counter

Eurovision 2023: Ποια είναι η εκρηκτική Noa Kirel από το Ισραήλ που ξεσήκωσε την Ευρώπη;

Eurovision 2023: Ποια είναι η εκρηκτική Noa Kirel από το Ισραήλ που ξεσήκωσε την Ευρώπη;
Eurovision 2023: Ποια είναι η εκρηκτική Noa Kirel από το Ισραήλ που ξεσήκωσε την Ευρώπη;

Τον Α’ ημιτελικό της Eurovision, που φέτος διεξάγεται στο Λίβερπουλ, παρακολουθήσαμε το βράδυ της Τρίτης 9/05. Μια από τις εμφανίσεις της βραδιάς, που τρέλανε τους Eurofans ήταν αυτή του Ισραήλ, το οποίο φέτος εκπροσωπείται από την Noa Kirel και το τραγούδι “Unicorn”.

Η Noa Kirel ανέβηκε στη σκηνή και ρώτησε την Ευρώπη: «Θέλετε να με δείτε να χορεύω;» και εντυπωσίασε τόσο με τις φωνητικές, όσο και με τις χορευτικές της ικανότητες. Το Ισραήλ πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου και βρίσκεται στην 6 θέση των γραφείων στοιχημάτων.

Δείτε επίσης - Eurovision 2023: Η Noa Kirel από το Ισραήλ έβαλε "φωτιά" με την εμφάνισή της

Eurovision 2023 - Το βιογραφικό της Noa Kirel που εκπροσωπεί το Ισραήλ

Η Noa Kirel γεννήθηκε στις 10 Απριλίου 2001 και η ηλικία της είναι 22 ετών.

Το μικρό της όνομα ήταν Noya κατά τη γέννησή της, αλλά αφού διαγνώστηκε με μια σοβαρή νεφρική νόσο όταν ήταν τριών μηνών, ένας ραβίνος πρότεινε στους γονείς της να αλλάξουν το όνομά της σε Noa, ώστε να μπορέσει να μετακινηθεί (το "Noa" επίσης γράφει κίνηση στα εβραϊκά) καθώς μεγάλωνε. Ο ραβίνος προέβλεψε επίσης ότι θα γινόταν χορεύτρια.

Το 2015 η Noa Kiler ερμήνευσε το πρώτο της τραγούδι στο YouTube. Μετά την επιτυχία της, εκείνη τη χρονιά κυκλοφόρησε ένα άλλο τραγούδι με τίτλο "Killer". Το προκλητικό βίντεο κλιπ για το τραγούδι προκάλεσε σάλο λόγω του νεαρού της ηλικίας της.

Το 2017 συμμετείχε στον πρώτο κύκλο του δημοφιλούς ισραηλινού ριάλιτι σόου «The Next Star» και έλαβε αμέσως μεγάλη απήχηση από τον κόσμο. Από το 2017 έως το 2021 κέρδισε τα MTV Europe Music Awards για την καλύτερη Ισραηλινή ερμηνεύτρια.

 

 

 

Εκτός από τραγουδίστρια η Noa Kirel  είναι ηθοποιός, τηλεοπτική παρουσιάστρια και μοντέλο. Εμφανίστηκε στην ισραηλινή δραματική σειρά «Τzimerim» και έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στη μουσική κωμωδία «Just for Today».

Τον Φεβρουάριο του 2020, η τραγουδίστρια κατατάχθηκε στις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) και υπηρέτησε σε μια μοναδική στρατιωτική μπάντα. Έλαβε τιμητική απαλλαγή, ολοκληρώνοντας τη διετή υποχρεωτική της υπηρεσία στις 14 Φεβρουαρίου 2022.

Τον Αύγουστο του 2022, ανακοινώθηκε ως η Ισραηλινή συμμετέχουσα στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2023.

 

 

Photo Credits: Zuma Press, με πληροφορίες από wikipedia

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR