counter

Ελένη Καστάνη: Η σχολή που δεν τελείωσε ποτέ, η αυτοκτονία του πατέρα της και ο θάνατος του πρώην συζύγου της

Ελένη Καστάνη: Η σχολή που δεν τελείωσε ποτέ, η αυτοκτονία του πατέρα της και ο θάνατος του πρώην συζύγου της
Ελένη Καστάνη: Η σχολή που δεν τελείωσε ποτέ, η αυτοκτονία του πατέρα της και ο θάνατος του πρώην συζύγου της

Στο «Breakfast@star» βλέπουμε φέτος την ηθοποιό Ελένη Καστάνη, η οποία έχει αφήσει το δικό της στίγμα στην υποκριτική. Οι σειρές που έχει παίξει, οι ταινίες, αλλά και το βιογραφικό μαζί με την ηλικία της είναι αρκετά ψηλά σε αναζητήσεις, και εμείς συγκεντρώσαμε σε ένα άρθρο όσα πρέπει να ξέρετε για εκείνη. 

Ελένη Καστάνη: Η ηλικία, οι σπουδές, οι σειρές και οι ταινίες

Η Ελένη Καστάνη γεννήθηκε στις 22 Μαρτίου 1960 στη Σητεία της Κρήτης και η ηλικία της είναι 62 ετών. Η μητέρα της ήταν μοδίστρα και ο πατέρας της υπάλληλος του δήμου της περιοχής. Μεταγενέστερα, λόγω σπουδών της αδελφής της Ελένης Καστάνη, η οικογένεια μετακόμισε στα Εξάρχεια, όπου και τελείωσε το λύκειο εκεί. Η Ελένη Καστάνη, έως σήμερα δεν έχει μετακομίσει από την περιοχή.

Όταν η Καστάνη είπε στη μητέρα της ότι θέλει να ασχοληθεί με την υποκριτική, της πρότεινε να τελειώσει μία άλλη σχολή πρώτα και αργότερα να πάει στη Δραματική Σχολή. Τότε, για 3-4 χρόνια σπούδασε στη Θεσσαλονίκη, στη Βιομηχανική Σχολή, χωρίς όμως να πάρει ποτέ δίπλωμα. Έτσι, αμέσως γράφτηκε στη Δραματική Σχολή Βεάκη, από την οποία και αποφοίτησε. 

Έχει αφήσει το δικό της στίγμα στην υποκριτική και την έχουμε δει σε πάρα πολλές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης, όπως: Οι Τρεις Χάριτες,Το Δις Εξαμαρτείν, Ντόλτσε Βίτα, Εμείς κι Εμείς, Cheek to Cheek, Δύο Ξένοι, Με δύο μαμάδες, Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή, 10 Λεπτά Κήρυγμα, Δροσουλίτες, Επτά Θανάσιμες Πεθερές, Βέρα στο δεξί, Το Κόκκινο Δωμάτιο, Το σόι σου (4ος κύκλος) και πάρα πολλές άλλες. Φυσικά, έχει παίξει και σε αρκετές ταινίες. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το 2001, πραγματοποίησε την εμφάνιση που της προσέφερε την μεγαλύτερη δημοτικότητα, στην ταινία του Κωσταντίνου Γιάνναρη, Δεκαπενταύγουστος. Η ταινία βραβεύθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου, ενώ επελέγη να συμμετάσχει στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου. Το 2005, η Ελένη Καστάνη συμμετείχε σε άλλη μία ταινία με διακρίσεις, το Όμηρος, η οποία απέσπασε βραβείο Σκηνοθεσίας και 3ο Βραβείο Ταινίας Μυθοπλασίας, στο 46ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Αργότερα συμμετείχε σε 4 κωμικές ταινίες, ως πρωταγωνίστρια σχεδόν σε όλες: Το ΔώΡΟ (2007), το Πρώτη φορά νονός (2007), το Πεθαίνω για σένα! και το Νήsos (2009), το οποίο έγινε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία.

Ελένη Καστάνη: Η αυτοκτονία του πατέρα της

Η Ελένη Καστάνη, έχασε τον πατέρα της πολύ νωρίς και μάλιστα, με τραγικό τρόπο: Όταν ήταν 12 ετών, ο πατέρας της αυτοκτόνησε, αφήνοντας πίσω τη γυναίκα του και τις δύο κόρες τους. Η ηθοποιός, είχε μιλήσει για τον πατέρα της και την αυτοκτονία του στην Αννίτα Πάνια και την εκπομπή της. "Ο πατέρας μου έφυγε όταν ήμουν 12 χρονών. Αυτοκτόνησε. Πήγαινα περιοδεία και όλοι οι δημοσιογράφοι με ρωτούσαν αυτό. Έχω δραματικό υπόβαθρο ως άνθρωπος και όλο αυτό το γύρισα στην κωμωδία. Ήμασταν μια φυσιολογική οικογένεια. Δεν είχε δείξει σημάδια ότι είχε κάποιο πρόβλημα, δεν είχε κάποια διαφωνία με τη μητέρα μου, κάτι έντονο. Ήταν σοκ που ένα πρωινό ξύπνησα και δεν υπήρχε ο μπαμπάς μου. Το να βάλει κάποιος τέλος στη ζωή του είναι η απόλυτη δύναμη και η απόλυτη αδυναμία. 

Ο μπαμπάς μου ήθελε να γίνει κάτι παραπάνω από αυτό που ήταν και δεν τα κατάφερε. Άφησε ένα γράμμα, το πιο συγκλονιστικό από όλα ήταν ότι ήμουν το μόνο άτομο που τον αποχαιρέτησε, ξύπνιο μέσα στο σπίτι. Ήμουν η τελευταία που τον είδα. Είναι κάτι που σε ακολουθεί. Δεν έχω κάνει ποτέ ψυχοθεραπεία, δεν το έχω γιατρέψει μέσα μου. Άφησε το γράμμα το οποίο απευθυνόταν στη μητέρα μου.

Το λέω και συγκινούμαι, πόσο άξια είναι να μεγαλώσει τα παιδιά της. Πέθανε κάτω από ένα δέντρο. Δεν ήξεραν τότε εκείνη την εποχή αυτή την αρρώστια", είχε πει συγκινημένη η Ελένη Καστάνη.

Ελένη Καστάνη: Η οικογένεια και ο θάνατος του πρώην της

Την Δευτέρα 5/9 έγινε γνωστός ο θάνατος του πρώην συζύγου της και πατέρα του παιδιού της. Η γνωστή ηθοποιός δεν είχε μιλήσει για την απώλεια που βιώνει και όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο της εκπομπής του Alpha "Super Κατερίνα" για τον θάνατο του πρώην συντρόφου της, έκανε την συνταρακτική αποκάλυψη. Η συζήτηση ξεκίνησε με τη συμμετοχή της Ελένη Καστάνη στην πρωινή εκπομπή του STAR. "Ήταν μια αναλαμπή. Σκέφτηκα ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να το τολμήσω αυτό που τόσα χρόνια με περιτριγυρίζει και εγώ έλεγα όχι" είπε και συνέχισε:

"Εγώ σκέφτομαι ποιος σκέφτηκε εμένα για αυτό τον ρόλο. Θεωρώ ότι ίσως έχει παίξει ρόλο το ότι εγώ πάρα πολλές φορές στις συνεντεύξεις μου αναφερόμουν στο πόσο καλή σχέση είχα με το σύζυγό μου. Και το ότι είχα μια μοντέρνα σχέση. Δηλαδή είχαμε πάρει διαζύγιο και μέναμε πάνω - κάτω στο ίδιο σπίτι".

Μιλώντας στη συνέχεια για τον χαμό του πατέρα του παιδιού της, συγκινήθηκε, προσπαθώντας με κόπο να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

"Με τρέχει αυτό πολύ στη ζωή μου. Μη με συγκινείς τώρα, μη με συγκινείς, άσε με τώρα να μην κλαίω, γιατί είναι πρόσφατο και δεν το έχω πει. Έλεγα σε μια φίλη μου ότι ο Θεός, μου τους παίρνει όλους από δίπλα μου νέους. Μου άφησε, λοιπόν, τη μαμά μου που είναι στα 93" είπε βουρκωμένη.

Ελένη Καστάνη: Η κόντρα με την Σοφία Μουτίδου

Τον Ιανουάριο του 2021, η ηθοποιός Σοφία Μουτίδου κατηγόρησε την Καστάνη για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά όταν είχαν συνεργαστεί στην παράσταση «Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή». Έχει επίσης κατηγορηθεί από την Άννα Παναγιωτοπούλου για δυσφήμιση συναδέλφων της, με σκοπό την ανάδειξη της ίδιας: "Ποτέ δεν λέεικαλό λόγο για κανέναν". Η ίδια απάντησε ότι όσα είπε η Σοφία Μουτίδου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, σημειώνοντας οτι δεν σκοπεύει να κινηθεί νομικά.

Ελένη Καστάνη: Ο ρόλος της στην εκπομπή Breakfast @star

Στην εκπομπή Breakfast @star η Ελένη Καστάνη θα έχει τη δική της στήλη με τίτλο «Breakfast, Ντέρτια και Καημοί» όπου θα μιλούν για τις σχέσεις τη σημερινή εποχή. Για παράδειγμα, το χθεσινό θέμα της στήλης είναι τα σημάδια που δείχνουν ότι μια σχέση δεν πάει καλά.

Στο ρεπορτάζ μίλησαν για τις μαμάδες που επεμβαίνουν στις σχέσεις των παιδιών τους και όχι μόνο. 

«Δεν ήμουν ποτέ παρεμβατική με το γιο μου. Δεν πρέπει να παρέμβουν οι γονείς. Οι μαμάδες και οι μπαμπάδες δεν πρέπει να λένε κουβέντα γιατί αν πεις «δεν μου αρέσει» είναι σαν να τον οδηγείς να κάνει κάτι που δεν είναι σωστό.

Όταν θες να κάνεις μια σχέση, δεν βλέπεις τα σημάδια. Υπάρχουν βέβαια κάποια όπως η τσιγκουνιά. Πρέπει να κάνει την κίνηση να πληρώσει ακόμα και εάν δεν έχει χρήματα.

Δεν θυμάμαι να μου έχει τύχει κάτι αντίστοιχο. Ο τσιγκούνης θα είναι όχι μόνο στα χρήματα αλλά και στα αισθήματα και στον έρωτα», είπε η Ελένη Καστάνη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι παρουσιάζουν και βίντεο του κοινού που μοιράζονται τα προβλήματα που έχουν στη σχέση τους και ζητούν τη συμβουλή της.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR