counter

Γιώργος Τσαλίκης: "Ποτέ δεν υπήρξα προστατευόμενος κάποιων"

Γιώργος Τσαλίκης: "Ποτέ δεν υπήρξα προστατευόμενος κάποιων"
Γιώργος Τσαλίκης: "Ποτέ δεν υπήρξα προστατευόμενος κάποιων"

Συνέντευξη στο περιοδικό Down Town Κύπρου έδωσε ο Γιώργος Τσαλίκης και μίλησε για την πορεία του μέχρι σήμερα, την κριτική που δέχεται, τα σχόλια που δεν τον αφορούν αλλά και το "σύστημα" που διατηρεί κάποιους καλλιτέχνες.

"Νομίζω πως όταν μιλάς σε μία συνέντευξη, πρέπει να έχεις τα κότσια να πεις τα πράγματα όπως ακριβώς είναι. Οπότε, επειδή εγώ δεν κάνω "δημόσιες σχέσεις", μπορεί να πω κάτι το οποίο στηρίζω και αισθάνομαι πως πρέπει να ειπωθεί- και μετά θα γίνει απίστευτη αναπαραγωγή. Αυτό αποσυντονίζει την ουσία της δουλειάς μου. Δεν θέλω να γίνεται ντόρος με αυτά που λέω. Άλλωστε η καλύτερη επικοινωνία που έχω με το κοινό, γίνεται στις εμφανίσεις μου και μέσα από τα τραγούδια. Όλα τα υπόλοιπα νομίζω δεν χρειάζονται", λέει ο τραγουδιστής.

Μήπως τελικά, όλο αυτό το σύστημα είναι μία "φούσκα" και οι καλλιτέχνες δεν χρειάζονται τίποτα άλλο εκτός από τον κόσμο; Όχι, δεν θεωρώ ότι είναι φούσκα του συστήματος, γιατί πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί συνάδελφοί μου που έχουν διατηρηθεί από το "σύστημα" και από το pr, χωρίς να κάνουν επιτυχία τα κομμάτια τους. Είναι επίκαιροι χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος. Όμως δεν το λέω αρνητικά! Είναι θεμιτό, γιατί έχουμε να κάνουμε με showbiz. Στη δική μου περίπτωση, επειδή είμαι αντισυμβατικός ως άνθρωπος και ποτέ δεν υπήρξα "προστατευόμενος" κάποιων, δεν τα είχα αυτά. Η όποια δύναμή μου, είναι μόνο η σχέση μου με τον κόσμο γι’ αυτό είναι πολύ σημαντική η επιτυχία ενός κομματιού και πολύ πιο θεμελιωμένη.

Σε έχουν αμφισβητήσει ποτέ; Φυσικά, όπως και πολλούς άλλους! Μην κρύβομαι τώρα, εννοείται ότι το έχουν κάνει στο παρελθόν και μπορεί, μέχρι σήμερα, να με αμφισβητούν κάποιοι. Όμως αυτό δεν είναι κάτι που με απασχολεί. Δεν δίνω εξετάσεις στο κύκλωμα, αλλά στον κόσμο. Και όσοι με αμφισβητούν, ο στόχος μου είναι κάποια στιγμή να ανοίξω κι άλλο την παρέα μας και να μπουν κι εκείνοι. Δεν μπορείς να αρέσεις σε όλους! Τα έχω ξεπεράσει πια αυτά. Μεγάλωσα σε αυτόν τον χώρο κι έμαθα. Το πρώτο μου cd το έκανα στα 22 μου και σήμερα είμαι 37. Είμαι συνειδητοποιημένος πια πάνω σε αυτή τη δουλειά. Αλλά τις κριτικές τις προσέχω και μπορώ να τις ξεχωρίσω. Το να γράψει, ένας μαλάκας, μία παπαριά - σχόλιο για μένα στο youtube, δεν μου λέει κάτι. Το να είναι όμως τεκμηριωμένο ένα σχόλιο, αυτό ναι το δέχομαι.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR