counter

"Ερωτόκριτος": Διάσημοι καλεσμένοι στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης

"Ερωτόκριτος": Διάσημοι καλεσμένοι στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης
"Ερωτόκριτος": Διάσημοι καλεσμένοι στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης

Από τη Γιώτα Δημητριάδη

 Την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου στο Studio Μαυρομιχάλη, πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα τη παράστασης «Ο Ερωτόκριτος» με την Καίτη Φίνου στον ρόλο της παραμάνας.

Η παράσταση ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά. Ο “Ερωτόκριτος” είναι η κορυφαία έμμετρη μυθιστορία του Βιτσέντζου Κορνάρου, που συντέθηκε στην Κρήτη τον 17ο αιώνα. Θέμα του ο έρωτας ανάμεσα σε δύο νέους, τον Ερωτόκριτο και την Αρετούσα. Ένας έρωτας γύρω από τον οποίο περιστρέφονται και άλλα θέματα, όπως η τιμή, η φιλία, η γενναιότητα, ο ηρωισμός, η αξιοπρέπεια στον πόνο και η δύναμη της ψυχής.

Μια νέα ματιά προτείνει ο σκηνοθέτης Μενέλαος Τζαβέλλας, βασισμένη όμως στο αυθεντικό έργο του ποιητή. Στην παράσταση παίζουν μαζί με την Καίτη Φίνου, που όπως ακούσαμε είναι πολύ καλή και στο δραματικό αυτό ρόλο, αποκαλύπτοντάς μας μια άλλη πλευρά της υποκριτικής της, ο έμπειρος Γιώργος Βούλγαρης και οι νεότεροι Στάθης Γκάτσης, η Χριστίνα Γκιντώνη, Σταύρος Κανελλίδης, Σταύρος Κανελλίδης, Κωνσταντίνος Τζέμος και Κωνσταντίνος Τσιομίδης.

Φωτεινή Ντεμίρη, Χάρης Γρηγορόπουλος, Ειρήνη Νικολοπούλου, Μενέλαος Τζαβέλλας, Νέλλυ Γκίνη,Δημήτρης Γιώτης,Νταίζη Σεμπεκοπούλου, Μαρία Ιωαννίδου, Σπύρος Μπιμπίλας,  Κέλλυ Σταμουλάκη ήταν μόνο μερικοί από τους φίλους και συνεργάτες που βρέθηκαν εκεί για να χειροκροτήσουν τους ηθοποιούς.

 

 

 

 

 

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR