counter

Έχει κλέψει ο Αντώνης Κανάκης το...κράτος; Απαντάει ο ίδιος και εξηγεί τις προθέσεις του, αλλά και το τι συμβαίνει πραγματικά...

Έχει κλέψει ο Αντώνης Κανάκης το...κράτος; Απαντάει ο ίδιος και εξηγεί τις προθέσεις του, αλλά και το τι συμβαίνει πραγματικά...
Έχει κλέψει ο Αντώνης Κανάκης το...κράτος; Απαντάει ο ίδιος και εξηγεί τις προθέσεις του, αλλά και το τι συμβαίνει πραγματικά...

Αντώνης Κανάκης  

Ο Αντώνης Κανάκης παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Βήμα» και την Αφροδίτη Γραμμέλη και μίλησε για την εκπομπή, την πολιτική, την τηλεόραση και την ατυχή φάρσα της "Συντέλειας" στην Λιάνα Κανέλλη.  

Θα κάνατε ποτέ την πλάκα που έκαναν τα παιδιά της «Συντέλειας» στην Κανέλλη; «Είμαι ένας άνθρωπος που μπορώ να αντιμετωπίσω σχεδόν τα πάντα χιουμοριστικά. Αν μπορούσα, ακόμη και τον ίδιο μου τον θάνατο από ένα τραγικό δυστύχημα, για παράδειγμα, θα τον διακωμωδούσα. Εγώ όμως θα το έκανα αυτό, το ίδιο δηλαδή το θύμα του δυστυχήματος. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι θεωρώ πως ο μόνος που δικαιούται να κάνει πλάκα σε ένα θύμα σχετική με αυτό που έπαθε είναι το ίδιο το θύμα. Αν δηλαδή βρει το ίδιο το θύμα τη δύναμη και τη διάθεση να κάνει πλάκα με την τραυματική εμπειρία του, τότε δίνει άτυπα το "πράσινο φως" και στους άλλους να ακολουθήσουν αν το επιθυμούν! Από την άλλη όμως, δεν χρειάζεται να κρεμάσουμε τα παιδιά της "Συντέλειας". Είναι φανερό ότι ήταν μια παράξενη στιγμή και γι' αυτούς, ζήτησαν - ειλικρινώς, πιστεύω - "συγγνώμη", κάτι που είναι πολύ σημαντικό, και δεν νομίζω ότι καθορίζει ή αντιπροσωπεύει ή στιγματίζει το σύνολο της δουλειάς τους».  

Με ποιον τρόπο μια εκπομπή όπως η δική σας θα προσεγγίσει το φαινόμενο Χρυσή Αυγή; Μήπως είναι επικίνδυνο να σατιρίζεις κάτι τόσο σοβαρό κάνοντάς το αστείο; «Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο πολύ με έχει και μας έχει απασχολήσει αυτό. Αν θέλουμε να είμαστε εντάξει με τον εαυτό μας, δεν έχουμε καμία διάθεση να ασχοληθούμε καν. Αν θέλουμε να είμαστε εντάξει με τη δουλειά μας, μάλλον πρέπει να ασχοληθούμε. Μέχρι στιγμής αποτελεί ένα από τα πιο έντονα διλήμματα που έχουμε αντιμετωπίσει κάνοντας αυτή τη δουλειά. Ειλικρινά, ως και τώρα που μιλάμε είμαι ακόμη αναποφάσιστος και προβληματισμένος».  

Είναι για σας πιο σοβαρό; Το γεγονός ότι ο Παπακωνσταντίνου έχασε τη «λίστα Λαγκάρντ» ή το ότι ο Παπανδρέου διδάσκει στο Χάρβαρντ; «Χα χα χα! Αστεία και δύσκολη ερώτηση. Κοίταξε, αν θεωρήσουμε ότι οι άνθρωποι μαθαίνουν από τα λάθη τους, τότε καλά κάνει και διδάσκει ο Παπανδρέου! Οσο για τον Παπακωνσταντίνου, εντάξει, άνθρωπος είναι! Εσείς δεν έχετε χάσει ποτέ τα κλειδιά σας;».

Εχετε κλέψει το κράτος; «Εδώ και πολλά χρόνια προσπαθώ να είμαι απολύτως τυπικός στις υποχρεώσεις μου απέναντι στο κράτος. Λέω "προσπαθώ" γιατί σε αυτό το τρελοκομείο όπου ζούμε πολλές φορές θέλεις να είσαι νόμιμος και απλά δεν σου το επιτρέπουν οι ίδιοι οι κρατικοί μηχανισμοί, αλλά αυτό είναι μεγάλη συζήτηση. Στο παρελθόν υπήρξαν κάποιες περιπτώσεις όπου δεν ήμουν απολύτως τυπικός, αλλά ως εκεί και όχι τίποτε το ιδιαίτερο. Το θέμα όμως είναι ότι το κράτος έχει κατακλέψει και εμένα και ένα σωρό άλλους πολίτες και ελεύθερους επαγγελματίες και συνεχίζει να το κάνει. Αυτό βέβαια δεν πρέπει να αποτελεί άλλοθι για κανέναν πολίτη προκειμένου να κάνει και αυτός το ίδιο, αλλά κίνητρο για να υποχρεώσει την πολιτική ηγεσία να βάλει τάξη».

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR