counter

Fast sex όπως λέμε fast food

Fast sex όπως λέμε fast food
Fast sex όπως λέμε fast food

Άνδρας και γυναίκα αγκαλιά

Το γρήγορο σεξ, όταν γίνεται τρόπος ζωής, βλάπτει σοβαρά την σεξουαλική υγεία, όπως το γρήγορο φαγητό όταν καταναλώνεται καθημερινά βλάπτει τη βιολογική.

 

Το σεξ στα …γρήγορα δεν είναι κάτι καινούργιο, σήμερα όμως προβάλλεται περισσότερο και γίνεται για διαφορετικούς λόγους απ’ ότι παλιότερα.  Αν η γυναίκα του ‘50 το έκανε επειδή π.χ. δεν έπαιρνε συναισθηματική κάλυψη από το σύντροφό της και δεν είχε άλλη επιλογή απ’ το να εκπληρώσει τα… καθήκοντά της, η σύγχρονη γυναίκα γιατί το κάνει;

 


Οι παντρεμένοι δεν έχουν χρόνο…

Η καθημερινότητα που ούτως ή άλλως κινείται σε γρήγορους ρυθμούς  δεν αφήνει  αρκετό χρόνο για σεξ. Αυτό το πρόβλημα το αντιμετωπίζουν κυρίως οι παντρεμένοι και μάλιστα οι περισσότεροι από αυτούς. Και δεν πρόκειται για κάτι παράλογο από τη στιγμή που το σεξ πρέπει να γίνει μετά από μία κουραστική μέρα στη δουλειά, αφού έχουν ταΐσει και αποκοιμίσει τα παιδιά έχοντας στο μυαλό τους τις υποχρεώσεις και τα άγχη του «αύριο». Το σεξ κάτω από αυτές τις συνθήκες καταντάει μία αγχογόνος διαδικασία χωρίς ευχαρίστηση, με αποτέλεσμα,  ακόμα και αν τελικά βρεθεί κάποιος πρόθυμος να κάνει την αρχή,   να παρουσιαστούν τα εξής προβλήματα:


Άντρας                                                                            

Η κούραση, η ανησυχία και το άγχος μπορούν να προκαλέσουν:

  • Προβλήματα στύσης
  • Πρόωρη ή καθυστερημένη εκσπερμάτιση
  • Έλλειψη ερωτικής επιθυμίας


Γυναίκα

  • Έλλειψη επιθυμίας: Τ ην τελευταία φορά που έκανε σεξ ήταν τόσο βιαστική και ο σύντροφός της ήταν τόσο… απών που δεν έχει λόγο να εμπλακεί σε μία διαδικασία που δεν την ευχαριστεί.
  • Έλλειψη οργασμού : Ακόμα και αν μπει στο ερωτικό παιχνίδι, η απαιτητική καθημερινότητα τελικά δεν την αφήνει να αφεθεί και να νιώσει τον οργασμό.

 

…Και οι ελεύθεροι ψάχνουν άλλοθι

Το γρήγορο σεξ είναι η εύκολη λύση κυρίως για τους ελεύθερους που βιώνουν την σεξουαλική ζωή με βάση τα πρότυπα που προβάλλονται.  Έτσι υποκρίνονται ότι είναι κάτι που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα  ψάχνοντας να βρουν κάτι ανάλογο και όταν τελικά κατακτηθεί ο στόχος, δυσκολεύονται να δείξουν ποιοι πραγματικά είναι. Οι περισσότεροι παγιδεύονται στο να δείχνουν μία εικόνα, η οποία θεωρούν ότι αρέσει στους άλλους. Αν όμως δοθεί χρόνος θα αποκαλυφθούν, άρα το γρήγορο σεξ αποτελεί ένα καλό άλλοθι, προκειμένου να μην εισπράξουν μια ενδεχόμενη  απόρριψη, μία καλή επιλογή για αυτούς που φοβούνται να ξεγυμνώσουν εκτός από το κορμί και την ψυχή τους, γιατί αισθάνονται ότι δεν ταιριάζουν με την εικόνα που απαιτείται κοινωνικά. Όμως τελικά η πιθανότητα να δώσει ή να πάρει κανείς ικανοποίηση σε αυτήν την σεξουαλική επαφή είναι πάλι πάρα πολύ μικρή.

 

Άντρας

  • Προβλήματα στύσης και εκσπερμάτισης : Λόγω του άγχους της επίδοσης, πολύ συχνά αντιμετωπίζει  προβλήματα πρόωρης ή αντίθετα καθυστερημένης εκσπερμάτισης και για να είναι σίγουρος ότι θα έχει μια τέλεια στύση και θα εντυπωσιάσει,  καταφεύγει εύκολα σε φάρμακα ή ακόμα και σκευάσματα από το διαδίκτυο.  


Γυναίκα

  • Έλλειψη οργασμού: Επειδή λειτουργεί περισσότερο εγκεφαλικά και σπάνια είναι χαλαρή όταν κάτι γίνεται τόσο γρήγορα,  δεν μπορεί εύκολα να νιώσει οργασμό, συχνά προσποιείται και δύσκολα ζητά κάτι από τον παρτενέρ της.   Ακόμα όμως και αν το κάνει δεν θα ζητήσει αυτά που ικανοποιούν την ίδια αλλά αυτά που έχει διαβάσει ή ακούσει ότι ικανοποιούν τους άντρες, γενικώς.

 

Τι πραγματικά θέλουμε;

Η κουλτούρα  που θέλει τις hot εμφανίσεις και τις τέλειες τεχνικές να καθορίζουν την ποιότητα του σεξ, ανατρέπεται από την μελέτη «Συστατικά για την τέλεια σεξουαλικότητα»  που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Canadian Journal of Human Sexuality. Σύμφωνα με  αυτήν, αυτό που πραγματικά θεωρούμε την τέλεια σεξουαλικότητα δεν είναι αυτό που συνήθως προβάλλεται και η ιδανική στύση και ο τέλειος οργασμός έχουν να κάνουνμε το κατά πόσο οι δύο σύντροφοι μπορούν να λειτουργήσουν ως ζευγάρι, να εστιάσουν στα συναισθήματά τους και να εκφράσουν τον εαυτό τους. Κατά πόσο το γρήγορο σεξ μπορεί να μας τα προσφέρει αυτά; Μήπως απλώς μας βολεύει γιατί δεν απαιτεί μεγαλύτερη προσπάθεια και δέσιμο και δεν προϋποθέτει να τα έχουμε βρει με τον εαυτό μας;

 

Διάβασε περισσότερα στο www.formamag.gr

Κάντε like στο FthisGR στο Facebook και στείλτε τις δικές σας απορίες- ερωτήσεις.


 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR