counter

Γιώργος Κωνσταντίνου: Η απόρριψη από το Εθνικό θέατρο, οι 3 γάμοι και ο εθισμός στον τζόγο

Γιώργος Κωνσταντίνου: Η απόρριψη από το Εθνικό θέατρο, οι 3 γάμοι και ο εθισμός στον τζόγο
Γιώργος Κωνσταντίνου: Η απόρριψη από το Εθνικό θέατρο, οι 3 γάμοι και ο εθισμός στον τζόγο

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου έχει αφήσει το δικό του στίγμα στον ελληνικό κινηματογράφο και όχι μόνο. Ο ίδιος, είναι από τους πιο δημοφιλείς ηθοποιούς, και αναζητήσεις για την ηλικία, την σχέση του με τον θέατρο αλλά και την σύζυγό τουτ, είναι εξαιρετικά συχνές. Πάμε να δούμε λοιπόν, όσα θέλετε να ξέρετε για εκείνον!

 Γιώργος Κωνσταντίνου: Η ηλικία και οι σπουδές του

  • Ο Γιώργος Κωνσταντίνου γεννήθηκε στις 27 Οκτωβρίου 1934 και η ηλικία του είναι 88 ετών.
  • Ο ίδιος είναι Έλληνας ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης της τηλεόρασης και του κινηματογράφου καθώς και συγγραφέας θεατρικών κειμένων.
  • Είναι γιος του τενόρου Μιχαήλ Κωνσταντίνου και της ηθοποιού Νίτσας Φιλοσόφου. Ακολουθούσε τη μητέρα του, Νίτσα, και τον πατέρα του, Μιχάλη, σπουδαίους καλλιτέχνες της οπερέτας προπολεμικά, σε μπουλούκια στην επαρχία.

  • Ο Γιώργος Κωνσταντίνου είχε παίξει σε πολλούς ερασιτεχνικούς θιάσους προτού αποφασίσει να γίνει επαγγελματίας ηθοποιός μετά από προτροπή της μητέρας του.
  • Έδωσε εξετάσεις για τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, ωστόσο απορρίφθηκε ως "εντελώς ατάλαντος". Τελικά τον κράτησε ο Κάρολος Κουν στο Θέατρο Τέχνης.

Γιώργος Κωνσταντίνου: Η καριέρα στην υποκριτική, οι γάμοι και τα παιδιά

Το καλοκαίρι του 1962, ύστερα από μια σεζόν με την Αλίκη Βουγουκλάκη, επιλέχτηκε από τον Μάνο Χατζιδάκι, για την θρυλική παράσταση «Οδός Ονείρων», στην οποία πρωταγωνιστούσαν ο Δημήτρης Χορν, η Ρένα Βλαχοπούλου και η Μάρω Κοντού.

Τον επόμενο χειμώνα η Αλίκη τον φώναξε στο θέατρο Ρεξ, όπου θα ανέβαζε το έργο του Μπέρναρ Σο «Καίσαρ και Κλεοπάτρα» σε σκηνοθεσία Αλέξη Σολομού. Ένα από τα τραγούδια του έργου, που έγραψε ο Μάνος Χατζιδάκις, το «Ένα γαλάζιο φόρεμα» ερμήνευε ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

Η παράσταση ωστόσο αντικαταστάθηκε από την κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου «Χτυποκάρδια στα θρανία», όπου δόθηκε στον Γιώργο Κωνσταντίνου ο ρόλος ενός φτωχού φοιτητή, ο οποίος δίνει ιδιαίτερα μαθήματα στην Αλίκη και περιγράφει σε ένα γκαρσόνι το προφιτερόλ. Ο ρόλος αυτός απογείωσε την καριέρα του νεαρού ηθοποιού.

Η πιο χαρακτηριστική ταινία από όλες στις οποίες έπαιξε ήταν η κωμωδία του Γιώργου Τζαβέλλα «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα», δίπλα στην Μάρω Κοντού, στον ρόλο του βλοσυρού και αυταρχικού Αντωνάκη. Η τελευταία του, μέχρι στιγμής, εμφάνισή του στην μεγάλη οθόνη ήταν το 2012 στην δραματική ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «Αν...».

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου έκανε τρεις γάμους, ο ένας με την Μαρία Δουρή. Έχει δύο παιδιά, την Άννα-Μαρία και τον Γιώργο, πιανίστα στο επάγγελμα.

Γιώργος Κωνσταντίνου: Ο εθισμός στον τζόγο

Ο 84χρονος ηθοποιός Γιώργος Κωνσταντίνου, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Dot. το 2019, και μίλησε μεταξύ άλλων για το πάθος του με τον τζόγο. «Ήθελα να μιλήσω για τον εθισμό μου με τον τζόγο. Έπρεπε να αναφερθώ στο βιβλίο μου τουλάχιστον σε ένα πάθος που είχα, γιατί δεν είχα άλλο. Ήθελα να δείξω πως και εγώ ακόμα πέρασα ένα πάθος το οποίο είναι προς αποφυγήν, είναι ένας μικρός θάνατος. Δεν μπόρεσα να βρω την αιτία για αυτόν τον εθισμό. Πιστεύω ξεκίνησε όπως τα ναρκωτικά, μπορεί να τα πάρεις για πλάκα και να εθιστείς, έτσι και εμείς από παιδιά παίζαμε βόλους, τον τζόγο τον έχουν όλοι μέσα τους…

Η λογική με βοήθησε να σταματήσω τον τζόγο. Όσο είσαι πιο νέος η λογική είναι λίγο περίεργη…», είπε μεταξύ άλλων. 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR