counter

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Καιρός

Τη Δευτέρα προβλέπονται τοπικές βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και το βράδυ στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί τοπικά 7 μποφόρ στο Ιόνιο. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια.

Αναλυτικότερα, στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 

Νεφώσεις με τοπικές βροχές θα αναπτυχθούν στη Θεσσαλονίκη. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Μακεδονία και τη Θράκη παρουσιάζονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως από το απόγευμα στα βορειοδυτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 και βαθμιαία 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Αραιές νεφώσεις αναμένονται στις Κυκλάδες και την Κρήτη, κατά τόπους πυκνότερες κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα παρουσιάζονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα βόρεια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα βόρεια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για Τρίτη 02/12/2014

Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου την Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές. Τις πρωινές ώρες τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ ενώ στα βορειοανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ιδία ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και νότια.

Πηγή: ΑΝTENNA.GR

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR