counter

Γιάννης Σερβετάς: Όλα όσα έγιναν στην παρουσίαση του βιβλίου του - Φωτογραφίες

Γιάννης Σερβετάς: Όλα όσα έγιναν στην παρουσίαση του βιβλίου του - Φωτογραφίες
Γιάννης Σερβετάς: Όλα όσα έγιναν στην παρουσίαση του βιβλίου του - Φωτογραφίες

Από τη Γιώτα Δημητριάδη

Μια απολαυστική παρουσίαση που πρόσφερε απλόχερα γέλιο, στον κόσμο που παρευρέθηκε στον Ιανό το Σάββατο 23 Ιανουαρίου έκανε ο Γιάννης Σερβετάς για το νέο του βιβλίο  "Ένα παιδί, ακόμα μετράει τ' άστρα".

 Ο αγαπημένος κωμικός και συγγραφέας γράφει για δέκατη συνεχή χρονιά το προσωπικό του ημερολόγιο και ρίχνει την δική του χιουμοριστική ματιά στη χρονιά που μόλις ήρθε, με την ευχή «να έχουμε μια καλή χρονιά με υγεία, καλούς φίλους, πολλή αγάπη, μουσικές και περισσότερες μέρες μέσα στη βδομάδα που να θυμίζουν Κυριακές, παρά Δευτέρες».

 «Ήταν 2007 όταν κυκλοφόρησε το πρώτο µου Ημερολόγιο. Ήταν καταπράσινο και στο εξώφυλλό του έγραφα: 1687+19% ΦΠΑ = 2007. Το είδα πρόσφατα, συγκινήθηκα και ένα δάκρυ κύλησε... Και κύλησε όχι γιατί είδα το πρώτο µου Ημερολόγιο αλλά γιατί θυµήθηκα ότι πριν 10 χρόνια είχαµε ΦΠΑ µόνο 19% […] Πάμε να ζήσουμε ακόμα μία μαγική χρονιά. Από το 2004 ως σήμερα είχαμε 7 πρωθυπουργούς. Καραμανλή, Παπανδρέου, Παπαδήμα, Πικραμένο, Σαμαρά, Τσίπρα, Θάνου (για πρώτη φορά γυναίκα) και πάλι Τσίπρα, από το Σεπτέμβριο του 2015. Για να δούμε το 2016 πόσοι θα γίνουν;» αναρωτιέται ο Γιάννης Σερβετάς στο εισαγωγικό σημείωμα.

Για τον συγγραφέα το 2016 ξεκινάει κάπως έτσι: «Μου φαίνεται ότι το 2016 θα είναι μία ΦΟΒΕΡΗ χρονιά και θα περάσουμε όλοι super (που λέμε και στο Νεοχώρι Χαλκιδικής), κι αυτό γιατί η χρονιά ξεκινάει με τριήμερο. Πάμε να τον ξεκοκαλίσουμε και να τον χαρούμε, λοιπόν, ας μην το καθυστερούμε». Ακουλουθεί ανέκδοτο. Για τη σημερινή μέρα, Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016, σημειώνει: «Το να φωνάζεις, όταν θέλεις τα παιδιά σου να σε υπακούσουν, είναι σαν να κορνάρεις όταν οδηγείς, με τα ίδια συνήθως αποτελέσματα. Τα παιδιά δεν θέλουν κόρνα. Αγάπη θέλουν».

 

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR