counter

Γιώργος Βενιέρης: Αυτό είναι το βιογραφικό του κριτή του Top Chef

Γιώργος Βενιέρης: Αυτό είναι το βιογραφικό του κριτή του Top Chef
Γιώργος Βενιέρης: Αυτό είναι το βιογραφικό του κριτή του Top Chef

Το Top Chef κάνει πρεμιέρα την Κυριακή στον ΣΚΑΙ και ένας από τους κριτές είναι ο Γιώργος Βενιέρης.

15 επαγγελματίες σεφ που έχουν κοινό χαρακτηριστικό το πάθος για τη γαστρονομία αναμετρώνται καθημερινά μεταξύ τους, αλλά και με τον εαυτό τους. Στόχος να ξεχωρίσουν, να αναδειχθούν και να κατακτήσουν την κορυφή: μια θέση στα διασημότερα εστιατόρια του κόσμου, τον τίτλο του Top Chef και το έπαθλο των 100.000 ευρώ!

Top Chef - Γιώργος Βενιέρης Βιογραφικό

Ο ευρηματικός σεφ Γιώργος Βενιέρης, φανατικός λάτρης των εστιατορίων έχει τη δική του συμβουλευτική εταιρεία, τη Smiling Dog – Hotel & Restaurant Consulting.

Δηλώνει άνθρωπος της πόλης, αλλά και ταξιδιώτης του κόσμου. Γεννημένος το 1978 στο Χαλάνδρι, έχει καταγωγή από τη Φολέγανδρο και τη Νάξο. Με μητέρα και γιαγιά επαγγελματίες μαγείρισσες και πατέρα ξενοδοχοϋπάλληλο, είχε σαν δεύτερο σπίτι του τις κουζίνες. Τα ταξίδια είναι η έμπνευσή του. Μόλις 18 χρονών ταξίδεψε στο Λονδίνο για να δοκιμάσει την κουζίνα ενός βραβευμένου εστιατορίου, κι όσο τα χρόνια περνούσαν ακολούθησαν κι άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και ύστερα η μεγάλη του αγάπη, η Ασία.

Ο Γιώργος Βενιέρης ξεκίνησε επαγγελματικά στο εστιατόριο Vardis του ξενοδοχείου Πεντελικόν, όπου με επικεφαλής τον Jean Grylleau κατάφεραν να φέρουν το δεύτερο αστέρι Michelin στην Ελλάδα, το 1999. Ακολούθησαν η βραβευμένη με δύο αστέρια Michelin Spondi, και το Electra Palace Hotel. Επόμενος σταθμός ήταν το Λονδίνο. Εκεί μέσα από το εστιατόριο Mazi επαναπροσδιόρισε την ελληνική κουζίνα δημιουργώντας ένα νέο ρεύμα.

Θέλοντας να συστήσει στο ελληνικό κοινό μία νέα εκδοχή της fusion κουζίνας, ανοίγει το πρώτο του εστιατόριο, το Mr. Pug, αρχικά στη Μύκονο κι έπειτα στην Αθήνα και δημιουργεί νέες μαγειρικές τάσεις με τα πολυβραβευμένα του μενού. Συνεχίζει να καινοτομεί εισάγοντας ένα νέο είδος ασιατικού street food, με την καντίνα του στο Χαλάνδρι, το Mr. Pug’s Canteen.

Ως αυθεντικός εξερευνητής που δηλώνει “πειρατής”, ο Γιώργος Βενιέρης λατρεύει τη θάλασσα και ασχολείται με τις καταδύσεις, το ψάρεμα και την υποβρύχια φωτογραφία. Ένα από τα χαρακτηριστικά του πιάτα είναι η σούπα τραχανά με φαγκρί μαριναρισμένο με κάρι, αν και αυτήν την περίοδο ο ίδιος προτιμά να πειραματίζεται με διαφορετικές εκδοχές από το απλό ψωμοτύρι.

Το όνειρό του είναι να φτιάξει το καλύτερο εστιατόριο στην Ελλάδα, με έδρα το αγαπημένο του νησί, τη Φολέγανδρο.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR