counter

Γιώργος Παπαδάκης: Το ''Καλημέρα Ελλάδα'', ο καρκίνος που χτύπησε την οικογένειά του και η ηλικία του

Γιώργος Παπαδάκης: Το ''Καλημέρα Ελλάδα'', ο καρκίνος που χτύπησε την οικογένειά του και η ηλικία του
Γιώργος Παπαδάκης: Το ''Καλημέρα Ελλάδα'', ο καρκίνος που χτύπησε την οικογένειά του και η ηλικία του

Ο Γιώργος Παπαδάκης, ο παρουσιαστής του «Καλημέρα Ελλάδα», είναι από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες δημοσιογράφους. Ο ίδιος, είναι αρκετά δεμένος με την οικογένειά του, η οποία έχει μια τραγική ιστορία, καθώς ο καρκίνος «χτύπησε» τα αδέρφια του, τα οποία και έχασε σε κατά γενική ομολογία μικρή ηλικία. Ο ίδιος, είχε μιλήσει σχετικά με τα όσα πέρασε, ενώ φυσικά δηλώνει ευγνώμων για τα παιδιά και την σύζυγό του, την αγαπημένη του Τίνα.

Γιώργος Παπαδάκης: Το δέσιμο με τα αδέρφια του και ο «καρκίνος» που τους χτύπησε

«Έχω χάσει τον πατέρα μου από καρκίνο, έχω χάσει τη μητέρα μου από καρκίνο, όλους σε πάρα πολύ μικρή ηλικία. Έχασα τον αδελφό μου στα 49 του χρόνια, έχασα την αδελφή μου στα 52 της χρόνια. Έχω την οικογένεια μου, αλλά έχω και τους φίλους μου. Τους φίλους μου που φροντίζουν να περνάνε μηνύματα ζωής. Για αυτό θέλω να σου πω ένα μεγάλο ευχαριστώ», είχε δηλώσει ο Γιώργος Παπαδάκης παλιότερα σε συνέντευξή του.

Ο Γιώργος Παπαδάκης είχε μεγάλη αδυναμία στην αδελφή του που έχασε στις 19 Απριλίου του 2016. Μάλιστα είχε πει: “Όταν γεννήθηκε η αδερφή μου πήγαινα έκτη δημοτικού, το έκρυβα δύο χρόνια ότι η αδερφή μου έχει σύνδρομο Down. Δούλευα και από τα λεφτά που έπαιρνα, το 90% πήγαινε στο σπίτι και τα υπόλοιπα, το 10% τα κρατούσα εγώ. Τα μάζεψα, τα μάζεψα, τα μάζεψα και είπα στον πατέρα μου και στη μάνα μου ότι θέλω να κάνω ένα πάρτι. Και έκανα πάρτι για να παρουσιάσω την αδερφή μου στους συμμαθητές μου και στους φίλους μου.

Και πήγαινα Τρίτη γυμνασίου όταν οι φίλοι μου και οι συμμαθητές μου είδαν το Μαράκι. Θα πρέπει να πω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συμμαθητών μου είχε μια εκπληκτική συμπεριφορά και αυτό είναι ένα θέμα που μου έχει μείνει στο μυαλό μου, το πόσο την αγκάλιασαν, το πόσο όμορφα της φέρθηκαν, όχι μόνο εκείνο το βράδυ, αλλά και όλα τα υπόλοιπα βράδια”.

Γιώργος Παπαδάκης: Το ξεκίνημα στην δημοσιογραφία, τα επαγγέλμα που έκανε & το «Καλημέρα Ελλάδα»

Περιγράφοντας το πώς ξεκίνησε το ταξίδι του στη δημοσιογραφία, ο Γιώργος Παπαδάκης ανέφερε: “Ο αδελφός μου, 5 χρόνια μεγαλύτερος, είχε έναν φίλο στη δημοσιογραφία. Από όλους τους φίλους του, εγώ εκείνον θαύμαζα. Δεν πίστευα ότι θα μπω στον χώρο της δημοσιογραφίας. Άλλωστε δεν είχα δυνατότητα για σπουδές. Σιγά σιγά, όταν μεγάλωσα, με πήρε κοντά του αυτός. Χτύπησα πόρτες και άνοιξαν. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν και σε ραδιόφωνο και σε εφημερίδες και στην τηλεόραση. Η πρώτη μου δουλειά στη δημοσιογραφία ήταν στο κρατικό ραδιόφωνο, έκανα και αποστολές και ρεπορτάζ, όλα τα έχω κάνει”.

"Δουλεύω από δώδεκα ετών. Ήταν πολύ φτωχή η οικογένειά μου και ο πατέρας μου ήταν μαρμαράς. Είχε πρόβλημα υγείας η μητέρα μου και η αδελφή μου. Έχω κάνει όλες τις δουλειές που μπορείς να φανταστείς. Μέχρι που έχω σηκώσει και στεφάνια σε νεκροταφείο. Έχω δουλέψει σε οικοδομή, σε εργοστάσιο και σε περίπτερο. Ήθελα να σπουδάσω κοινωνιολογία στο Παρίσι και μια οικογένεια ήθελε να με στείλει, αλλά δεν μπόρεσα να πάω, έπρεπε να μείνω για να συντηρήσω το σπίτι, εγώ και ο αδελφός μου ουσιαστικά" ,έχει δηλώσει σε συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου και στην εκπομπή "Ενώπιος Ενωπίω".

Όσο για το «Καλημέρα Ελλάδα»; Ο Γιώργος Παπαδάκης πρωτοεμφανίστηκε στην τηλεόραση τη δεκαετία του 1980 από την εκπομπή «Τρεις στον αέρα» που μεταδιδόταν το μεσημέρι από την ΕΤ1, ως συμπαρουσιαστής με τη Σεμίνα Διγενή και τον Νάσο Αθανασίου.

Από το 1992 και μετά, ο Γιώργος Παπαδάκης παρουσίαζε την πρώτη, χρονολογικά, πρωινή ενημερωτική εκπομπή της Ελληνικής Τηλεόρασης "Καλημέρα Ελλάδα" έως το 2011. Από το 2011 μέχρι το 2015, παρουσίαζε την αντίστοιχη ενημερωτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ANT1 με τίτλο Πρωινό ΑΝΤ1. Από τις 7 Σεπτεμβρίου 2015, η πρωινή ενημερωτική εκπομπή μετονομάστηκε εκ νέου σε «Καλημέρα Ελλάδα», ύστερα από επιθυμία του ίδιου.

Γιώργος Παπαδάκης: Οι δύο γάμοι και τα παιδιά του

Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι ο Γιώργος Παπαδάκης έχει παντρευτεί δύο φορές στην ζωή του,  αλλά ο ίδιος, τα είχε πει... όλα στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1.

“Ήταν λάθος που έκανα τον πρώτο μου γάμο, γιατί δεν ήθελα να χωρίσω” έχει πει ο παρουσιαστής, μιλώντας για την οικογένειά του συνεχίζοντας: “Η πρώην γυναίκα μου με την νυν έχουν βγει και οι δύο μαζί έχουν πει για τα ελαττώματά μου. Είναι φίλες”.

Η γνωριμία του Γιώργου Παπαδάκη με την σύζυγό του, την Τίνα ξεκινά από την εποχή που και οι δύο δούλευαν μαζί στον ΑΝΤ1.  “Την Τίνα εδώ την γνώρισα όταν ξεκίναγε ο ΑΝΤ1. Την είχε συμπαθήσει ο αείμνηστος Μίνως Κυριακού. Με είχε καλέσει στο γραφείο του και μου είχε πει “αυτό το κορίτσι θέλω να το προσέξεις”. Όταν αποφασίσαμε να παντρευτούμε είχα πάει στο γραφείο του και του είπα “μου είχες πει να την προσέχω. Θα την προσέχω για τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής μου”. Το ότι τη γνώρισα και την έπεισα να με παντρευτεί είναι το καλύτερο που έχω κάνει στη ζωή μου. Είναι το κοριτσάκι μου, είμαι ακόμα ερωτευμένος μαζί της”, είχε πει στην ίδια συνέντευξη.

Η ατάκα ωστόσο που είχε συζητηθεί όσο λίγες, είναι εκείνη με την οποία απάντησε στο πότε θα σταματήσει να κάνει τηλεόραση.  «Η δουλειά μου είναι το επαγγελματικό viagra μου», τόνισε ο Γιώργος Παπαδάκης και συμπλήρωσε πως θα σταματήσει να κάνει τηλεόραση όταν θα σταματήσει να έχει το ίδιο πάθος με αυτό που έχει τώρα. Για την ιστορία να αναφέρουμε πως είναι 71 ετών και έχει 3 παιδιά: Τον Φοίβο που ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του και είναι δημοσιογράφος (διαβάστε το βιογραφικό του), τον Ιάσονα που είναι μουσικός και τον Κωνσταντή, τον οποίο απέκτησε από τον πρώτο του γάμο.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR