counter

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Κύμα συμπαράστασης στα social media

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Κύμα συμπαράστασης στα social media
Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Κύμα συμπαράστασης στα social media

Το τελευταίο 24ωρο η φωτιά στην περιοχή της Βαρυμπόμπης ήταν ανεξέλεγκτη με αποτέλεσμα να καούν μεγάλες δασικές εκτάσεις, σπίτια, αυτοκίνητα με τους άντρες της Πυροσβεστικής να δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Εφιαλτική ήταν η νύχτα, όμως και για τους κατοίκους στους Θρακομακεδόνες, στο Ολυμπιακό Χωριό και στο Κρυονέρι που αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους.

Ευτυχώς υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση ώστε να σωθούν και ζωάκια της περιοχής όπως άλογα, σκυλιά, αδέσποτα και μη, και άλλα οικόσιτα ζώα. Σε αυτό έπαιξαν σημαντικό ρόλο φιλοζωικές οργανώσεις αλλά και πολλοί άνθρωποι που έσπευσαν να βοηθήσουν προς ενημέρωση του κοινού και τον κατοίκων με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ιδιαίτερα ενεργοί ήταν και οι Έλληνες celebrities, οι οποίοι προσπάθησαν με τον δικό τους τρόπο να συμβάλλουν στην καταπολέμηση της κατάστασης, ενώ άλλοι εξέφρασαν την αγωνία τους για την καταστροφική πυρκαγιά.

Ανάμεσα σε αυτούς η Κατερίνα Καινούργιου, η Δέσποινα Βανδή, η Δούκισσα Νομικού, η Δανάη Μπάρκα, η Φαίη Σκορδά, η Έλενα Παπαρίζου, η Καίτη Γαρμπή, η Βίκυ Καγιά, ο Ανδρέας Γεωργίου, ο Σάββας Πούμπουρας αλλά και ο Γιώργος Τσαλίκης, ο οποίος βρέθηκε στο Κρυονέρι μαζί με τον αδερφό του που είναι εθελοντής πυροσβέστης για να συνδράμουν στην κατάσβεση της τεράστιας πυρκαγιάς.

Δείτε παρακάτω τα στιγμιότυπα που συγκέντρωσε το FTHIS.GR από το Instagram των επωνύμων.

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR