counter

Φώτης Σεργουλόπουλος: Η ηλικία, το παιδί και η καριέρα στην τηλεόραση

Φώτης Σεργουλόπουλος: Η ηλικία, το παιδί και η καριέρα στην τηλεόραση
Φώτης Σεργουλόπουλος: Η ηλικία, το παιδί και η καριέρα στην τηλεόραση

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος είναι Έλληνας τηλεπαρουσιαστής, ηθοποιός, επιχειρηματίας, δημοσιογράφος και σκηνοθέτης με μια μεγάλη καριέρα στην ελληνική τηλεόραση. Το βιογραφικό του είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό και αναζητήσεις για την ηλικία, τις σπουδές αλλά και το παιδί του είναι ιδιαίτερα συχνές.

Φώτης Σεργουλόπουλος: Το βιογραφικό του, οι σπουδές και οι εκπομπές 

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος γεννήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 1963 και η ηλικία του είναι 60 ετών. Μόλις τελείωσε το σχολείο έφυγε για την Γαλλία και εκεί έκανε και τις σπουδές του, πάνω στο θέατρο και την υποκριτική. 

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος έκανε τη πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση τη σεζόν 1988-1989 στη σειρά «Φώτα Παρακαλώ» στην  ερμηνεύοντας ένα μικρό ρόλο. Ακολούθησαν κάποιες ακόμη συμμετοχές σε τηλεοπτικές σειρές «Φανή», «Ο Κανονιέρης και η Βεντέτα», «Το ρετιρέ» και «Στην κόψη του ξυραφιού». Τη σεζόν 2021-2022 πρωταγωνίστησε στην καθημερινή σειρά της ΕΡΤ1 Χαιρέτα μου τον Πλάτανο.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fotis Sergoulopoulos (@serfotis)

Έγινε ευρύτερα γνωστός τηλεοπτικά με την ιδιότητα του τηλεπαρουσιαστή. Το 1997, ενώ παρουσίαζε νυχτερινές εκπομπές στο ραδιοφωνικό σταθμό ΚΛΙΚ FM 88, ο Φώτης Σεργουλόπουλος δέχθηκε πρόταση από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 για τη θέση του συμπαρουσιαστή της Άννας Δρούζα στη lifestyle εκπομπή «Κάτσε Καλά!». Η αποχώρηση της Δρούζα από τη θέση της παρουσιάστριας δημιούργησε το τηλεοπτικό δίδυμο Σεργουλόπουλος-Μπακοδήμου, όταν τη σεζόν 1998-1999 κλήθηκαν να παρουσιάσουν μαζί το «Κάτσε Καλά!». Για τα επόμενα 18 χρόνια συνέχισαν ως τηλεοπτικό ντουέτο παρουσιάζοντας διάφορες ψυχαγωγικές εκπομπές σε διάφορα κανάλι.

Διαβάστε επίσης: Κωνσταντίνος Χριστοφόρου: "Ο Κωνσταντίνος Αργυρός δεν κάνει για Eurovision, γιατί νιώθω ότι δεν του ταιριάζει"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fotis Sergoulopoulos (@serfotis)

Το καλοκαίρι του 1999 το δίδυμο αυτό πήρε μεταγραφή στο Mega Channel για την παρουσίαση της πρωινής εκπομπής «Σαν στο σπίτι σας». Η εκπομπή ολοκλήρωσε τον κύκλο της το καλοκαίρι του 2003.Τη σεζόν 2003-2004 παρουσίασε μαζί με τη Μαρία Μπακοδήμου το ψυχαγωγικό talk show «Από στόμα σε στόμα» ενώ ανέλαβε μόνος του την παρουσίαση του τηλεπαιχνιδιού «Το show των εκατομμυρίων» στο MEGA, τηλεπαιχνίδι το οποίο προβαλλόταν από τις 13 Οκτωβρίου 2003 μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους. Τις επόμενες δύο σεζόν συνέχισαν τη συνεργασία τους παρουσιάζοντας τη late night εκπομπή «I Love TV» στο ίδιο κανάλι.

Το 2006 πήρε μεταγραφή στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha TV. Εκεί την περίοδο 2006 με 2008 παρουσίασε την ψυχαγωγική εκπομπή «TV Tiglon», ενώ το 2007 ανέλαβαν την παρουσίαση του ελληνικού τελικού της Eurovision στη ΝΕΤ μαζί με τη Μαρία Μπακοδήμου. Τη σεζόν 2008-2009 ανέλαβαν να παρουσιάσουν την απογευματινή ψυχαγωγική «Σιγά μη κάτσω να σκάσω».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fotis Sergoulopoulos (@serfotis)

Το 2009 εντάχθηκε στο δυναμικό του Star Channel. Εκεί για τα επόμενα 7 χρόνια παρουσίαζε και πάλι ως τηλεοπτικό ντουέτο την εκπομπή «Φώτης & Μαρία Live» στην απογευματινή ζώνη του σταθμού. Το καλοκαίρι του 2016 αποφάσισαν με τη Μαρία Μπακοδήμου, μετά από 18 χρόνια συνεργασίας, να ακολουθήσουν ξεχωριστές πορείες.Το 2017 υπήρξε μέλος της κριτικής επιτροπής του τέταρτου κύκλου του σόου μεταμφιέσεων «Your Face Sounds Familiar» στον ΑΝΤ1. Το καλοκαίρι του 2019, μετά τη μεταγραφή του στον Alpha, για τη σεζόν 2019-20, παρουσίασε το τηλεπαιχνίδι γνώσεων «Divided» στη μεσημβρινή ζώνη του σταθμού.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fotis Sergoulopoulos (@serfotis)

Ο ίδιος έχει ένα ιδιαίτερα δημοφιλές κλαμπ στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο φημίζεται για τα πάρτι του.

Τη σεζόν 2022-23 ο Φώτης Σεργουλόπουλος παρουσιάζει την ψυχαγωγική εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» στην ΕΡΤ1 μαζί με την Τζένη Μελιτά. Aξίζει να σημειώσουμε ότι ο Φώτης Σεργουλόπουλος είναι αυτός που θα δώσει το 12άρι της Ελλάδας στον τελικό της Eurovision, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΡΤ.

Φώτης Σεργουλόπουλος: Το coming out και ο γιος του

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος το 2013 απέκτησε έναν γιο, τον Γιώργο, μέσω παρένθετης μητέρας. «Βρίσκομαι σε μία οικογένεια που αγαπούσε ο ένας τον άλλο, οπότε μεγάλωσα με πολλή αγάπη, κατανόηση και αποδοχή. Και όταν μεγάλωσα ένιωσα κι εγώ την ανάγκη να κάνω οικογένεια», έχει δηλώσει μιλώντας για το προσωπικό του ταξίδι στην πατρότητα ο Φώτης Σεργουλόπουλος. «Κάποια στιγμή γύρισα στον σύντροφό μου και του είπα “Θέλω να κάνουμε ένα παιδί” και μου λέει “Γίνεται αυτό;”. Του είπα “Δεν ξέρω αν γίνεται, αλλά θα δούμε”», σημείωσε ο παρουσιαστής. «Έφτασε η στιγμή να κάνουμε το παιδί μας, να το μεγαλώνουμε και να έρθει ο γιος μου να μου πει: “Μπαμπά να σε ρωτήσω κάτι; Εσείς πώς με κάνατε;” Του είπα: “Με αγάπη μωρό μου, με αγάπη”», έχει αναφέρει ο ίδιος. 

Καλεσμένος στο «Τι λες τώρα!» στο Mega ο Φώτης Σεργουλόπουλος είπε για το παιδί του:«Στις ερωτήσεις του γιου μου ανταποκρίνομαι με την αλήθεια. Δεν είναι κλεισμένος σε ένα κουτί και δεν βγαίνει έξω. Δεν έχει πρόβλημα με τα παιδιά και τους φίλους του. Όταν τον ρωτάνε ''α, τι οικογένεια είναι αυτή;'', τους εξηγεί και καταλαβαίνουν».

«Όταν έκανα το coming out, έγινε ένα σούσουρο. Ήξερα γιατί το κάνω, δεν είχα συνειδητοποιήσει τι θα γινόταν μετά. Αλλά αυτό που πιστεύω και αισθάνομαι περήφανος είναι ότι έχει βοηθήσει άλλα άτομα για να κάνουν το δικό τους coming out», συμπλήρωσε ο ίδιος. 

Photo Credits: NDP

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR