counter

Γιώργος Μαζωνάκης: H συγκίνηση του τραγουδιστή για το μήνυμα που του έστειλε ο Μίκης Θεοδωράκης

Γιώργος Μαζωνάκης: H συγκίνηση του τραγουδιστή για το μήνυμα που του έστειλε ο Μίκης Θεοδωράκης
Γιώργος Μαζωνάκης: H συγκίνηση του τραγουδιστή για το μήνυμα που του έστειλε ο Μίκης Θεοδωράκης

Το δικό του ιδιαίτερης σημασίας και τιμής μήνυμα για το μπουζούκι, έστειλε ο Μίκης Θεοδωράκης στηρίζοντας την πρωτοβουλία του Γιώργου Μαζωνάκη «Μπουζούκι. Οι Ευαίσθητες Χορδές» με μία προσωπική επιστολή!

Στο μήνυμα αυτό ο Μίκης Θεοδωράκης αποτύπωσε την ξεχωριστή αγάπη του για το μπουζούκι, αλλά και τη διαχρονική σύνδεση της δύναμης του ήχου του με τον ελληνικό λαό, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Η αγάπη μου για το μπουζούκι φαίνεται από την κυρίαρχη θέση που του έδωσα στα τραγούδια μου και στην Λαϊκή Ορχήστρα μου.

Από την εποχή των αγώνων μου κατά της βίας και του φασισμού, ο ήχος του συνδέθηκε με το μυαλό και την ψυχή μου.

Δηλαδή στις εξορίες μου στην Ικαρία και στην Μακρόνησο.

Εκεί βεβαιώθηκα ότι ο ήχος του ήταν ο ήχος του Λαού μας.

Με τη διαφορά ότι ο Λαός για μένα ήταν ο Λαός αγωνιστής, που έγινε μετά την ήττα Λαός – θύμα χωρίς να χάνει στο βάθος την περηφάνια του και την πίστη του στην ιστορική και πολιτιστική μας παράδοση.

Κι αυτή είναι η διαφορά μου για όσους εξακολουθούν να γράφουν τραγούδια της διασκέδασης. Τα δικά μου ήταν και είναι τραγούδια της ψυχαγωγίας, δηλαδή της αληθινής ψυχής του Λαού.

Γι’ αυτό και πάντρεψα την μουσική μου με ένα στίχο και μια ποίηση που να εκφράζει την ανωτερότητα του Λαού, που εξακολουθεί να ονειρεύεται και να πιστεύει».

Ο Γιώργος Μαζωνάκης,  με αφορμή αυτό το ιδιαίτερα τιμητικό μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη, θέλησε να τον ευχαριστήσει δημόσια με ένα μήνυμα καρδιάς μέσα από τον λογαριασμό του στο instagram, σημειώνοντας «Μίκη μεγάλη μου τιμή και παρακαταθήκη για όλους μας! Μίκης ο Έλληνας! Ο Οικουμενικός! Το Σύμβολο και το σημείο αναφοράς. Ο οδηγός μας δια παντός. Σ´ ευχαριστώ!».

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση του Γιώργου Μαζωνάκη.

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR