counter

Eurovision 2022: Στη Σύμη τα γυρίσματα του video clip της ελληνικής συμμετοχής με την Αμάντα Γεωργιάδη

Eurovision 2022: Στη Σύμη τα γυρίσματα του video clip της ελληνικής συμμετοχής με την Αμάντα Γεωργιάδη
Eurovision 2022: Στη Σύμη τα γυρίσματα του video clip της ελληνικής συμμετοχής με την Αμάντα Γεωργιάδη

Η Αμάντα Γεωργιάδη θα είναι η τραγουδίστρια που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί στο Τορίνο της Ιταλίας.

Το τραγούδι που θα ερμηνεύσει η Αμάντα Γεωργιάδη είναι έτοιμο και τις επόμενες ημέρες θα γίνουν τα γυρίσματα του video clip στη Σύμη.

Σήμερα Τετάρτη, στην εκπομπή “Το Πρωινό” μίλησε ο δήμαρχος του νησιού για όσα συμβαίνουν εκεί.

Δείτε επίσης ΕΔΩ! Αμάντα Γεωργιάδη: H εξομολόγηση της εκπροσώπου της Ελλάδας στην Eurovision 2022 για την προσωπική της ζωή– “Είμαι ερωτευμένη”

«Να ευχηθούμε όλοι καλή επιτυχία στο τραγούδι που θα πάρει μέρος στη Eurovision. Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΡΤ που επέλεξε το νησί μας για να γίνουν τα γυρίσματα. Τα γυρίσματα ξεκινούν την Κυριακή και τελειώνουν την Τετάρτη. Ένα τριήμερο για να κάνουν τα γυρίσματα», είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος της Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Γιώργος Λιάγκας αποκάλυψε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 πως έχει ακούσει το τραγούδι της Αμάντα Γεωργιάδη για τη Eurovision και πως είναι ωραίο, ενώ πρόκειται για μπαλάντα.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

Λίγα λόγια για την Αμάντα Γεωργιάδη

Η Αμάντα Γεωργιάδη (ή Amanda Tenfjord όπως είναι το καλλιτεχνικό της) έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής της στα Ιωάννινα, τα οποία επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι. Όταν ήταν 3 ετών, η οικογένειά της μετανάστευσε στη μικρή πόλη Tenfjord της Νορβηγίας, που της «έδωσε» και το καλλιτεχνικό της επίθετο. Εκεί και σε ηλικία 5 ετών, η Αμάντα ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τη μουσική, γράφοντας στην εφηβεία τα πρώτα της τραγούδια. Στα 18 της μπήκε στην ιατρική σχολή, χωρίς να εγκαταλείπει και την αγάπη της για τη μουσική παίρνοντας μέρος σε πολλά φεστιβάλ της χώρας της.

Σ’ ένα από αυτά τράβηξε το ενδιαφέρον μιας μεγάλης δισκογραφικής εταιρείας, με αποτέλεσμα να κυκλοφορήσει τον πρώτο της EP δίσκο με τίτλο «First impression» και το καλλιτεχνικό όνομα Amanda Tenfjord, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές. Το δεύτερο EP της περιέλαβε το τραγούδι «Then I fell in love», το οποίο γνώρισε μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία παραμένοντας για περισσότερες από 20 εβδομάδες στο επίσημο top 10 radio chart της Νορβηγίας. Το 2020 το τραγούδι της «Troubled Water» συμπεριλήφθηκε στην τηλεοπτική σειρά «Spinning out» του Netflix.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο της single «Promises», σε συνεργασία με έναν από τους πιο αξιόλογους καλλιτέχνες στη Σκανδιναβία, τον Thomas Dybdahl. Το τραγούδι συμπεριλαμβάνεται στις σημαντικότερες λίστες του Spotify σε όλη τη Σκανδιναβία και συγκεκριμένα στη Νορβηγία, στη Σουηδία, στη Δανία, στη Φινλανδία και στην Ισλανδία.

Η Amanda έχει, κατά καιρούς, εμφανιστεί στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά σόου της Νορβηγίας, από το «Lindmo», το δημοφιλέστερο talk show της δημόσιας τηλεόρασης NRK, μέχρι το χιουμοριστικό «p3aksjone». Έχει, επίσης, εμφανιστεί σε μερικά από τα σημαντικότερα φεστιβάλ της Ευρώπης, όπως το «Reeperbahn Festival» στο Βερολίνο, το «Iceland Airwaves» στο Ρέικιαβικ, το «The Great Escape» στο Brighton του Ηνωμένου Βασιλείου, το «Eurosonic» στην Ολλανδία. Το 2020 θα εμφανιζόταν στο μεγαλύτερο και σημαντικότερο φεστιβάλ της Σκανδιναβίας, το «Roskilde», το οποίο όμως ακυρώθηκε εξαιτίας της πανδημίας.

Έχει κερδίσει, τέλος, το βραβείο «role model awards» στο byLarm, που είναι το γνωστότερο φεστιβάλ νέας μουσικής της Σκανδιναβίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με την καλλιτεχνική της πορεία, η Αμάντα συνεχίζει τις σπουδές της στην Ιατρική, κάνοντας αυτό το διάστημα την πρακτική της σε εξειδικευμένο νοσοκομείο της Νορβηγίας για ασθενείς με COVID-19.

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR