counter

Γιώργος Παπαπαύλου: Το βιογραφικό, οι σπουδές και η σεξουαλική παρενόχληση

Γιώργος Παπαπαύλου: Το βιογραφικό, οι σπουδές και η σεξουαλική παρενόχληση
Γιώργος Παπαπαύλου: Το βιογραφικό, οι σπουδές και η σεξουαλική παρενόχληση

Ο Γιώργος Παπαπαύλου είναι Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου καθώς και δάσκαλος υποκριτικής, ενώ αναζητήσεις για το βιογραφικό και τις σπουδές του είναι εξαιρετικά δημοφιλείς.

Γιώργος Παπαπαύλου: Οι σπουδές και το βιογραφικό

Ο Γιώργος Παπαπαύλου γεννήθηκε στην Πάτρα και είναι αριστούχος απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του Δήμου Αγίας Βαρβάρας ''Ιάκωβος Καμπανέλλης''. Ο ίδιος όμως, έχει σπουδές και στη Νομική. Άρχισε την καριέρα του στις αρχές της δεκαετίας του 2010 και έχει εργαστεί τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Ο Γιώργος Παπαύλου επίσης, διδάσκει υποκριτική στη ανώτερη δραματική σχολή ''Αθηναική Σκηνή'' ενώ παράλληλα έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση των θεατρικών εργαστηρίων του ΚΕ.Ψ.Υ.Π.Α.Στην ιδιωτική τηλεόραση έχει εμφανιστεί στις σειρές Σε είδα...: Ο επίμονος κηπουρός και Μαύρα Μεσάνυχτα και Ματωμένα Χώματα και Έρωτας Μετά και Άγριες μέλισσες (3ος κύκλος) και Αυτή η νύχτα μένει, όπου υποδύεται τον Ντίνο.

Διαβάστε επίσης: Φοίβος Παπακώστας: Ο “Μίλτος” από τη σειρά “Αυτή η νύχτα μένει” απαντά στις ερωτήσεις του FTHIS.GR - Ο ρόλος και η προσωπική ζωή

Γιώργος Παπαπαύλου: Η ψυχοθεραπεία και η συνεργασία με τον Δημήτρη Λιγνάδη

"Κάνω 5 χρόνια ψυχοθεραπεία και είναι το μεγαλύτερο δώρο που έχω κάνει στη ζωή και στον εαυτό μου. Ανησυχώ για τους ανθρώπους γύρω μου, θέλω να είναι καλά, να είναι υγιείς. Αν μπορούσα να επιλέξω θα ήθελα να φύγω εγώ πρώτος" εξομολογήθηκε ο Γιώργος Παπαπαύλου σε συνέντευξή του και μίλησε και για την συνεργασία του με τον Δημήτρη Λιγνάδη.

"Το 2014 έχω συνεργαστεί με τον Δημήτρη Λιγνάδη και γνωρίζω προσωπικά και κάποια από τα κορίτσια που κατήγγειλαν στα πλαίσια του #Metoo. Είναι τρομακτικό να μαθαίνεις για συνανθρώπους σου ότι έχουν υποστεί τέτοιου είδους και τέτοιας έντασης βία. Από την άλλη νιώθω πολύ περήφανος και ότι κάτι γίνεται καλά", ανέφερε και συνέχισε λέγοντας: 

"Το περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης που έζησα ήταν μικρό σε σχέση με αυτά που ακούω". 

Γιώργος Παπαπαύλου: Η εξομολόγηση για την σεξουαλική παρενόχλήση

"Η δική μου ιστορία πάει μερικά χρόνια πίσω, όταν έδωσα πτυχιακές εξετάσεις στη Δραματική Σχολή, ένας άνθρωπος από την επιτροπή διορισμένος από το κράτος και το υπουργείο Πολιτισμού, ζήτησε το τηλέφωνό μου, με πρόσχημα ενός ρόλου. Πήγα στο σπίτι του, εκεί άρχισε να μου λέει κάποια πράγματα για τον ρόλο και το έργο. Στη συνέχεια άρχισε η κουβέντα να στρέφεται αλλού, σε κουβέντες που δεν με ενδιέφεραν καθόλου. Για άλλους ηθοποιούς που ήταν εκείνη την περίοδο hot ονόματα και ότι ήταν μαζί του. Κάποια στιγμή άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι κάτι άλλο συμβαίνει, έκανε μια κίνηση βίαιη προς το μέρος μου και έβαλε το χέρι του μέσα από το παντελόνι μου. Φορούσα τότε μια βερμούδα μέχρι το γόνατο και έβαλε το χέρι του από κάτω από το μπατζάκι. Σοκαρίστηκα, τραβήχτηκα, χαζογέλασα. Πάγωσα, δεν συνειδητοποιήσα τι έγινε. Πέρασε πάνω από μια βδομάδα για να καταλάβω τι είχε συμβεί. Φυσικά δεν πήγα σε αυτή την παράσταση. Ήθελα να την καταθέσω αυτή να μαρτυρία.

Γιατί τώρα; Γιατί τώρα μπορούν να μας ακούσουν. Γιατί τώρα υπάρχουν πολλοί που έχουν υποστεί αυτά που έχουν υποστεί και βγαίνουν μπροστά. Ξέρουμε ότι μια υπόθεση μπορεί να θαφτεί, ωστόσο ένα ποτάμι όμως περιπτώσεων δεν μπορεί κανείς να το ανακόψει. Πρέπει να αφήσουμε πρακτικές που ανήκουν σε άλλον αιώνα και να προχωρήσουμε μπροστά. Στέκομαι αλληλέγγυος σε όλες αυτές τις γυναίκες και τα παιδιά που έχουν βγει μπροστά. Πρέπει όλοι να τους αγκαλιάσουμε. 

Ήταν πολύ βίαιο. Το θύμα μπορεί να παγώσει μπροστά στον φόβο. Δεν θα δώσουμε χρονοδιάγραμμα πότε θα βγει ένα θύμα να μιλήσει. Όποτε θέλει θα μιλήσει. Ο άνθρωπος για τον οποίο μιλάω έχει αποσυρθεί, αλλά ξέρω και από άλλους συναδέλφους ότι έχει κάνει τα ίδια. Ήμουν 22 χρονών κι εκείνος γύρω στα 65, μεγάλος άνθρωπος με μεγάλη καριέρα σε κρατικά θέατρα της Ελλάδας, ο οποίος μου συμπεριφέρθηκε με τον τρόπο που σας είπα.

Άργησα να το πω στους γονείς μου, αλλά στους φίλους μου το είπα. Η δική μου περίπτωση ήταν ήπια. Τα άλλα που ακούστηκαν ήταν τερατώδη» είπε ο Γιώργος Παπαπαύλου σε παλαιότερη συνέντευξη του στην εκπομπή "Καλύτερα δε γίνεται".

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR