counter

Ερντογάν: Έκλεισε το Twitter στην Τουρκία

Ερντογάν: Έκλεισε το Twitter στην Τουρκία
Ερντογάν: Έκλεισε το Twitter στην Τουρκία

Ερντογάν

Με «λουκέτο» στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, περιλαμβανομένου του Twitter, απείλησε την Πέμπτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τα λόγια του έγιναν πράξη το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης αποκλείστηκε η πρόσβαση στο Τwitter στην Τουρκία, όπως ανακοίνωσε τη νύχτα η Διεύθυνση Τηλεπικοινωνιών, μετά από σχετική εντολή της εισαγγελίας Κωνσταντινούπολης.
«Θα τα εξαλείψουμε όλα αυτά», είχε πει νωρίτερα ο Ερντογάν απευθυνόμενος σε χιλιάδες υποστηρικτές του στη βορειοδυτική επαρχία της Προύσας, και υπογράμμισε ότι αδιαφορεί για τη διεθνή κατακραυγή.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας απείλησε, όμως, να «απαγορεύσει και την απαγόρευση» που επέβαλε το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο στο κύριο τηλεοπτικό σποτ της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματός του.
Το βίντεο προβάλλει τις απόψεις του Ερντογάν περί συνωμοσίας, δείχνοντας μια σκοτεινή φιγούρα να κόβει τα σχοινιά από μια τεράστια τουρκική σημαία, πριν πολίτες σπεύσουν να σχηματίσουν έναν ανθρώπινο ιστό ώστε η σημαία να συνεχίσει να κυματίζει, ενώ μια φωνή απαγγέλλει τους στίχους του εθνικού ύμνου.
Το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο έκρινε πως η χρήση της τουρκικής σημαίας στο διάρκειας ενός λεπτού προεκλογικό βίντεο παραβιάζει τις οδηγίες για την προεκλογική εκστρατεία ενόψει των δημοτικών εκλογών της 30ής Μαρτίου.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός προβάλει με επιμονή τη θεωρία της συνωμοσίας από το εξωτερικό, με ενορχηστρωτή τον επικεφαλής της ισχυρής αδελφότητας Hizmet Φετουλάχ Γκιουλέν, για να εξηγήσει στους πολίτες της Τουρκίας το εκτεταμένο σκάνδαλο διαφθοράς στους κόλπους του καθεστώτος του, θεωρία που απέρριψε, πάντως, ο πρόεδρος  Αμπντουλάχ Γκιούλ.

«Θα ήταν λάθος να πει κάποιος ότι δεν υπάρχει συνωμοσία εκπορευόμενη από το εξωτερικό», δήλωσε ο Ερντογάν στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT, απαντώντας, εμμέσως, στις δηλώσεις του Γκιούλ, κατά την επίσκεψή του στη Δανία, με τις οποίες ο πρόεδρος της Τουρκίας απέρριπτε την πρωθυπουργική θεωρία συνωμοσίας.
Πρώην συνοδοιπόροι του Γκιουλέν στον δρόμο του πολιτικού ισλάμ, οι δύο ισχυροί άνδρες της Τουρκίας χαράσσουν από το περασμένο καλοκαίρι αποκλίνουσες πορείες: απέναντι στον πρωθυπουργό που κατηγορείται για τον αυταρχισμό του, ο πρόεδρος προβάλλει το χαρτί της μετριοπάθειας.

Πηγή: Antennanews

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR