counter

Eξελέγη πρόεδρος της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Eξελέγη πρόεδρος της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Eξελέγη πρόεδρος της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Ζωή Κωνσταντοπούλου

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι η νέα Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, αφού έλαβε 235 ψήφους από τους 298 βουλευτές που μετείχαν στη διαδικασία.

Η διαδικασία της εκλογής για Νέο Πρόεδρο της Βουλής ξεκίνησε με την ορκωμοσία του Γιάννη Βαρουφάκη και του Ευκλείδη Τσακαλώτου, που χθες ήταν στην Γερμανία.

Αρκετοί βουλευτές έδωσαν δείγματα κοινοβουλευτικού  πολιτισμού έδειξαν αρκετοί βουλευτές στη μυστική ψηφοφορία για την εκλογή της Ζωής Κωνσταντοπούλου  στο αξίωμα του Προέδρου της Βουλής, που στηρίζουν έστω και ατύπως όλα τα κόμματα, πλην του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής.

«Τζέντλεμαν» για άλλη μια φορά ο απερχόμενος Πρόεδρος Βαγγέλης Μεϊμαράκης έσπευσε αμέσως μόλις ψήφισε να χαιρετίσει τη διάδοχό του στην προεδρική έδρα και ακολούθησαν λίγο αργότερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Αντώνης Σαμαράς. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μάλιστα, αφού χαιρέτισε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου  ανέβηκε και στα υπουργικά έδρανα όπου είχε μια σύντομη συνομιλία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Τη νέα Πρόεδρο χαιρέτισαν αρκετοί βουλευτές που της ευχήθηκαν καλή θητεία, ενώ παρών στη διαδικασία ήταν ο πατέρας της Νίκος Κωνσταντόπουλος που «αγωνιούσε» -από τις θέσεις των κρατικών λειτουργών- χτυπώντας ρυθμικά τα δάχτυλα του στο έδρανο, για τις ψήφους που θα πάρει η κόρη του και για το αν θα καταφέρει να χτυπήσει το ρεκόρ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη…

Πηγή: ΑΝΤΕΝΝΑ.GR

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR