counter

Γιώργος Χρυσοστόμου για πόλεμο στην Ουκρανία: “Η πρόβα είναι δύσκολη, κάνουμε κωμωδία και δίπλα γίνεται χαμός”

Γιώργος Χρυσοστόμου για πόλεμο στην Ουκρανία: “Η πρόβα είναι δύσκολη, κάνουμε κωμωδία και δίπλα γίνεται χαμός”
Γιώργος Χρυσοστόμου για πόλεμο στην Ουκρανία: “Η πρόβα είναι δύσκολη, κάνουμε κωμωδία και δίπλα γίνεται χαμός”

Kαλεσμένος στην εκπομπή «Ελένη» το μεσημέρι της Τρίτης ήταν ο Γιώργος Χρυσοστόμου.

Ο ταλαντούχος ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε στην Ελένη Μενεγάκη για το θέατρο, την νέα του παράσταση «Το Σώσε», την καθημερινότητά του αλλά και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Μου αρκεί ο συνομιλητής μου να σκέφτεται, γιατί είναι ωραία να μιλάς και ο άλλος να σκέφτεται. Μου αρέσει να συμβαίνει και στο θέατρο αυτό, δεν είναι μόνο διασκέδαση η συνάντηση δύο ανθρώπων, αλλά και να εξελιχθούμε. Διαπίστωσα στην πορεία μου ότι κάπως πας σαν αρνί πριν το σφάξιμο σε μία παράσταση. Εάν πας με έπαρση του εθελοτυφλείν, ότι όλα είναι υπέροχα στην σκηνή, αυτό δεν λειτουργεί. Αλλά και με πολύ πένθος να πας δεν λειτουργεί. Έβαζα τον εαυτό μου σε ένα μικρό πένθος πριν βγω και ένα μικρό πένθος που με βάζει ο εαυτός μου μετά την παράσταση. Είναι τόσο μεγάλη η υπερδιέγερση, η μεταφορά δεδομένων από το κοινό σε εμένα και ανάποδα, που μετά το απότομο ησυχάζειν είναι λίγο πένθιμο» δήλωσε ο Γιώργος Χρυσοστόμου.

«Με λυπεί σε σχέση με τη δουλειά ότι η Πολιτεία – Κράτος – Υπουργείο δεν δίνουν σημασία σε αυτό. Πώς λένε οι γονείς «σπούδασε, κάνε και αυτό που σου αρέσει»; Αυτό το «κάνε και αυτό που σου αρέσει» είναι η αντιμετώπιση του υπουργείου στο θέμα θέατρο. Το αφήνουν πάντα τελευταίο το θέατρο, είναι ένας τομέας που δεν του έδωσαν την πρέπουσα σημασία, γιατί είναι λίγο η ώρα της διασκέδασης και δεν είναι έτσι, γιατί το θέατρο είναι παιδεία» πρόσθεσε ο Γιώργος Χρυσοστόμου.

Τέλος, ο Γιώργος Χρυσοστόμου κατέληξε: «Στο θέατρο, άσχετα του #MeToo, υπάρχει μία διαδικασία μύησης. Όταν μπαίνεις σε ένα νέο πλαίσιο σε τσεκάρουν οι παλιοί του πλαισίου, άσχετα εάν είσαι πιο παλιούς από αυτούς. Το θέατρο είναι ωραίο όταν είναι παιδεία και μαζί. Ας γίνει όμως και λίγο διασκέδαση, μην το πάμε στη βαριά κουλτούρα, δεν χρειάζεται και τόσο… Εμένα μου αρέσει η δουλειά να μην έχει καμία σχέση με την προηγούμενη. Η πρόβα τώρα είναι δύσκολη με τον πόλεμο, κάνουμε κωμωδία και δίπλα γίνεται χαμός… Νομίζω ότι η ανταπόκριση δείχνει ότι ο κόσμος έχει ανάγκη να διασκεδάσει».

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο:

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR