counter

Έλενα Ασημακοπούλου: Προτείνει τη δική της συνταγή για γιορτινό μουσακά

Έλενα Ασημακοπούλου: Προτείνει τη δική της συνταγή για γιορτινό μουσακά
Έλενα Ασημακοπούλου: Προτείνει τη δική της συνταγή για γιορτινό μουσακά

Έλενα Ασημακοπούλου

Από τη Νάνσυ Μητροπούλου

Μια ιδιαίτερη εκδοχή μουσακά προτείνει στο FTHIS.GR για τις γιορτές η Έλενα Ασημακοπούλου. Η Έλενα Ασημακοπούλου μας αποκάλυψε μια συνταγή που αγαπά πολύ και είναι σίγουρο ότι αν την δοκιμάσετε θα ενθουσιαστείτε και εσείς! Κύρια υλικά του η μελιτζάνα αλλά και η μοτσαρέλα.

Υλικά:

1 κούπα λιωμένες ντομάτες από κονσέρβα
λίγο ελαιόλαδο
Μελιτζάνα, καθαρισμένη και κομμένη κατά μήκος σε 4 φέτες
1 κούπα ψιλοκομμένο λάχανο
1 αυγό
1/3 φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα
4 κλωναράκια βασιλικό, με κομμένα τα φύλλα

Εκτέλεση


1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Απλώστε τις ντομάτες σε ένα ταψί και βάλτε τις στην άκρη.


2. Ζεσταίνετε το λάδι ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάλτε μέσα τη μελιτζάνα και τηγανίστε την για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να μαλακώσουν οι φέτες. Βγάλτε τις από τη φωτιά και αφήστε τις να κρυώσουν ελαφρά.


3. Ενώ οι φέτες μελιτζάνας κρυώνουν, βάλτε το λάχανο, το αυγό και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ. Αναμείξτε τα καλά με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν. Βάλτε από 1/4 κούπας του μείγματος στο κέντρο κάθε φέτας μελιτζάνας, τυλίξτε τις και βάλτε τις σε σειρά στο ταψί. Πασπαλίστε τη μοτσαρέλα από πάνω και ψήστε τις για 35-40 λεπτά μέχρι το τυρί να λιώσει και να πάρει χρώμα.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR