counter

Γιώργος Παπαδόπουλος: Αυτός είναι ο καλεσμένος chef του MasterChef

Γιώργος Παπαδόπουλος: Αυτός είναι ο καλεσμένος chef του MasterChef
Γιώργος Παπαδόπουλος: Αυτός είναι ο καλεσμένος chef του MasterChef

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος είναι ο καλεσμένος chef για το νέο επεισόδιο του MasterChef.

Ξεκινώντας την επαγγελματική του καριέρα το 1991 στην κουζίνα γνωστού ξενοδοχείου της Αθήνας, ο Γιώργος Παπαδόπουλος ξεχώρισε από νωρίς, ενώ στη συνέχεια εργάστηκε σε πολλά εστιατόρια και ξενοδοχεία σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος είχε μιλήσει για την πορεία του ως chef στην ιστοσελίδα simposio news.

Θυμάστε τι νιώσατε και τι σκεφτήκατε την πρώτη μέρα που δουλέψατε σε επαγγελματική κουζίνα;

Η πρώτη μου μέρα ως επαγγελματίας ήταν σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας το 1991. Δεν είχα πολλά περιθώρια για να μπω στη διαδικασία κάποιας συγκεκριμένης σκέψης πέρα του ότι έπρεπε να προσαρμοστώ άμεσα στις απαιτήσεις και να παρακολουθώ τους μάγειρες πως λειτουργούσαν για να συμμετέχω στο υπάρχων κλίμα. Το μεγαλύτερο όμως συναίσθημα ήρθε την ώρα που βγήκα από την πόρτα και περπάτησα μέχρι την Αχαρνών που βρισκόταν το σπίτι στη 01:00 το βράδυ. Ένιωθα να μην πατάω στη γη από την ικανοποίηση και τη χαρά ίσως. Είναι το ίδιο συναίσθημα που βιώνουν πολλοί μετά από μία ειλικρινή εξομολόγηση.

Πως θα περιγράφατε το επάγγελμα του μάγειρα;

Καταρχάς η μαγειρική ως μορφή τέχνης είναι ιατρική. Όλες οι τέχνες είναι ιατρική. Ο Ιπποκράτης δεν γιάτρευε τους ασθενείς του με την διατροφή; Προσπάθησα πολλές φορές να δω τη μαγειρική ως επάγγελμα αλλά δεν τα κατάφερα.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο χάρισμα – ταλέντο σας;

Το μεγαλύτερο χάρισμα ταλέντο που μου έδωσε ο θεός είναι να πιστεύω ότι δεν έχω ταλέντο και κανένα χάρισμα. Αυτό μου έδινε πάντα και συνεχίζει να μου δίνει την συνεχή προσπάθεια βελτίωσης μου μαγειρικά άλλα και διοικητικά. Δεν επαναπαύομαι ποτέ και τίποτα δεν το κάνω με ευκολία. Κάποιες φορές είναι εύκολα για μένα λόγο εμπειρίας και όχι λόγο ταλέντου.

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR