counter

Γιώργος Σόμπολος: Έτσι έκλεισε την κοινή συνέντευξη της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη - Όλο το παρασκήνιο

Γιώργος Σόμπολος: Έτσι έκλεισε την κοινή συνέντευξη της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη - Όλο το παρασκήνιο
Γιώργος Σόμπολος: Έτσι έκλεισε την κοινή συνέντευξη της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη - Όλο το παρασκήνιο

Ο Γιώργος Σόμπολος ήταν αυτός που κατάφερε να πάρει πρώτος μια κοινή συνέντευξη των γονιών των τριών κοριτσιών στην Πάτρα. Ο δημοσιογράφος της εκπομπής, «Αλήθειες με τη Ζήνα» παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό Hello και αποκάλυψε άγνωστα στοιχεία για τη σχέση της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη.

Κάνατε μια μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία με την πρώτη και αποκλειστική κοινή συνέντευξη της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, που προβλήθηκε στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star. Τι ήταν εκείνο που σας έκανε εντύπωση στη συμπεριφορά τους;

Κατ' αρχάς, πρέπει να πω ότι ήταν η πρώτη και η μοναδική συνέντευξη που έδωσε το ζευγάρι στην τηλεόραση. Από εκεί και πέρα, οφείλω να τονίσω ότι δεν τους γνώριζα από πριν ούτε δόθηκαν χρήματα ούτε υπήρξε κάποιο αντάλλαγμα. Πήγα στο σπίτι τους ένα βράδυ για να τους γνωρίσω προσωπικά χωρίς κάμερα και μιλήσαμε για τρεισήμισι ώρες περίπου. Έπειτα από μία εβδομάδα, όταν ο Μάνος ήρθε στην Αθήνα λόγω δουλειάς, μου είπε ότι αποφάσισαν να κάνουν τη συνέντευξη. Στις 16 Φεβρουαρίου ταξίδεψα μέσα στα μεσάνυχτα για την Πάτρα, όπου έγινε η συνέντευξη, η οποία προβλήθηκε στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη στις 17 Φεβρουαρίου. Η εντύπωση που μου έδωσαν αρχικά ήταν ότι ήταν αγαπημένοι και κοντά ο ένας στον άλλο. Όσο κυλούσε η συζήτηση, όμως, καταλάβαινα ότι τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς έτσι και η εικόνα που ήθελαν να παρουσιάσουν ήταν λίγο διαφορετική από την αληθινή. Τους επισήμανα μάλιστα ότι δεν πρέπει να βγάζουν προς τα έξω κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά συμβαίνει μεταξύ τους. Η Ρουλά και ο Μάνος βρίσκονταν σε διάσταση για αρκετό καιρό, αλλά στη συνέντευξη εμφανίζονταν σαν να ήταν μαζί. Εκείνος τη στήριζε από την πρώτη στιγμή, παρά τα όσα άκουγε για εκείνη, ότι είχε δολοφονήσει τα παιδιά τους. Εδώ θέλω να επισημάνω ότι την ίδια στάση κράτησε ακόμα και μία ημέρα πριν από τη σύλληψη της. Ο Μάνος συνέχισε να στηρίζει τη σύζυγο του με την οποία ήταν σε διάσταση και δεν ζούσαν μαζί.

Διαβάστε επίσης: Mάνος Δασκαλάκης: Το αινιγματικό μήνυμα που έστειλε στο messenger ενάμισι μήνα πριν συλληφθεί η Ρoύλα Πισπιρίγκoυ

Ο Μάνος Δασκαλάκης, λοιπόν, από την πρώτη στιγμή, δήλωνε ότι δεν πίστευε τις κατηγορίες που αφορούσαν την εν διαστάσει σύζυγο του. Πότε άλλαξε η στάση του απέναντι της και αποστασιοποιήθηκε;

Μέχρι και ελάχιστη ώρα πριν από τη σύλληψη της, πίστευε ακράδαντα ότι η Ρούλα δεν είχε καμία σχέση με όσα της καταλόγιζαν μέσα από το διαδίκτυο και την τηλεόραση. Εγώ προσωπικά τον ενημέρωσα τηλεφωνικά για το τι είχε συμβεί με τη σύλληψη της. Μία ημέρα μετά τη σύλληψη, ωστόσο, στις επαφές που είχα μαζί του, διαπίστωσα αλλαγή στη συμπεριφορά του. Κατάλαβα ότι πλέον ήταν ένας προβληματισμένος άνθρωπος που φαινόταν να χάνει την εμπιστοσύνη που είχε μέχρι πρότινος στη σύζυγο του.

Άρχισε να αμφιβάλλει για την αθωότητα της Ρούλας μόλις έμαθε ότι τη συνέλαβε η αστυνομία;

Είναι λογικό. Κατ' αρχάς, η γυναίκα του .συνελήφθη. Επιπλέον, υπάρχει ένα πολύ σοβαρό στοιχειό, η ύπαρξη της κεταμίνης, η οποία δεν δικαιολογείται σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι αστυνομικοί, αλλά και ο ανακριτής που υπέγραψε το ένταλμα σύλληψης. Η εν λόγω ουσία δεν μπορεί να δόθηκε από κανέναν άλλον πλην της ίδιας της μητέρας. Αυτό μένει να αποδειχθεί και στο δικαστήριο.

Όταν συναντήσατε για πρώτη φορά από κοντά τον Μάνο Δασκαλάκη και τη Ρουλά Πισπιρίγκου, διακρίνατε πόνο λόγω του θανάτου των τριών παιδιών τους; Μιλάμε για ένα ζευγάρι που είχε ζήσει τρεις απώλειες και είχε δοκιμαστεί αφάνταστα από τη μοίρα. Έδειχναν συγκλονισμένοι;

Λόγω δουλειάς, έχω έρθει σε επαφή με αρκετό κόσμο . που έχει χάσει δικά του πρόσωπα. Έχω δει ανθρώπους να κλαίνε και να μην μπορούν να συνέλθουν, άλλους να ακούν μουσική και πολλούς να μη θέλουν να μιλήσουν. Ξεκινώντας από τη Ρουλά, είχε ένα ύφος που ξεκαθάριζε από την αρχή ότι δεν επρόκειτο να ανοιχτεί. Ήταν πιο σκληρή από τον Μάνο, ο οποίος ήταν λίγο πιο εκδηλωτικός. Και οι δύο όμως μου έδωσαν την εντύπωση ανθρώπων που δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι έχασαν και τα τρία παιδιά τους μέσα σε διάστημα δυόμισι ετών. Στην αρχή το απέδωσαν στη διαφορετική αντίδραση του καθενός απέναντι στην απώλεια. Εν συνεχεία, όμως, μέσα από την καθημερινή επαφή που είχα μαζί τους στη διάρκεια των δυο μηνών μέχρι την ημέρα της σύλληψης της Ρούλας, διαπίστωσα ότι αυτοί οι δύο άνθρωποι δεν δάκρυσαν ποτέ και δεν είχαν καμία από τις αντιδράσεις που έχω δει σε άλλες περιπτώσεις.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, όταν αναφέρθηκαν στα ονόματα των παιδιών τους και όταν χρειάστηκε να περιγράψουν πώς πέθαναν τα τρία κορίτσια τους, δεν λύγισαν συναισθηματικά;

Εγώ δεν είδα ποτέ κάποια αντίδραση που να φανερώνει ότι ήταν συντετριμμένοι. Μιλούσαν σαν να είχαν αποδεχθεί το γεγονός και να είχε προχωρήσει η ζωή τους. Κάποιες στιγμές, μάλιστα, συμπεριφέρονταν σαν να μην είχε συμβεί ποτέ τίποτε αφού, κατά τη διάρκεια της συζήτησης μας, έτυχε να γελάσουμε ή να ασχοληθούμε και με την υπόλοιπη επικαιρότητα. Εκείνες τις στιγμές δεν μου έδωσαν την εντύπωση ότι ήταν άνθρωποι που μιλούσαν, γελούσαν και ταυτόχρονα ένιωθαν πόνο για τα παιδιά τους. Οφείλω βέβαια να πω ότι δεν ήταν πολλές εκείνες οι στιγμές. Σε γενικές γραμμές, ήταν πολύ μαζεμένοι και οι δυο. Ειδικά τη Ρούλα ήταν ελάχιστες οι φορές που την είδα να χαλαρώνει και να εκδηλώνεται. Ο Μάνος είναι διαφορετικός χαρακτήρας και πιο ανοιχτός ως άνθρωπος από εκείνη. Αυτό που πρόσεξα επίσης είναι ότι η Ρουλά έχει παθολογική, υπέρμετρη αγάπη για τον Μάνο. Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι την ενδιέφερε ό,τι είχε σχέση με εκείνον - όχι με την κακή έννοια.

Ωστόσο ήταν ένα βήμα πριν από το διαζύγιο και δεν το έλεγαν δημόσια για να μη στενοχωρηθεί η Ρούλα;

Στις πρώτες επαφές μας, όπως είπα, εμφανίστηκαν ως ζευγάρι, κάτι το οποίο με προβλημάτισε λίγο γιατί δεν φαίνονταν να έχουν κοινή πορεία. Όταν όμως διαπίστωσα ότι ο καθένας τους είχε διαφορετικό δικηγόρο, άρχισα να προσέχω τον τρόπο με τον οποίο εκφραζόμουν. Τότε κατάλαβα ότι σίγουρα δεν είναι μαζί. Φυσικά, είναι δική τους απόφαση και, από τη στιγμή που δεν βρήκαν κοινή οδό, καλώς έκαναν και είναι σε διάσταση.

Σας το ομολόγησαν ότι βρίσκονται σε διάσταση;

Αρκετά αργότερα παραδέχθηκαν ότι δεν είναι πλέον μαζί, αλλά ήθελαν να περνούν αυτή την εικόνα. Ο Μάνος μάλιστα μου έχει πει ότι ο λόγος που πήραν αυτή την απόφαση ήταν καθαρά για να προστατευτεί η Ρούλα και να μη θεωρηθεί πως είναι μόνη της. Τη στήριζε μέχρι τέλους ξεκάθαρα, ενώ τη θαύμαζε και ως μητέρα. Μεταξύ άλλων, τη χαρακτήριζε υπέροχη μητέρα, μια γυναίκα που φρόντιζε και μεγάλωνε τα παιδιά του, που τα είχε πάντα καθαρά και προσεγμένα και που δεν τα άφηνε λεπτό από κοντά της. Μιλούσε για εκείνη όπως κάθε άντρας για τη γυναίκα με την οποία επέλεξε να αποκτήσει οικογένεια.

Σας αποκάλυψε ο Μάνος την αιτία που τους οδήγησε στο χωρισμό;

Ήταν ένα ζευγάρι που δεν τα βρήκε στην πορεία και αποφάσισε να τραβήξει ο καθένας το δικό του δρόμο. Αυτό είναι πολύ φυσιολογικό και λογικό. Απλώς, όπως έχω αναφέρει, δεν μου άρεσε κάτι το οποίο τους τόνισα πολλές φορές το ότι ήθελαν να προβάλλουν μια εικόνα που απείχε από την πραγματικότητα.

Είναι αλήθεια ότι είχαν χωρίσει πριν από το θάνατο της Τζωρτζίνας;

Ναι, είχαν χωρίσει για ένα διάστημα, όπως επίσης είχαν χωρίσει και πριν από το θάνατο της Ίριδας και μετά υπήρξε επανασύνδεση. Βέβαια, τότε ξεκίνησαν αμέσως τα προβλήματα, ανάμεσα στο ζευγάρι, τα οποία συνεχίστηκαν και μετά το θάνατο της Τζωρτζίνας, στην οποία ο Μάνος έτρεφε τη μεγαλύτερη αγάπη. Όλο το διάστημα πριν πεθάνει η Τζωρτζίνα, προσπαθούσε να στηρίξει τη σύζυγο και την κόρη του, η οποία ήταν ένα τετραπληγικό παιδάκι που χρειαζόταν αυξημένη φροντίδα. Απ' ό,τι κατάλαβα, η πορεία τους ήταν ιδιαίτερη, περίεργη. Υπήρχαν αρκετοί διαπληκτισμοί και τσακωμοί με μικρά διαστήματα χωρισμού και μετά ήταν πάλι μαζί. Όμως είχε ραγίσει το γυαλί και οι προσπάθειες να βρουν τη χρυσή τομή απέτυχαν.

Το διάστημα των δύο μηνών κατά το οποίο ζήσατε το ζευγάρι και είχατε σχεδόν καθημερινή επαφή μαζί του, αντιληφθήκατε κάποια νευρικότητα στις αντιδράσεις της Ρούλας όταν αναφερόταν στα παιδιά της;

Μέχρι και τη στιγμή της σύλληψης της η Ρούλα ήταν σε όλες της τις αντιδράσεις αυτό που είδε ο τηλεθεατής στη συνέντευξη ένας ιδιαίτερα κλειστός άνθρωπος που σου περνούσε το μήνυμα που ήθελε εκείνος.

Για να αποκτήσετε όμως μια τέτοια σχέση, σας εμπιστεύτηκαν. Γνώριζαν άλλωστε τη δημοσιογραφική σας πορεία, αλλά και τον πατέρα σας, Πάνο Σόμπολο, καθώς, όπως αποκαλύφθηκε, μεταξύ άλλων, η Ρούλα Πισπιρίγκου διάβαζε στο νοσοκομείο ένα αστυνομικό βιβλίο του.

Πράγματι, η Ρούλα είχε στο σπίτι της πολλά βιβλία του πατέρα μου, όπως και της Αγγελικής Νικολούλη. Όσον αφορά την εμπιστοσύνη, είναι κάτι που κερδίζεις με τη συμπεριφορά σου. Υπήρξαν άλλωστε πολλοί δημοσιογράφοι που προσέγγισαν το ζευγάρι για να του πάρουν συνέντευξη.

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR