counter

Εριέττα Κούρκουλου: “Μπορεί τελικά να μην γέννησα στο σπίτι όπως αρχικά ήθελα αλλά…”

 Εριέττα Κούρκουλου: “Μπορεί τελικά να μην γέννησα στο σπίτι όπως αρχικά ήθελα αλλά…”
Εριέττα Κούρκουλου: “Μπορεί τελικά να μην γέννησα στο σπίτι όπως αρχικά ήθελα αλλά…”

Μανούλα για πρώτη φορά έγινε η Εριέττα Κούρκουλου πριν 9 μήνες.

Τόσο η ίδια όσο και ο σύντροφός της Βύρωνας Βασιλειάδης ζουν  τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής τους πλάι στον Νίκος Βασιλειάδη Κούρκουλο όπως θα τον ονομάσουν.

Μάλιστα, το πρωί της Τετάρτης η Εριέττα Κούρκουλου δημοσίευσε ένα μακροσκελές κείμενο στα social media όπου αναφέρθηκε στην επιθυμία της να γεννήσει στο σπίτι κάτι το οποίο όμως δεν συνέβη τελικά.

Η μακροσκελής ανάρτηση της Εριέττας Κούρκουλου

«Να έχω το δικαίωμα να γεννήσω όπως θέλω εγώ! Απλό δεν ακούγεται; Αυτονόητο ίσως… και όμως στην χώρα μας δεν είναι! Όταν με ρωτούσαν αν φοβάμαι την γέννα, έλεγα «όχι… απλά ανυπομονώ να τον γνωρίσω». Ένας λόγος γι’ αυτό, ήταν ότι από την πρώτη στιγμή πίστεψα ότι το σώμα μου έχει φτιαχτεί για να γνωρίζει πώς να φέρει έναν άνθρωπο στον κόσμο και ο δεύτερος, ήταν ότι είχα στο πλευρό μου δυο υπέροχες μαίες που το πίστευαν και εκείνες. Μπορεί τελικά να μην γέννησα στο σπίτι όπως αρχικά ήθελα, αλλά είχα την τύχη να με καθοδηγήσουν αυτές οι γυναίκες μέχρι να πάρω τον γιο μου στα χέρια μου, και μαζί με τον άντρα μου να διαπραγματεύονται την ώρα του τοκετού τα θέλω μου με τους υπεύθυνους, που έχουν μάθει να ακολουθούν μια διαδικασία (ενώ η κάθε γέννα είναι εντελώς διαφορετική). Οι περισσότερες γυναίκες δεν είναι τόσο τυχερές. Ακόμα και εκείνες που γνωρίζουν τα δικαιώματα και τις επιλογές τους, την ώρα του τοκετού αντιμετωπίζονται σαν να μην γνωρίζουν το ίδιο τους το σώμα και παρασύρονται σε μια δυσάρεστη, τυποποιημένη διαδικασία. Ως αποτέλεσμα αυτού, το 2014 ο μέσος όρος των φυσιολογικών τοκετών στη χώρα μας ήταν 15.3%. Στις χώρες του εξωτερικού λοιπόν, οι γυναίκες (χαμηλού κινδύνου – γιατί δεν είμαστε αφελείς, ούτε υποτιμάμε τον σπουδαίο ρόλο των γυναικολόγων όταν υπάρχουν επιπλοκές), έχουν το δικαίωμα να γεννήσουν σε Κέντρα Φυσικού Τοκετού, τα οποία είναι ανεξάρτητα και λειτουργούν μαιοκεντρικά. Το νομοσχέδιο που προτείνει δυστυχώς σήμερα η αναπληρώτρια Υπουργός υγείας, θέτει τα κέντρα αυτά κάτω από την διεύθυνση των ιατρών – γυναικολόγων, αναιρώντας τον σκοπό της δημιουργίας τους. Ως γυναίκες και μητέρες, ήρθε η ώρα να πολεμήσουμε για το δικαίωμα που έχουμε σε μια όμορφη και προσωποποιημένη εμπειρία, την σημαντικότερη ημέρα της ζωής μας» έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της η Εριέττα Κούρκουλου.

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση της Εριέττας Κούρκουλου:

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR