρίζο, Μ. Νέζερ. Συνταξιδεύει με τους ηθοποιούς της γενιάς της, Κ. Βουτσά, Δ. Στυλιανοπούλου, Ρ. Διαλυνά, Κ. Γώγου, Μ. Καραγιάννη, Ά. Ματζουράνη, Σ. Βρανά, Α. Μπάρκουλη.

Αντισυμβατική. Απεχθάνεται τη ματαιοδοξία, απορρίπτει και περιφρονεί κάθε είδους έπαρση, αλαζονεία και ναρκισσισμό.

Ό γεμάτος αγκίδες αρραβώνας της με τον ηθοποιό Αλέκο Λειβαδίτη λήγει άδοξα.

Ο βιομήχανος Αλέκος Δενδρινός την ερωτεύεται παθολογικά. Επί δύο χρόνια του αρνείται κάθε πρόταση γάμου. Η ευφυΐα και η αλήθεια του στο τέλος την κερδίζουν και δέχεται να παντρευτούν. Η αγάπη τους όμως δεν νικά την κατάθλιψη, τον αλκοολισμό και την εμμονή του στον τζόγο. Εκείνος αυτοκτονεί 40 χρόνια μετά και η ίδια βυθίζεται στην άβυσσο του πόνου.

Κληρονομεί ένα ιδιωτικό νησί και έρχεται αντιμέτωπη με τη μαφία. Την πολεμούν ανελέητα. Τη θέλουν νεκρή μα δεν τους κάνει το χατίρι. Παλεύει και τους κερδίζει.

Με το ίδιο πείσμα τα τελευταία δύο χρόνια δίνει μία ακόμη μάχη, αυτή της αιμοκάθαρσης. Άλλωστε μόνο το τετελεσμένο ξεκουράζει τους πολεμιστές. Μία υπέροχη αληθινή ιστορία ανθρωπιάς, τρυφερότητας, στοργής και αλτρουισμού.

MOST POPULAR