counter

Ελένη Ροδά: "Ραγίζει" καρδιές για τον θάνατο της Ρένας Κουμιώτη! "Της κουμπάρας μου δεν της άξιζε τέτοιο τέλος"

Ελένη Ροδά: "Ραγίζει" καρδιές για τον θάνατο της Ρένας Κουμιώτη! "Της κουμπάρας μου δεν της άξιζε τέτοιο τέλος"
Ελένη Ροδά: "Ραγίζει" καρδιές για τον θάνατο της Ρένας Κουμιώτη! "Της κουμπάρας μου δεν της άξιζε τέτοιο τέλος"

Στην εφημερίδα “Espresso” και τον δημοσιογράφο Νίκο Νικόλιζα μίλησε η Ελένη Ροδά για τον θάνατο της Ρένας Κουμιώτη.

Να θυμίσουμε πως η “ιέρεια του Νέου Κύματος” έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας σε ηλικία 81 ετών και μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας, που αντιμετώπιζε.

Όσα είπε η Ελένη Ροδά για τη Ρένα Κουμιώτη 

«Της κουμπάρας μου δεν της άξιζε τέτοιο τέλος. Είχε καεί σε διάφορα σημεία του σώματός της. Πήγαινα και την έβλεπα στο νοσοκομείο συνεχώς. Με κοίταζε στα μάτια, γεμάτη καλοσύνη και υπομονή. Ήταν καλός και σπουδαίος άνθρωπος η Ρένα. Ντόμπρος χαρακτήρας, κιμπάρισσα για όλους και με όλους», είπε με λυγμούς η Ελένη Ροδά.

«Τι να σου πρωτοπώ για τη Ρένα μου… Από το 1968 μαζί. Εκείνη δεν είχε καθιερωθεί ακόμα στο τραγούδι. Θυμάμαι, ερχόταν και με έβλεπε στα νυχτερινά κέντρα. Και εκεί δέσαμε. Φίλες. Κολλητές και κουμπάρες», δήλωσε συγκινημένη η Ελένη Ροδά.

«Θυμάμαι, τότε ερχόταν μαζί μας στις εξόδους και ο Σουρμελίδης της Finos Film. Ο άνθρωπος αυτός τη βοήθησε πολύ να μπει και στις ελληνικές ταινίες, και το όνομά της να πετάξει στα ουράνια. Της άξιζε, δηλαδή, γιατί εγώ πιστεύω πως, μετά την Τζένη Βάνου, η Ρένα Κουμιώτη είναι η καλύτερη φωνή που είχαμε στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το αν τα έλεγαν ως φίλες και κουμπάρες, η Ελένη Ροδά είπε: «Τα παιδικά χρόνια της Ρένας ήταν δύσκολα, πέτρινα, γεμάτα αντιξοότητες. Η ίδια δεν ήθελε να τα θυμάται. Η μάνα της πέθανε όταν η Ρένα ήταν πάρα πολύ μικρή. Φτώχεια, πείνα και μια ζωή γεμάτη πόνο. Αργότερα πέθανε και ο πατέρας της από φυματίωση. Έμεινε μόνη στον κόσμο, στην πιο κρίσιμη ηλικία. Ουσιαστικά μεγάλωσε με τη γιαγιά της».

Δείτε επίσης! Ρένα Κουμιώτη: Πότε και που θα γίνει η κηδεία της! Η ανάρτηση του γιου της

«Σκεφτείτε ότι σε ηλικία 13 ετών ξεκίνησε να εργάζεται στου Παπαστράτου τα τσιγάρα για να επιβιώσει η οικογένεια. Αν η Ρένα δεν πήγαινε για εννέα ολόκληρα χρόνια στον Καναδά, η πορεία της στην Ελλάδα θα ήταν πενταπλάσια. Την παρακαλούσαν όλοι οι συνθέτες να γυρίσει πίσω και να της δώσουν τραγούδια. Εκείνη έμεινε εκεί, παντρεύτηκε εκεί, αγόρασε ένα μαγαζί με τον σύζυγό της, αλλά η πορεία της στο τραγούδι στην Ελλάδα έμεινε πίσω» ανέφερε, ενώ εξήγησε ότι η ίδια ήταν ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που την επισκέπτονταν στο νοσοκομείο τους τελευταίους μήνες.

«Η Ρένα τα τελευταία χρόνια της ζωής της είχε απομονωθεί. Ήταν πολύ περήφανος χαρακτήρας. Δεν παρακαλούσε για δουλειά, δεν ήταν του συστήματος, ήταν μακριά από τα κυκλώματα της νύχτας. Ήταν πολύ ελεύθερος χαρακτήρας. Για αυτό και εμφανιζόταν σπάνια σε κέντρα, σε συναυλίες και κυρίως δεν ήταν “δήθεν”», ανέφερε κομπιάζοντας, ενώ επισήμανε στην εφημερίδα και τις τελευταίες φορές που την επισκέφτηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονταν σε κρίσιμη κατάσταση με εγκαύματα στο σώμα της.

«Είχε εγκαύματα στο στήθος, στο χεράκι της, στο πρόσωπο. Πήγαινα στο νοσοκομείο και προσπαθούσα να συγκρατήσω τα δάκρυά μου. Οι πληγές είχαν αρχίσει να επουλώνονται τελευταία. Δεν θα ξεχάσω τις στιγμές όταν πήγαινα και την έβλεπα στο νοσοκομείο. Μόλις με έβλεπε μου χαμογελούσε. Της έλεγα: “Ρένα μου, η Ελένη η κουμπάρα σου είμαι”. Κάτι προσπαθούσε να ψελλίσει. Με κοιτούσε μέσα στα μάτια και το βλέμμα της έλαμπε. Ήταν χαρά και συγκίνηση μαζί. Πιστεύω ότι τα καταλάβαινε όλα», είπε η Ελένη Ροδά.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR