counter

Φωτιά στη Ρόδο: Ο Τζέιμς Καφετζής μεταφέρει ανθρώπους με το σκάφος του (Βίντεο)

Φωτιά στη Ρόδο: Ο Τζέιμς Καφετζής μεταφέρει ανθρώπους με το σκάφος του (Βίντεο)
Φωτιά στη Ρόδο: Ο Τζέιμς Καφετζής μεταφέρει ανθρώπους με το σκάφος του (Βίντεο)

Παραδομένη στις φλόγες είναι η Ρόδος, καθώς η μεγάλη πυρκαγιά που κατακαίει πευκοδάση κινείται εκτός ελέγχου σε πολλά μέτωπα χιλιομέτρων.

Τις τελευταίες ώρες χρειάστηκε να εκκενωθούν περισσότερα από 12 ξενοδοχεία, κάποια εκ των οποίων παραδόθηκαν στις φλόγες στην περιοχή Κιοτάρι. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο ξενοδόχων Ρόδου, Γιάννη Παπαβασιλείου, περίπου 10.000 τουρίστες βρίσκονται στον δρόμο.

Σε συνεργασία με τον δήμο της Ρόδου οι τουρίστες μεταφέρθηκαν σε γυμναστήρια και σχολικά συγκροτήματα του νησιού όπου και θα διανυκτερεύσουν ενώ σε κάποιες περιπτώσεις θα διανυκτερεύσουν και σε συνεδριακά κέντρα μεγάλων ξενοδοχείων.

Ακόμη, τρία επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία έχουν δεσμευτεί στο λιμάνι της Ρόδου προκειμένου να φιλοξενηθούν οι απεγκλωβισθέντες από τις περιοχές όπου μαίνεται η πυρκαγιά σε περιοχές του νησιού. Πρόκειται για τα πλοία Blue Star Chioς, Dodekanisos Express και Panagia Skiadeni.

Δείτε επίσης! Φωτιά στη Ρόδο: Βίντεο ντοκουμέντο με τη συγκλονιστική διάσωση τουρίστριας από την Πυροσβεστική

Ρόδος – Ο Τζέιμς Καφετζής βοηθά με το σκάφος του

Ο πρώην παίκτης του Survivor, Τζέιμς Καφετζής, ο οποίος ζει και εργάζεται μόνιμα στο νησί των Ιπποτών και ασχολείται με τα τουριστικά αφού διαθέτει το δικό του σκάφος, βρίσκεται αυτές τις ώρες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και προσπαθεί από την πλευρά του να βοηθήσει όσο μπορεί.

Με αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο Τζέιμς Καφετζής ενημέρωσε: «Εκκενώνουμε τον κόσμο κάτω από το Mitsis Rodos Maris, το κόκκινό μου σκάφος φορτώνει από την παραλία και τους μεταφέρει σε άλλα πλοία που τους πάνε στην Κάλαθο για να μπουν σε λεωφορεία για Ρόδο. Γίνεται χαμός. Παρακαλώ όποιος μπορεί να δίνει νερά στον κόσμο. Κοινοποιήστε το σε άτομα που δουλεύουν σε ξενοδοχεία στη Νότια Ρόδο».

«Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου», έγραψε σε επόμενη ανάρτηση που εξέπεμψε SOS.

Δείτε τις αναρτήσεις του Τζέιμς Καφετζής.

*Πηγή φωτογραφίας: Instagram @jamie.kaf

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR