counter

Eurovision 2022 Ουκρανία: Το τραγούδι - απόλυτο φαβορί και η μετάδοση από καταφύγιο

Eurovision 2022 Ουκρανία: Το τραγούδι - απόλυτο φαβορί και η μετάδοση από καταφύγιο
Eurovision 2022 Ουκρανία: Το τραγούδι - απόλυτο φαβορί και η μετάδοση από καταφύγιο

Το απόλυτο φαβορί για τη Eurovision 2022 είναι το τραγούδι της Ουκρανίας. Το συγκρότημα Kalush Orchestra με καταγωγή από την Ουκρανία ερμήνευσε επί σκηνής το τραγούδι Stefania, ενώ η μετάδοση του ημιτελικού στον οποίο διαγωνίστηκε έγινε από καταφύγιο λόγω πολέμου.

Το σκηνικό του τραγουδιού προκάλεσε ρίγη συγκίνησης: Πριν το πρώτο ρεφρέν οι εκπρόσωποι της Ουκρανίας εμφανίστηκαν στη σκηνή μαύρες μεγάλες σκιες των 6 μελών του συγκροτήματος που κινήθηκαν σε κίτρινο και κόκκινο φόντο, ώστε να θυμίζουνανατολή ηλίου. Στο δεύτερο ρεφραίν οι σκιές είχαν χρώματα και παραδοσιακά μοτίβα της χώρας τους, ενώ στα τελευταία δευτερολέπτα του τραγουδιού στο δάπεδο της σκηνής σε μπλε φωτισμούς δύο μεγάλα χέρια «αγκάλιασαν» το συγκρότημα.

Το τραγούδι τελείωσε με κίτρινους και μπλε φωτισμούς, στα χρώματα δηλαδή της σημαίας της χώρας, γεγονός που προκάλεσε συγκίνηση σε όλη την Ευρώπη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετάδοση από τον Τιμούρ Μιροσνκιτσένκο, ο οποίος είναι ο σχολιαστής της χώρας από το 2007, έγινε μέσα από καταφύγιο. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι αν κερδίσει τελικά η χώρα, η Eurovision του χρόνου θα γίνει από την Σουηδία! Διαβάστε αναλυτικά τη σειρά εμφάνισης των χωρών στον τελικό του Σαββάτου.

Στιγμιότυπο από την μετάδοση μέσα από το καταφύγιο

Σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν στο Breakfast@Star, οι Σουηδοί έχουν διαθέσει ήδη έναν χώρο στη Στοκχόλμη και έχουν επικοινωνήσει με την ουκρανική αποστολή, ώστε να φιλοξενήσουν εκείνοι τον διαγωνισμό, αν νικήσει η Ουκρανία και δεν μπορέσει λόγω πολέμου να διοργανώσει το event.

Δείτε το τραγούδι με την συμμετοχή της Ουκρανίας για την Eurovision 2022

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR