counter

Eurovision 2022: Το μήνυμα του Ζελένσκι μετά τη νίκη της Ουκρανίας – "Την επόμενη χρονιά…"

Eurovision 2022: Το μήνυμα του Ζελένσκι μετά τη νίκη της Ουκρανίας – "Την επόμενη χρονιά…"
Eurovision 2022: Το μήνυμα του Ζελένσκι μετά τη νίκη της Ουκρανίας – "Την επόμενη χρονιά…"

Το ουκρανικό συγκρότημα Kalush Orchestra με το τραγούδι «Stefania» και έναν συνδυασμό χιπ-χοπ και παραδοσιακής μουσικής, κατέκτησε την πρώτη θέση στον μεγάλο τελικό του 66ου διαγωνισμού της Eurovision.

Η συμμετοχή της Ουκρανίας σάρωσε στο televoting και συγκέντρωσε συνολικά 631 βαθμούς, αφήνοντας στη δεύτερη θέση το Ηνωμένο Βασίλειο με 466 βαθμούς.

Η Ουκρανία άλλωστε ήταν το απόλυτο φαβορί εδώ και δύο μήνες και στον τελικό επιβεβαίωσε πανηγυρικά τα προγνωστικά.

Διαβάστε επίσης: Eurοvision Tελικός: Γιώργoς Kαπουτζίδης - "Κάποιος μου έγραψε πως είμαι κακιά αδερφή. Που αδερφή είμαι, αλλά είμαι καλή"

Η ανάρτηση του Προέδρου της Ουκρανίας

Λίγη ώρα μετά το φινάλε του τελικού της Eurovision, o πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, χαιρέτισε τη νίκη της χώρας του, την οποία συνέδεσε με τη ρωσική εισβολή.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτηση του Facebook, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε: «Το θάρρος μας εντυπωσιάζει τον κόσμο, η μουσική μας κατακτά την Ευρώπη. Του χρόνου η Ουκρανία θα φιλοξενήσει την Eurovision! Για τρίτη φορά στην ιστορία της και πιστεύω όχι για τελευταία φορά. Θα κάνουμε τα πάντα ώστε μια μέρα οι συμμετέχοντες και οι θεατές της Eurovision να φιλοξενηθούν στην ουκρανική Μαριούπολη. Ελεύθερη, ειρηνική και έχοντας αποκατασταθεί! Ευχαριστούμε για τη νίκη τους Kalush Orchestra και όλους εκείνους που μας ψήφισαν! Σίγουρα, το νικητήριο τραγούδι μας στη μάχη με τον εχθρό δεν είναι μακριά. Δόξα στην Ουκρανία!».

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR