counter

Ελληνίδα τραγουδίστρια εξομολογείται την μάχη της με την κατάθλιψη

Ελληνίδα τραγουδίστρια εξομολογείται την μάχη της με την κατάθλιψη
Ελληνίδα τραγουδίστρια εξομολογείται την μάχη της με την κατάθλιψη

Θέλεις να πεις ότι ο σύντροφος και πατέρας του παιδιού σου, δεν σε στήριζε; Όχι, δεν το έκανε. Ουσιαστικά, όταν ξεκίνησα να αισθάνομαι άσχημα με τον εαυτό μου και να αντιλαμβάνομαι ότι είχα επιλόχειο κατάθλιψη, ζήτησα τη βοήθειά του. Ήθελα να βρίσκεται δίπλα μου. Να με βοηθά με το παιδί, να μιλάμε και να ζούμε μαζί αυτές τις σημαντικές στιγμές στο πλευρό του γιου μας. Όμως, κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Όταν άρχισα να πέφτω στην κατάθλιψη, αυτός έφευγε. Δεν ήξερε πώς να αντιδράσει ως πατέρας, αλλά ούτε ως άντρας πλάι στη γυναίκα του. Δεν είχε ιδέα. Aπλώς, έφευγε...

Τι θα πει έφευγε; Ως πατέρας, δεν θεωρείς ότι θα ήταν απαραίτητο να αναλάβει τις ευθύνες του; Έβλεπε την κατάστασή μου, αλλά δεν με υποστήριζε. Προσπαθούσα να του εξηγήσω, να του πω πώς αισθάνομαι και να του δώσω να καταλάβει πως δεν μπορούσα να διαχειριστώ την κατάθλιψη, όμως αυτός ήταν σε άρνηση. Μου έλεγε πως δεν μπορεί να με καταλάβει και πως όλα αυτά που του έλεγα ήταν παραμύθια βγαλμένα από το μυαλό μου. Πώς μπορεί ένας γονιός να αντιδρά με τέτοιο τρόπο; Επέλεξα να είμαι με κάποιον που κατάγεται από το Puerto Rico. Επομένως, το πρότυπο της οικογένειας που είχε στο μυαλό του ήταν εντελώς διαφορετικό από αυτό που γνωρίζουμε εμείς που ζούμε στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Δεν ήταν στην κουλτούρα του όλο αυτό. Ουσιαστικά, δεν ήξερε πώς είναι να έχεις οικογένεια. Πίστευα ότι θα μπορούσε να γίνει καλός πατέρας γιατί ο ίδιος δεν είχε ζήσει με τους δικούς του και θα ήθελε να προσφέρει περισσότερα στο δικό του παιδί. Όμως, τελικά διαψεύστηκα.
 

Πώς διαχειρίστηκες αυτή την κατάσταση; Ζήτησες βοήθεια από κάποιον ειδικό; Στην αρχή φρίκαρα με όλα αυτά που συνέβαιναν. Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω. Ο μικρός έκλαιγε συνέχεια, εγώ έπρεπε να έχω υπομονή και καλή διάθεση για να αντέξω. Δεν είναι καθόλου εύκολο να έχεις κατάθλιψη, ειδικά όταν έχεις κι ένα παιδί. Οπότε, έπρεπε να κινητοποιηθώ άμεσα. Πήγα στο νοσοκομείο κι αφού έκαναν τη διάγνωση, μου είπαν ότι έπρεπε να με κρατήσουν καθώς η κατάστασή μου ήταν προχωρημένη. Οι γιατροί μου ζητούσαν να φέρω τον άντρα μου να του μιλήσουν, όμως αυτός συνέχιζε να κρατά την ίδια στάση. Αρνιόταν τα πάντα και δεν ήθελε να συνεργαστεί. Στη συνέχεια, κατάφερα να ενταχθώ, με τη βοήθεια ενός ψυχολόγου, σε ένα πρόγραμμα group therapy που γινόταν αποκλειστικά για νέες μητέρες προκειμένου να μπορέσω σιγά-σιγά να ορθοποδήσω.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR