counter

Ελληνίδα παρουσιάστρια αποκαλύπτει: "Έτρωγα μόνο ψωμί με φασόλια κονσέρβα, δεν είχα λεφτά για ρεύμα, χρωστούσα νοίκια"

Ελληνίδα παρουσιάστρια αποκαλύπτει: "Έτρωγα μόνο ψωμί με φασόλια κονσέρβα, δεν είχα λεφτά για ρεύμα, χρωστούσα νοίκια"
Ελληνίδα παρουσιάστρια αποκαλύπτει: "Έτρωγα μόνο ψωμί με φασόλια κονσέρβα, δεν είχα λεφτά για ρεύμα, χρωστούσα νοίκια"

Από τον Οδυσσέα Μητσόπουλο

Είναι πληθωρική προσωπικότητα, μέσα κι έξω, πασπαλισμένη με μια extra δόση χιούμορ και δεν το βάζει εύκολα κάτω. Η Αντιγόνη Πάντα - Χαρβά προτού ενταχθεί στο team του «ΦΜ Live» είχε ήδη μια πολύ ενδιαφέρουσα ζωή, που τη μοίραζε μεταξύ Λονδίνου και Αθήνας, αφού ήταν παντρεμένη με Άγγλο και ζούσε μόνιμα στη βρετανική πρωτεύουσα. Συν τοις άλλοις, η Αντιγόνη έχει πάρει συνέντευξη από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας,αρθρογραφεί σε περιοδικά και sites και κλέβει την παράσταση με τις στυλάτες της εμφανίσεις σε κόκκινα χαλιά κι όχι μόνο! Η ίδια μιλά στο FTHIS,GR για την εμπειρία της στην απογευματινή ζώνη του Star, εξηγεί πως αντιμετώπισε τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα του παρελθόντος αλλά και γιατί τα κιλά είναι ορατά μόνο από τους επιφανειακούς ανθρώπους. 

Ποιά ήταν μέχρι στιγμής η πιο αμήχανη, η πιο σουρεάλ στιγμή σου στον  "αέρα" του "ΦΜ Live"; Ήταν δύο στιγμές και τις θυμάμαι και τις δύο πολύ καλά δυστυχώς. Και έτυχαν και οι δύο την ίδια μέρα φαντάσου. Η πρώτη ήταν όταν, αφηρημένη, “βάφτισα” με λάθος επίθετο τη σύζυγο του Κύπριου Προέδρου και το κατάλαβα λίγα δευτερόλεπτα μετά, παθαίνοντας ένα μίνι εγκεφαλικό στον αέρα. Η δεύτερη έγινε πριν προλάβω καλά-καλά να συνέλθω από την πρώτη και προέκυψε εξαιτίας της ταραχής που ήδη είχα. Έπαθα λοιπόν εκεί το λεγόμενο σεντόνι και αντί να ακολουθήσω το παιχνίδι της εκπομπής πασάροντας το επόμενο θέμα με ερώτηση πρώτα, άρχισα να λέω κανονικά ολόκληρη την είδηση, με φόρα. Το αποτέλεσμα ήταν να πάνε εξαιτίας μου οι δύο παίκτες, ο Φώτης και η Μαρία δηλαδή, σε ισοπαλία. Ευτυχώς δεν το έβαλα στα πόδια, αν και αυτό ήθελα να κάνω εκείνη τη στιγμή και απλά ανέφερα στον αέρα γελώντας ότι επειδή είμαι αυθόρμητος άνθρωπος, αποφάσισα να πω κατευθείαν την είδηση. Εννοείται ότι και όλοι οι συντελεστές της εκπομπής γέλασαν λέγοντάς μου ότι αυτά συμβαίνουν σε ζωντανές εκπομπές.

Αν ήσουν στο σπίτι σου με το τηλεκοντρόλ, θα έβλεπες "ΦΜ Live" ή "Όλα Παίζουν"; Σε ποια σημεία πιστεύεις ότι υπερέχετε από την παρέα του AlphaΘα σου πω κάτι που έχω πει σε πολλούς γνωστούς μου από την ημέρα που πήγα στο ΦΜ Live. Η συγκεκριμένη εκπομπή είναι η μοναδική εκπομπή στην οποία θα μπορούσα να ταιριάξω γιατί διαθέτει ακομπλεξάριστο χιούμορ, αυθεντική και όχι προκατασκευασμένη θετική ενέργεια και κανείς δεν λειτουργεί βάσει σχεδίου. Όλοι θέλουν να περάσουν καλά και κατά συνέπεια να περνούν καλά και όσοι την παρακολουθούν. Ο Φώτης και η Μαρία δεν είναι απλώς παρουσιαστές, υπάρχει μεγάλο υπόβαθρο πίσω από αυτή την ιδιότητα. Έχουν κουλτούρα, γνώσεις, ξέρουν καλά τι συμβαίνει στον κόσμο και όχι μόνο στον μικρόκοσμο της ελληνικής showbiz, έχουν άποψη που είναι σεβαστή όχι μόνο επειδή γνωρίζουν καλά γιατί μιλούν αλλά και γιατί ξέρουν να την περάσουν όμορφα χωρίς να την επιβάλουν και έτσι μπορούν να αστειευτούν για τα πάντα χωρίς να φανούν ψεύτικοι. Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει με τους περισσότερους παρουσιαστές. Εϊναι μετρημένοι στα δάχτυλα αυτοί που ψάχνονται γενικότερα στη ζωή και δεν μένουν μόνο στο πώς θα τραβήξουν επάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας ή στο πώς θα δημιουργήσουν ίντριγκες και σκανδαλάκια μέσα στην ίδια την εκπομπή τους για να κερδίσουν νούμερα. Τον Φώτη και την Μαρία τους παρακολουθούσα από την πρώτη στιγμή που βγήκαν στην τηλεόραση ανελλειπώς. Ήμουν και είμαι μεγάλη φαν τους. Άρα καταλαβαίνεις ότι ασχέτως της φετινής, δικής μου παρουσίας εκεί, πάλι αυτούς θα έβλεπα. Για όλους τους λόγους που προανέφερα και που δεν νιώθω ότι μπορώ να βρω εξ’ ολοκλήρου στην απέναντι ομάδα. Τουλάχιστον όχι στο σύνολό της. Γιατί το θέμα είναι να λειτουργεί και ολόκληρη η ομάδα έτσι και να δένει όλο αυτό. Δεν αρκεί να σκέφτεται με αυτόν τον τρόπο μόνο ένας ή δύο.

Γιατί στην εποχή μας όλοι, μα όλοι, θέλουν να κάνουν τηλεόραση; Για τη δόξα ή για να βρουν γαμπρό; Δεν υπάρχουν μόνο αυτές οι επιλογές. Υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν ανάγκη τα χρήματα μιας και η έντυπη δημοσιογραφία ή ακόμα και τα sites δεν είναι αυτή τη στιγμή σε θέση να προσφέρουν οικονομική άνεση σε όλους τους δημοσιογράφους. Υπάρχει επίσης και η περίπτωση να θέλει κάποιος να το δει σαν εμπειρία που ίσως μετά τον πάει κάπου αλλού. Στη δική μου περίπτωση ισχύουν και τα δύο αυτά που είπα. Το να είμαι μπροστά από τις κάμερες, ήταν το μοναδικό πράγμα που δεν είχα κάνει στα 24 χρόνια που δουλεύω στα media και ήθελα να το κατακτήσω ως εμπειρία. Και επειδή ήταν και φόβος μιας και είχα τρομερό τρακ με την κάμερα, ήταν και ένα στοίχημα με τον εαυτό μου, να καταφέρω να τον ξεπεράσω. Επίσης είναι ένα έξτρα εισόδημα. Κανένα μέσο στα media δεν πληρώνει όπως πλήρωναν κάποτε, άρα πολλοί άνθρωποι του χώρου συνδυάζουν ιδιότητες για να επιβιώσουν. Φυσικά υπάρχουν και αυτοί που διψούν για δημοσιότητα -και ό,τι συνεπάγεται μέσω αυτής, ακόμη και το να βρουν γαμπρό- και μόνο αυτό τους αφορά. Νομίζω ότι ο κόσμος καταλαβαίνει, αν όχι αμέσως, σίγουρα μετά από λίγο καιρό ποιοι είναι αυτοί και τους απορρίπτει. Γι’ αυτό σου λέω, δεν είναι τυχαίο που ο Φώτης και η Μαρία είναι τόσα χρόνια στην τηλεόραση. Ο κόσμος τους αγαπάει γιατί είναι αυθεντικοί και γουστάρουν τη δουλειά τους όσο δεν πάει. 

Πες μας κάτι για τον Φώτη και την Μαρία που δεν έχουμε μάθει όλα αυτά τα χρόνια! Κι εγώ τώρα τους γνωρίζω καλά αλλά μπορώ να σου πω μερικές συνήθειες που έχουν πίσω από τις κάμερες. Γενικά και οι δύο έχουν έναν τρόπο να μας χαλαρώνουν πριν αρχίσει η εκπομπή. Πολλές φορές διαισθάνονται το άγχος κάποιων από εμάς και αρχίζουν τα καλαμπούρια και τα πειράγματα για να ξεχαστούμε.  Η Μαρία μάς ανεβάζει πάντα το ηθικό κάνοντας κομπλιμέντα είτε για τα ρούχα μας, είτε για τα μαλλιά μας, ο Φώτης κάθε μέρα μάς ρωτάει πώς περάσαμε την προηγούμενη και πιάνει κουβέντα για μουσική, για ταινίες ή για παραστάσεις, οπότε μέχρι να τα αναλύσουμε όλα αυτά μαζί τους, περνάνε τα λεπτά, ανοίγουν οι κάμερες κι εμείς νιώθουμε σαν να είμαστε σπίτι μας και κουβεντιάζουμε με τους φίλους μας. Γενικά τα αστεία πέφτουν ασταμάτητα. Γι’ αυτό έχουμε τόσο κέφι. Και είναι πραγματικά πειραχτήρια. Δεν είναι λίγες οι φορές που θέλουν να μπουκάρουν στο πλατό της Τατιάνας για να “κλέψουν” τα φαγητά που ετοιμάζουν. Το έκαναν μία φορά με δύο τούρτες αλλά νομίζω δεν αργεί η μέρα που θα αρπάξουν κάνα ταψί με αχνιστό ψητούδι και θα τρέχουν στους διαδρόμους (μακάρι δηλαδή). Χαχα.

Τι κρατάει ζωντανό το γάμο σου; Ο  σύζυγός σου είναι Άγγλος. Πώς επιβιώνει στην ελληνική πραγματικότητα; Με το σύζυγο είμαστε σε διάσταση εδώ και χρόνια, εκκρεμεί το διαζύγιο, το οποίο δεν έχει βγει απλώς και μόνο επειδή και οι δύο δεν έχουμε στο μυαλό μας να ξαναπαντρευτούμε στο άμεσο μέλλον. Ο βασικός λόγος που δεν μπόρεσε να διατηρηθεί περισσότερο αυτός ο γάμος είναι ακριβώς αυτό που είπες. Εκείνος δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στην ελληνική πραγματικότητα και εγώ δεν μπόρεσα να προσαρμοστώ στην αγγλική. Παρ’ ότι θεωρώ την Αγγλία δεύτερη πατρίδα μου, δεν νιώθω ότι μπορώ να ζήσω για πάντα εκεί. Επίσης είμαι άνθρωπος που χρειάζομαι συνεχώς εναλλαγές στη ζωή μου και δύσκολα ρίχνω άγκυρες. Ίσως βέβαια και να ισχύει το ότι πρέπει να βρεθεί και ο κατάλληλος καπετάνιος που θα σε κάνει να θέλεις να ρίξεις την άγκυρα.

Έχεις μείνει ποτέ χωρίς καθόλου λεφτά; Και πώς το αντιμετώπισες; Μόνο μία φορά; Πολλές. Έχει τύχει να είμαστε με τον πρώην σύζυγο στο σπίτι στην Αγγλία και να μην έχουμε λεφτά να αγοράσουμε κουπόνια για το ρεύμα, έξω να ρίχνει χιόνι και να είμαστε μέσα σε ένα παγωμένο σπίτι με κεριά, ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο. Έχει τύχει να τρώμε για μέρες μόνο ψωμί με φασόλια σε κονσέρβες, να χρωστάω νοίκια, να χρωστάω γενικά αλλά όποτε έφτανα σε τέτοιο σημείο, πάντα έβρισκα μία δουλειά για κάποιο διάστημα που θα με βοηθούσε να συντηρήσω τον εαυτό μου και να προχωρήσω, ακόμη και αν δεν είχε σχέση με το επάγγελμά μου. Για παράδειγμα, σε περίοδο που στην Αγγλία δεν μπορούσα να βρω κάτι στον τομέα μου, εργάστηκα σε ένα εστιατόριο-πανδοχείο, έχοντας όχι ένα, αλλά πολλά πόστα. Σερβιτόρα, λαντζέρισα στην κουζίνα και καθαρίστρια των δωματίων και των WC. Το παν είναι να μην το βάζεις κάτω. Να προσπαθείς πάντα με όλο σου το είναι να προχωρήσεις.

Ποια ήταν η τελευταία φορά που τα κιλά σου, δημιούργησαν πρόβλημα στη δουλειά σου; Τελικά οι Έλληνες είμαστε ρατσιστές στη διαφορετικότητα των άλλων; Δεν πιστεύω ότι στη δουλειά μας είναι αποκλειστικά τα κιλά αυτά που δημιουργούν πρόβλημα αλλά η προσωπικότητα. Αν είσαι ένας “βαρύς” άνθρωπος ψυχολογικά και αυτό φαίνεται σε ό,τι κάνεις, τότε δεν μπορείς να κερδίσεις κανέναν, αντιθέτως απωθείς τον κόσμο. Αν όμως πατάς γερά στα πόδια σου, έχεις αυτοπεποίθηση και ξέρεις ότι η προσωπικότητά σου, οι γνώσεις σου, η αισιοδοξία σου, η τρέλα σου και το χιούμορ σου είναι αυτά που θα κερδίσουν τον άλλον, τότε δεν έχεις να “φοβάσαι” κανέναν. Η εμφάνιση μετρά για όσους δεν έχουν να προσφέρουν κάτι παραπάνω και βασίζονται μόνο σε αυτή. Δυστυχώς στην ελληνική showbiz υπάρχουν αρκετά τέτοια παραδείγματα και προφανώς η διαφορετικότητα κάποιων (για παράδειγμα η δική μου) κάνει τους κενούς, ανέμπνευστους ανθρώπους να βγαίνουν από τα νερά τους και χαλάει την ισορροπία τους. Εγώ από μικρή ήθελα να κερδίζω τους ανθρώπους με το μυαλό μου, ακόμη και όταν είχα τα κιλά που αντιστοιχούσαν στο ύψος μου. Ήθελα να μαθαίνω συνεχώς πράγματα, να εξελίσσομαι και χάρη σε αυτό δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα με τα κιλά μου. Σαφώς υπάρχουν άνθρωποι που θα με κρίνουν μόνο από την εμφάνισή μου αλλά οι συγκεκριμένοι δεν με αφορούν, γιατί αυτοί κατά κύριο λόγο είναι επιφανειακοί και άλλωστε όπως ανέφερα, δεν ήμουν ποτέ άνθρωπος της επιφάνειας. Αν δεν βουτήξεις στα βαθιά, τότε χάνεις όλη τη μαγεία.

Το πιο ακραίο πράγμα που έχεις κάνει στο sex είναι… Η μαγεία στο σεξ είναι να μην φοβάσαι να πειραματιστείς και να δοκιμάζεις νέα πράγματα. Δεν χρειάζεται να μπω σε λεπτομέρειες γιατί δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το να ανακαλύπτεις μαζί με το ταίρι σου τι είναι αυτό που σας φτιάχνει και σας ταιριάζει. Με το να λέγονται αυτά δημόσια, αυτομάτως κόβεται και το μυστήριο, άρα θα σου πω μόνο ότι δέχομαι κάθε πρόκληση σε αυτόν τον τομέα, όπως προσπαθώ να κάνω γενικά στη ζωή μου με τις προκλήσεις.

Όλα αυτά τα χρόνια που είσαι στα media έχουν δει πολλά τα ματάκια σου. Ποιo ήταν το πιο ακομπλεξάριστο άτομο που έχεις γνωρίσει; Από πρόσωπα που έχω πάρει συνεντεύξεις, θα πω με το χέρι στην καρδιά τον Ricky Wilson, τραγουδιστή των Kaiser Chiefs που αυτοσαρκάζεται όσο δεν πάει και είναι θεότρελος και την Katy Perry που εμφανίστηκε μπροστά μου εντελώς άβαφη και με αμφίεση ξυλοκόπου και αποδεικνύει γενικώς με τις εμφανίσεις της ότι και η ίδια πιστεύει πως η ζωή είναι ένα τρελό παιχνίδι.

Αν μπορούσες, ποιο πρόσωπο της ελληνικής TV θα χαστούκιζες; Τα χαστούκια επιτρέπονται μόνο στο σεξ και ακόμη και εκεί μετά από συναίνεση. Χαχα. Δεν είμαι άνθρωπος της βίας σε καμία περίπτωση. Άλλωστε όλοι αργά ή γρήγορα τρώνε τα “χαστούκια” της ζωής όταν τα χρειάζονται. Δεν χρειάζεται να βάλω εγώ την τάξη.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR