counter

Επικοινωνία Τσίπρα - Γιούνκερ, άμεσα η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις

Επικοινωνία Τσίπρα - Γιούνκερ, άμεσα η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις
Επικοινωνία Τσίπρα - Γιούνκερ, άμεσα η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις

Τσίπρας

Βέβαιος πως η ελληνική κυβέρνηση θα παρουσιάσει άμεσα το πακέτο μεταρρυθμίσεων στους εταίρους της εμφανίστηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το βράδυ της Τρίτης με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο Αλέξης Τσίπρας του μετέφερε την ετοιμότητα της ελληνικής κυβέρνησης να παρουσιάσει τις προτάσεις της για τις μεταρρυθμίσεις έως το τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης.

Σε συζήτηση για τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Πρόεδρος της Κομισιόν είπε ότι οι ελληνικές προτάσεις θα εξεταστούν από τις τεχνικές ομάδες και στη συνέχεια, μετά από επίσκεψη αντιπροσωπείας για τη συγκέντρωση στοιχείων στην Αθήνα, «η Κομισιόν και η ΕΚΤ θα τις εξετάσουν πολύ προσεκτικά για να προχωρήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

«Ήμουν πολύ απαισιόδοξος τις προηγούμενες εβδομάδες γιατί δεν υπήρχε κανένα βήμα προόδου αλλά τώρα περάσαμε ευτυχώς σε μια διαδικασία πιο ομαλή», δήλωσε ο κ. Γιούνκερ και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα καταλήξουμε σε ένα αίσιο τέλος για «την αγαπημένη μου Ελλάδα» αλλά και την ΕΕ.

Από πλευράς του, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, υπογράμμισε ότι στην επταμερή συνάντηση επετεύχθη ο στόχος που είχε τεθεί για την ανάκτηση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και την αποφυγή παρεξηγήσεων.

«Συμφωνήσαμε να επιταχύνουμε την εφαρμογή της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου και ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε να παρουσιάσει σύντομα μεταρρυθμίσεις», τόνισε και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ανοίξει ο δρόμος για την εξεύρεση λύσης.

Πηγή: ΑΝΤΕΝΝΑ.GR

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR