counter

Γιώργος Μαρίνος: Η πολυτάραχη ζωή, ο έρωτας με την Κατιάνα Μπαλανίκα και η παραδοχή για την ομοφυλοφιλία του

Γιώργος Μαρίνος: Η πολυτάραχη ζωή, ο έρωτας με την Κατιάνα Μπαλανίκα και η παραδοχή για την ομοφυλοφιλία του
Γιώργος Μαρίνος: Η πολυτάραχη ζωή, ο έρωτας με την Κατιάνα Μπαλανίκα και η παραδοχή για την ομοφυλοφιλία του

Ο Γιώργος Μαρίνος είναι τραγουδιστής, ηθοποιός και διασκεδαστής και μπορούμε να πούμε ότι είναι ο πρώτος Έλληνας showman.

Γιώργος Μαρίνος: Το βιογραφικό του 

  • Ο Γιώργος Μαρίνος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 18 Ιουνίου 1939
  • Η ηλικία του είναι 84 ετών
  • Οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν μόλις ενός έτους και μεγάλωσε με τη μητέρα του, Βασιλική. Ο πατέρας του, Αλέξανδρος, έλειπε από την παιδική του ηλικία, καθώς ήταν εξόριστος στη Μακρόνησο.
  • Ο Γιώργος Μαρίνος είδε τον πατέρα του για πρώτη φορά, όταν ήταν 12 χρόνων.
  • Το πάθος του από πάντα ήτα η αστρολογία και τα σκυλιά του

Γιώργος Μαρίνος: Οι σπουδές του

  • Οι γονείς του ήθελαν να γίνει πολιτικός μηχανικός ή αρχιτέκτονας όπως ήταν ο πατέρας του. Παρόλο που είχε κλίση στα μαθηματικά δεν τον ενδιέφερε κάτι τέτοιο.
  • Από όταν ήταν ανήλικος ακόμη, έδωσε εξετάσεις κρυφά στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου.
  • Ο Γιώργος Μαρίνος σπούδασε στη Δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου το 1959

  • Το 1962, δευτεροετής στο Εθνικό, έπαιξε στην Οδό ονείρων του Μάνου Χατζιδάκι, μαζί με τον Δημήτρη Χορν, τη Ρένα Βλαχοπούλου, τη Μάρω Κοντού και άλλους καταξιωμένους καλλιτέχνες. Ερμήνευσε το τραγούδι «Κάθε κήπος». Από τότε ξεκίνησε η σταδιοδρομία του στο θέατρο, αλλά και τις μπουάτ της εποχής.
  • Συνδυάσε την υποκριτική και το τραγούδι

  • Μπορούμε να πούμε ότι είναι ο πρώτος Έλληνας showman αφού παρουσίασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα διαφορετικό είδος διασκέδασης που αποτελούνταν από πρόζα, σάτιρα, χορό και τραγούδι.
  • Εμφανιζόταν από το 1973 και για σχεδόν 20 χρόνια στην Πλάκα, στο θρυλικό νυχτερινό κέντρο «Μέδουσα».
  • Ο Γιώργος Μαρίνος συνεργάστηκε με τον Δημήτρη Δανίκα επί σειρά ετών, ενώ στίχους του έχουν γράψει η Λίνα Νικολακοπούλου, ο Δημήτρης Ιατρόπουλος, ο Σταμάτης Κραουνάκης, η Νινή Ζαχά.

Γιώργος Μαρίνος: Τηλεόραση

Γιώργος Μαρίνος: Η αποκάλυψη για την ομοφυλοφιλία

Ο Γιώργος Μαρίνος ήταν ο πρώτος επώνυμος που βγήκε και μίλησε ανοιχτά για την ομοφυλοφιλία του στα μέσα του 1960, κάτι εξαιρετικά δύσκολο για τη συντηρητική Ελλάδα της εποχής εκείνης. Μάλιστα, είχε αποκαλύψει και στους γονείς του στα 16 του χρόνια ότι είναι ομοφυλόφιλος. Αρκετά χρόνια μετά αποκάλυψε σε συνέντευξή του στην Έλενα Ακρίτα, τον λόγο που έκανε αποκάλυψη δημόσια.

Γιώργος Μαρίνος: Η σχέση με την Κατιάνα Μπαλανίκα

Ο μεγάλος έρωτας της ζωής του, σύμφωνα με δηλώσεις του, ήταν η ηθοποιός Κατιάνα Μπαλανίκα. Οι δυο ηθοποιοί ήταν σύντροφοι για τέσσερα χρόνια  στα τέλη της δεκαετίας του '60. Όπως έχει πει ο Γιώργος Μαρίνος σε συνέντευξή του, δεν θέλησε να προχωρήσει σε γάμο με την Κατιάνα Μπαλανίκα και να κάνει παιδιά, γιατί θεωρούσε πως θα ήταν άδικο για το παιδί του να υποστεί το... «αμαρτωλό» παρελθόν του. Βέβαια, οι δρόμοι τους δεν χώρισαν, ούτε επαγγελματικά, αλλά ούτε φιλικά. Ο Γιώργος Μαρίνος και η Κατιάνα Μπαλανίκα, συνεργάστηκαν για αρκετά χρόνια στη «Μέδουσα» και η φιλία τους παραμένει μέχρι σήμερα.

Γιώργος Μαρίνος: Η σχέση του με τον Νίκο Κούρκουλο

Κάποια στιγμή υπήρχε μια έντονη παραφημολογία ότι ήταν αδελφός του Νίκου Κούρκουλου με τον ίδιο να απαντά: «Πάντα τον θαύμαζα, αλλά δυστυχώς δεν είμαστε αδέρφια».

Γιώργος Μαρίνος: Πουλήθηκε Η βίλα του στον Νέο Βουτζά

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Πρωινού του ΑΝΤ1, τον Νοέμβριο του 2022, το σπίτι έχει πουληθεί εδώ και 10 χρόνια και η αγοραπωλησία έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα. Οι νέοι ιδιοκτήτες είναι ένα ζευγάρι και δεν έχουν κάνει μεγάλες αλλαγές στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο λόγος που ο Γιώργος Μαρίνος πούλησε τη βίλα του ήταν η ληστεία που έγινε το 2012.

Γιώργος Μαρίνος: Υγεία

Σύμφωνα με τις λίγες πληροφορίες που κυκλοφορούν για τον ίδιο, αφού έχει απομονωθεί, η υγεία του αυτή την περίοδο είναι πολύ επιβαρυμένη.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR