counter

Γιατί ο Παναγιώτης Χατζηδάκης “φιγουράρει” στην 15η θέση της αμερικάνικης αγοράς;

Γιατί ο Παναγιώτης Χατζηδάκης “φιγουράρει” στην 15η θέση της αμερικάνικης αγοράς;
Γιατί ο Παναγιώτης Χατζηδάκης “φιγουράρει” στην 15η θέση της αμερικάνικης αγοράς;

Παναγιώτης Χατζηδάκης

Απο την Ειρήνη Αβρανίτη

Ο Παναγιώτης Χατζηδάκης μπορεί να έχει γίνει  γνωστός από την συμμετοχή τους σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές, όμως, αυτό δεν αποτελεί την κύρια επαγγελματική του απασχόληση.

Ο Παναγιώτης Χατζηδάκης είναι συνιδρυτής σε μια ελληνομαερικάνικη startup και με αυτή του την ιδιότητα μαζί με άλλους πέντε συνεργάτες του κατάφεραν να σκαρφαλώσουν στην 15η θέση του appstore της Αμερικής, της μεγαλύτερης αγοράς στον κόσμο!  

pinnatta

Το δημιούργημά τους ακούει στο όνομα Pinnatta και ο Παναγιώτης Χατζηδάκης μας μιλά για την εφαρμογή αυτή που τους χάρισε μια μεγάλη διάκριση: “H Pinnatta είναι μια δωρεάν εφαρμογή για smartphones που μπορεί να την κατεβάσεις δωρεάν στο κινητό σου και να στέλνεις σε φίλους σου διαδραστικά προσωποποιημένα μηνύματα για ότι θέλεις να εκφράσεις. Π.χ έχεις γενέθλια και αντί να σου στείλω ένα sms, σου στέλνω μια Pinnatta, μια τούρτα που γράφει το όνομα σου, έχει κεράκια με την ηλικία σου με τη διαφορά ότι εμφανίζεται σε όλη την οθόνη του κινητού σου και βλέπεις μια τούρτα που γράφει το όνομά σου με κεράκια που τρεμοπαίζουν και εσύ αν φυσήξεις στο μικρόφωνο του κινητού σου σβήνουν τα κεράκια και παίζει το happy birthday! Αντίστοιχα μπορείς να ηχογραφήσεις και ένα μήνυμα. Για οτιδήποτε θέλεις να εκφράσεις υπάρχει μια Pinnatta που ταιριάζει στην κάθε περίπτωση και έχεις την δυνατότητα να την προσωποποιήσεις για αυτόν που τη στέλνεις.

Η ιδέα αυτή ξεκίνησε πριν δυο χρόνια όταν ένα από τα παιδιά, ο Δημήτρης είπε σαν ιδέα ότι θα ήταν ωραία να στέλνουμε ένα μήνυμα που να είναι διαδραστικό, με γραφικά και ήχο. Έτσι λοιπόν ενωθήκαμε δυο ομάδες, γίναμε μια και πήραμε χρήματα από ξένους επενδυτές της Silicon Valley της Καλιφόρνιας”.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι πρόκειται για μια μεγάλη ελληνική επιτυχία αφού το Αμερικανικό Appstore είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο του κόσμου και ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου ο κόσμος επέλεξε να δείξει την αγάπη του στέλνοντας μια Pinnatta, με αποτέλεσμα αυτή η εφαρμογή για βρεθεί στην 15η θέση!

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR