counter

Eurovision 2019: Οι αλλαγές, τα μέτρα και το plan b

Eurovision 2019:  Οι αλλαγές, τα μέτρα και το plan b
Eurovision 2019: Οι αλλαγές, τα μέτρα και το plan b

Οι συγκρούσεις των προηγούμενων ημερών στη Λωρίδα της Γάζας επηρέασαν και τον διαγωνισμό της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί στο Τελ Αβίβ την επόμενη εβδομάδα. Οι 41 χώρες που συμμετέχουν έχουν εκφράσει την ανησυχία τους, με τους διοργανωτές από την μία πλευρά να τους καθησυχάζουν τονίζοντας πως βασική τους προτεραιότητα είναι η ασφάλεια της εκδήλωσης, από την άλλη όμως δηλώνουν σε συνεντεύξεις τους πως υπάρχει Plan B για την διεξαγωγή της Eurovision,  χωρίς όμως να δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Ακυρώσεις κρατήσεων και εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Θάνου Κλωνόπουλου μία ημέρα μετά από τις επιθέσεις, προγραμματισμένες εκδηλώσεις ακυρώθηκαν την τελευταία στιγμή ύστερα από εντολή των αρχών του Ισραήλ. Μία από αυτές ήταν και το Eurovision Party στο οποίο θα συμμετείχε και η νικήτρια του διαγωνισμού του 1998 Dana International. Η κίνηση αυτή των αρχών, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε ανησυχία αν και η απάντηση ήταν ότι οι συγκεκριμένες ακυρώσεις έγιναν καθαρά για προληπτικούς λόγους.  

Την ίδια στιγμή, μαζική είναι η ακύρωση κρατήσεων στα ξενοδοχεία. Αν και ο αρχικός υπολογισμός των Ισραηλινών διοργανωτών ήταν για περίπου 10.000 επισκέπτες, ο αριθμός αυτός απέχει πάρα πολύ από την πραγματικότητα.  Όπως υπολογίζεται πολύ δύσκολα οι τουρίστες που θα έρθουν στην χώρα για τον διαγωνισμό της Eurovision,  θα φτάσουν τους 5.000. Σε αυτό βέβαια συνέβαλε το γεγονός του αυξημένου κόστους των δωματίων και γι’ αυτό πολλές ξενοδοχειακές μονάδες μία εβδομάδα πριν την διεξαγωγή του διαγωνισμού αποφάσισαν να κατεβάσουν τις τιμές.

 Αποσύρονται εισιτήρια.

Μεγάλο πρόβλημα όμως και στην πώληση των εισιτηρίων αντιμετωπίζουν οι διοργανωτές. Γι’ αυτό το λόγο αποφάσισαν να ακυρώσουν εισιτήρια VIP που προσέφεραν θέσεις μέσα στο Green Room, δίπλα δηλαδή στους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην Eurovision. Υπάρχει όμως έντονη φημολογία πως η ακύρωση των συγκεκριμένων θέσεων έγινε καθαρά για λόγους ασφαλείας, για να μην βρεθούν άγνωστοι κοντά στους πρωταγωνιστές της βραδιάς.

Πηγή: ant1news.gr

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR