counter

Γιάννης Φλωρινιώτης: Το βιογραφικό, η σύζυγος και η επανασύνδεση, τα παιδιά, οι πλαστικές και η καριέρα του

Γιάννης Φλωρινιώτης: Το βιογραφικό, η σύζυγος και η επανασύνδεση, τα παιδιά, οι πλαστικές και η καριέρα του
Γιάννης Φλωρινιώτης: Το βιογραφικό, η σύζυγος και η επανασύνδεση, τα παιδιά, οι πλαστικές και η καριέρα του

O Γιάννης Φλωρινιώτης έφυγε από την ζωή την Τρίτη 6/6 σε ηλικία 76 ετών!

Ο τραγουδιστής νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Σωτηρία με πνευμονικό οίδημα όπου και κατέληξε.

Ποιος ήταν ο Γιάννης Φλωρινιώτης;

  • Γεννήθηκε στο χωριό Κάτω Κλείναι της Φλώρινας.
  • Το πραγματικό του επώνυμο είναι Αποστολίδης και η καταγωγή του είναι Ποντιακή.
  • Ξεκίνησε να τραγουδάει σε ηλικία 16 ετών με ένα λαϊκό συγκρότημα που έφτιαξαν 5 άτομα.
  • Το 1970-71 , έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα.

Η σύζυγος του Γιάννη Φλωρινιώτη, τα παιδιά και η επανασύνδεση 10 χρόνια μετά

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης έχει αποκτήσει δύο παιδιά με τη Μάχη Φλωρινιώτη και οι δυο τους υπήρξαν παντρεμένοι για 30 χρόνια ενώ έκαναν επανασύνδεση σαν ζευγάρι 10 χρόνια μετά.

Τα παιδιά του λέγονται Νίκος και Αννούλα Φλωρινιώτη η οποία του έχει χαρίσει μία όμορφη εγγονή.

Δείτε επίσης - Γιάννης Φλωρινιώτης: Δείτε πόσο μεγάλωσε η εγγονή του, Αντζελίνα!

«Γύρισα στο πλευρό του Γιάννη, μετά από 13 χρόνια» είχε δηλώσει η Μάχη Φλωρινιώτη.

«Δε φταίγαμε εμείς που χωρίσαμε, εμείς ήμασταν μια χαρά. Μπήκαν ανάμεσά μας οι μανάδες μας» είχε δηλώσει ο Γιάννης Φλωρινιώτης.

Γιάννης Φλωρινιώτης – Ο θάνατος της μητέρας του

Ο τραγουδιστής αποχαιρέτησε το 2015 με τεράστιο πόνο την πολυαγαπημένη μητέρα του, Παρθένα Ιωάννου Κωνσταντινίδη η οποία έφυγε από την ζωή σε ηλικία 89 ετών.

«Η μητέρα μου είχε περάσει πολλά στη ζωή της. Για να μπορέσει να ζήσει τα επτά παιδιά της τα είχε αποχωριστεί βάζοντας τα σε ίδρυμα μετά τον χαμό του συζύγου της. Ο δεύτερος γάμος της όμως δεν ήταν ό,τι καλύτερο για εκείνην. Ο σύζυγος της τη χτυπούσε. Ήμουν σε εμφανίσεις στην Αμερική, όταν με πήραν τηλέφωνο για να μου ανακοινώσουν ότι η μητέρα μου ήταν στο νοσοκομείο μετά από άγριο ξύλο που είχε φάει από εκείνον» είχε δηλώσει ο Γιάννης Φλωρινιώτης.

Η επαγγελματική πορεία του Γιάννη Φλωρινιώτη

Σε ηλικία 18 ετών έφτασε να έχει πολύ μεγάλο ρεπερτόριο τραγουδιών από ξένα-ελαφρά- Μοντέρνα- Λαικά- Δημοτικά- Ποντιακά, ως τότε τραγουδούσε με το όνομα "μικρός Γιαννάκης".

Σαν μονάδα δούλεψε σε πολλά μπουζουξίδικα στην Θεσσαλονίκη κι από εκεί άρχισε την καριέρα του με το σημερινό του όνομα.

Στην Θεσσαλονίκη τραγούδησε δίπλα σε μεγάλους ρεμπέτες, όπως ο Μάρκος Βαμβακάρης, ο Γιάννης Παπαιωάνου, ο Γιώργος Λούκας, ο Πρόδρομος Τσαουσάκης, ο Θεόδωρος Πολυκανδριώτης και για δύο σεζόν, ντουέτο με τη Ρίτα Σακελλαρίου.

Το 1969 κάνει ένα L.P. γνωστά τραγούδια που ήταν επιτυχίες εκείνη την εποχή, όπως το “Ντιρλαντά”, “κυρα Γιώργαινα”, “Αγωνία”, “Κι σύ θα φύγεις” και άλλα, για τους ομογενείς στο Σικάγο. Έκανε εντυπωσιακό σόου με τις Ολύμπια sisters.

Στη δισκογραφία, έκανε την πρώτη του εμφάνιση με το άλμπουμ “Τώρα Θέλω Τώρα”, που αμέσως έγινε χρυσό.

o 1980, κάνει την δεύτερη κινηματογραφική ταινία, με αρχικό τίτλο: "Το Είδωλο" ή "Ξανά Προς Τη Δόξα Τράβα" του Γιώργου Σταμπουλόπυλου, που πήρε και τιμητική διάκριση στο festival Θεσσαλονίκης. Την εποχή εκείνη, μια εφημερίδα, τον συμπεριλαμβάνει στα Τέσσερα Μεγάλα Είδωλα της Ελλάδος: ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ-ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ- ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ- ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΗΣ και εμφανίζεται ταυτόχρονα στο θέατρο Μπουενέλλη, κάνοντας ένα ξεχωριστό, μουσικοχορευτικό show, με τραγούδια του Μίμη Πλέσσα, από την ταινία: "ΞΑΝΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΤΡΑΒΑ".

Το 1982 έκανε ένα δίσκο με ποιήματα Μεγάλων Ελλήνων Ποιητών σε μουσική Γιώργου Γεωργιάδη.

Το 1982, κάνει τον πρώτο του ποντικό δίσκο, με παλιά παραδοσιακά και νεοποντιακά τραγούδια και κάνει μεγάλει επιτυχία, ενώ ο τρίτος δίσκος γίνεται αμέσως χρυσός (πρώτη φορά στα χρονικά του ποντιακού τραγουδιού).

Το 1985, κάνει μία βιντεοταινία με παραδοσιακά και άλλα, με διάφορα χορευτικά συγκροτήματα, με την ιστορία του Πόντου και της Παναγίας Σουμελά και ήταν τα πρώτα Ποντιακά videoclips, που βγήκαν στο εμπόριο.

Το 1986, γράφει το σενάριο της Πρώτης Ποντιακής Ταινίας, σε ποντιακή διάλεκτο, που έγινε μεγάλη επιτυχία.

Κυκλοφορεί το επετειακό cd "35 Χρόνια Στα Φώτα Της Πίστας" όπου συμμετέχει κι η κόρη του Αννούλα Φλωρινιώτη. Έκτοτε κυκλοφορούν άλλα 3 cd με συμμετοχή της Αννούλας αλλά και του γιού του Νικολάκη. Εμφανίζεται πλέον με το σχήμα FLORINIOTIS FAMILY σε σώου όπου ξεχωρίζουν και τα παιδιά του με τις φωνητικές και χορευτικές τους ικανότητες.

Το Δεκέμβριο του 2004 κυκλοφόρησε η αυτοβιογραφία του με τίτλο "Το Τίμημα Της Δόξας" και σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Το 2006 έκανε συμμετοχή στο δίσκο των Ημισκουμπρίων "Η Απλή Μέθοδος Των Τριών" στο τραγούδι "Με το Μικρόφωνο Στο Χέρι Θα Πεθάνω" και στον δίσκο των Zante Dillema στο τραγούδι "Δεν Πειράζει".

Γιάννης Φλωρινιώτης - Οι πλαστικές επεμβάσεις

«Δεν έχω κάνει πολλές πλαστικές. Μου είχαν βάλει σιλικόνη για να μου διορθώσουν τα ζυγωματικά, η οποία έπεσε, πρήστηκα και παραμορφώθηκα. Έχει μείνει λίγη, να δούμε πότε θα φύγει» είχε πει ο τραγουδιστής.

Η Καίτη Γαρμπή ξεκινά την καριέρα της με τον Γιάννη Φλωρινιώτη

Η Καίτη Γαρμπή το 1979 ήταν μία από τις χορεύτριες του Γιάννη Φλωρινιώτη

Σε ηλικία μόλις 16 ετών, η Καίτη Γαρμπή, ξεκίνησε να ακολουθεί το μεγάλο της όνειρο.

Δείτε επίσης - J2US: Η συγκίνηση της Καίτης Γαρμπή όταν θυμήθηκε τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα στο πλευρό του Γιάννη Φλωρινιώτη

Μαζί με την 13χρονη τότε αδερφή της, Λιάνα, οι "αδερφές Γαρμπή" κάνουν ντεμπούτο το καλοκαίρι του 1977, δίπλα στον αστέρα της εποχής, Γιάννη Φλωρινιώτη.

Γιάννης Φλωρινιώτης – Όταν μιλούσε μέσα από το νοσοκομείο

 «Ήρθαν με εξετάσανε, όλα καλά τώρα, προσπαθούμε να ανεβάσουμε το οξυγόνο μου και σήμερα θα μου πούνε τα αποτελέσματα και πόσες μέρες θα μείνω μέσα στο νοσοκομείο. Η κόρη μου η Αννούλα είναι ο άγγελός μου, από μικρό κορίτσι είναι κολλημένη πάνω μου. Και τα τρία τα παιδιά μου τα αγαπώ και εκείνα με λατρεύουν. Την πρώτη φορά έφυγα από το νοσοκομείο γιατί δεν ήθελα να κρεμάσω τους συνεργάτες μου. Είχαμε πρεμιέρα σε λίγες ημέρες» έλεγε ο Γιάννης Φλωρινιώτης μέσα από το νοσοκομείο τον Ιανουάριο του 2022.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR