counter

Έλλειψη επιθυμίας, γένους αρσενικού

Έλλειψη επιθυμίας, γένους αρσενικού
Έλλειψη επιθυμίας, γένους αρσενικού

Έλλειψη επιθυμίας, γένους αρσενικού

The desire gap, έτσι αποκαλούν οι ψυχολόγοι- ψυχοθεραπευτές το φαινόμενο που καταγράφεται σε πρόσφατες διεθνείς έρευνες, σύμφωνα με τις οποίες το ποσοστό των ανδρών που δεν επιθυμεί σεξ με την σύντροφό του έχει αυξηθεί κατά 40% σε σχέση με δέκα χρόνια πριν. Αλλάζουν οι καιροί ή μήπως φταίει κάτι άλλο; 

  

Γιατί;

Στις αγχώδεις και καταθλιπτικές διαταραχές συχνά εμφανίζεται έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας. Αν, λοιπόν, ένας άντρας περνάει μια τέτοια φάση   μπορεί να μην έχει διάθεση για σεξ. Έλλειψη επιθυμίας μπορεί να εμφανίσει ένας άντρας, αν διαπιστώσει διαταραχή στη σεξουαλική του λειτουργία (π.χ. στυτική δυσλειτουργία)  εξαιτίας του φόβου του να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Η απροθυμία του άντρα για σεξ μπορεί να αποτελεί έλλειψη επιθυμίας γενικότερα μέσα στη σχέση (ή έλλειψη επιθυμίας για τη σύντροφό του).

 

Σημεία των καιρών: Η σεξουαλικότητα είναι κάτι υγιές και δεν πρέπει να υποβαθμίζεται σε μια σχέση. Ωστόσο, οι νέοι άντρες και οι νέοι γενικά, είτε επειδή δυσκολεύονται να έχουν μακροχρόνιες σχέσεις είτε γιατί φοβούνται για την επίδοση τους είτε για άλλους λόγους, χάνουν μαζί με την επικοινωνία και την τρυφερότητα και το ενδιαφέρον τους για το σεξ.

 

Υπάρχει λύση;

Αυτό που συστήνεται στα ζευγάρια είναι να συζητάνε μεταξύ τους και να μην αφήνουν τη σχέση να παγώνει. Πρέπει δηλαδή να μην αδιαφορούν, αντίθετα να προσπαθούν να αναζωπυρώσουν τη σεξουαλική τους ζωή και να ξεφεύγουν  από την ρουτίνα, να καλλιεργούν το ερωτικό κλίμα μεταξύ τους, να εκφράζουν τα συναισθήματα τους, να μιλάνε καλά ο ένας για τον άλλο (π.χ. να κάνουν θετικά σχόλια για την εμφάνιση του συντρόφου τους), να εκφράζουν τη σεξουαλική τους επιθυμία και να είναι σε επικοινωνία με τον σύντροφο τους, ώστε όταν εντοπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα να μπορούν να βρουν λύσεις. Σε περιπτώσεις παθολογικές ή ψυχολογικές, χρειάζεται φυσικά η συμβουλή γιατρού. 

 

 

Ανακαλύψτε περισσότερα κάνοντας κλικ στο www.formamag.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR