counter

Έρρικα Πρεζεράκου: Το μακροσκελές κείμενο για τους γονείς της μικρής Αναστασίας και η δημόσια έκκληση

Έρρικα Πρεζεράκου: Το μακροσκελές κείμενο για τους γονείς της μικρής Αναστασίας και η δημόσια έκκληση
Έρρικα Πρεζεράκου: Το μακροσκελές κείμενο για τους γονείς της μικρής Αναστασίας και η δημόσια έκκληση

Θλίψη στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει ο θάνατος της μικρής Αναστασίας, που έφυγε από τη ζωή, μετά από πολύ μεγάλη μάχη που έδωσε με μια σπάνια και επιθετική μορφή καρκίνου.

Πριν από λίγη ώρα η θεία της άτυχης 7χρονης, Έρρικα Πρεζεράκου, που ήταν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της έγραψε ένα μακροσκελές κείμενο που αφορούσε τους γονείς της Αναστασίας και έκανε μια δημόσια έκκληση.

Συγκεκριμένα, η Έρρικα Πρεζεράκου ζήτησε από τους διαδικτυακούς της φίλους στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram αν γνωρίζουν κάποιον είτε στη πρεσβεία εδώ ή στο προξενείο της Ελλάδας στην Αμερική είτε στο Υπουργείο Εξωτερικών που μπορεί να βοηθήσει τους γονείς της Αναστασίας να έρθουν στην Ελλάδα το συντομότερο.

«Η αδελφή μου η Ξένια είναι 3 χρόνια μικρότερη μου . “Το λατρεμένο μας” όπως συνήθως την αποκαλούσε η μητέρα μας.

Τους τελευταίους 9 μήνες η Ξενια και ο Ηλίας συναντησαν πολλες νεες πτυχες του εαυτού τους λόγω της ασθένειας της Αναστασίας .. DIPG ..

Είχαν μοιράσει αυτόν τον αγώνα για το καλύτερο δυνατό. Ο Ηλίας διάβαζε κάθε μέρα απο την πρώτη μέρα ότι μπορεί να αφορούσε την ασθένεια ….διατροφή… νέες μεθόδους …ερευνητικα προγράμματα .. έψαχνε λύση με όλο του το είναι σε όλο το κόσμο κυριολεκτικά ..έγινε “γιατρός” “νοσοκόμος” έμαθε ορολογίες μέρα νύχτα ..είχε τα πρακτικά .θα το καταλαβαίνατε μόνο ζούσατε την καθημερινότητα του .Απίστευτος πατέρας

Η Ξενια έχοντας και αυτή επίγνωση ότι το παιδί της παλευει με κάτι αδιανόητο κάθε μέρα έπαιζε μαζί της , της έκανε αστεία της έδινε κουράγιο την πείραζε με το δικό τους χιουμορ ..την είχε 9 μήνες στην Αμερική ασταμάτητα στην αγκαλιά της, την ίδια στιγμή που ξέροντας με τι τα έχει βάλει κάποιος θα ήθελε να κοπανήσει το κεφάλι του στο τοίχο .. κι ομως άντεχε .. άντεχε γιατί ήταν ΜΑΝΑ .. Την ίδια στιγμή μεταμορφωνοταν σε λιοντάρι απεναντι σε κάθε εμπόδιο ,κάθε στιγμή που ενοιωθε να χρειάζεται στήριξη η Αναστασια .

Τώρα είναι στην Νεα Υορκη μόνοι τους και χρειάζεται να έρθουν Ελλάδα το συντομότερο δυνατό . Σας παρακαλώ πολύ αν γνωρίζετε κάποιον που μπορεί να βοηθήσει ειτε στη πρεσβεια εδώ η στο προξενείο της Ελλάδας στην Αμερική είτε στο Υπουργείο Εξωτερικων να έρθουν στην Ελλάδα άμεσα θα ήταν μεγάλη ανακούφιση.

Σας ευχαριστώ μέσα απο την καρδιά μου», έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησής της η Έρρικα Πρεζεράκου.

Μικρή Αναστασία - Το χρονικό

Ήταν τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν η μικρή Αναστασία διαγνώστηκε με την πλέον πιο επιθετική μορφή παιδικού καρκίνου, γνωστή και ως dipg, (διάχυτο γλοίωμα εγκεφαλικού στελέχους), με ιδιαίτερα δυσμενή πρόγνωση.

Στην Ελλάδα οι γιατροί είπαν ότι της απομένουν έξι μήνες ζωής. Τότε οι γονείς της, Ξένια Πρεζεράκου και Ηλίας Τριανταφυλλάκης, έψαξαν παντού για αντίστοιχες περιπτώσεις με αυτή της Αναστασίας και βρήκαν παράθυρο ελπίδας σε μια κλινική στο Χιούστον του Τέξας με μεγάλη εξειδίκευση στη συγκεκριμένη ασθένεια. Στη συνέχεια, την μετέφεραν στη Νέα Υόρκη που τελικά άφησε την τελευταία της πνοή.

Το κόστος για τη θεραπεία ξεπερνούσε τις 700.000 ευρώ κι έτσι ξεκίνησε μία πρωτοβουλία που αγκαλιάστηκε από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί το ποσό.

Στα μέσα Νοέμβριου η μητέρα της μικρή ΑναστασίαςΞένια δήλωνε από τις ΗΠΑ: «Ξεκινήσαμε τις θεραπείες από την προηγούμενη Πέμπτη. Σιγά- σιγά προσπαθεί να προσαρμοστεί το σώμα της στις θεραπείες γιατί είναι νωρίς ακόμα. Είμαστε στο Τέξας στο Χιούστον. Εδώ μας έδωσαν ένα 35% επιτυχία. Ακούγεται λίγο, αλλά μπροστά στο 0% που μας έδωσαν στην Ελλάδα, είναι πολύ μεγαλύτερο. Θα χρειαστούμε 3-4 εβδομάδες να κάνουμε μαγνητική για να δούμε πώς ανταπεξέρχεται ο όγκος στη θεραπεία. Έχουμε τέσσερις εβδομάδες μπροστά μας, θα χρειαστούμε γερό στομάχι. Θα είναι δύσκολες εβδομάδες που χρειάζονται γερό στομάχι».

Στα τέλη του περασμένου Απριλίου η θεία της μικρής Αναστασίας, Έρρικα Πρεζεράκου είχε δηλώσει: «Η αδερφή μου είναι πολύ θαρραλέα. Περνάμε από φάσεις που μας λένε να μην ανησυχούμε και ότι μπορεί να σταθεροποιηθεί, αλλά σε ένα μεγάλο ποσοστό μας μιλούν για την πιο επικίνδυνη μορφή καρκίνου. Έχει DIPG. Έχουν ζήσει μόνο 9 παιδιά στον κόσμο. Υπάρχουν πολλοί γιατροί στην Αμερική, που λένε να αφήσουμε το παιδί να απελευθερωθεί. Και εκεί η αδερφή μου… Προσευχόμαστε συνέχεια, ειδικά τώρα τη Μεγάλη Εβδομάδα, ώστε να αποφασιστεί τι μπορεί να γίνει και ποιο είναι το καλύτερο για αυτό το παιδί».

Δείτε τη φωτογραφία που ακολουθεί.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR