counter

Είστε τελειομανείς; Ξανασκεφτείτε το!

Είστε τελειομανείς; Ξανασκεφτείτε  το!
Είστε τελειομανείς; Ξανασκεφτείτε το!

Είστε τελειομανείς; Ξανασκεφτείτε  το!

Προσπαθείτε να είστε τέλειοι σε οτιδήποτε καταπιάνεστε: την εργασία, τις σπουδές, την οικογένεια, τις σχέσεις σας; Έχετε επιδοθεί σ’ έναν αγώνα να πάρετε… άριστα ταυτόχρονα σε κάθε τι που απαιτεί την προσοχή, τις δυνάμεις και το χρόνο σας; Λάθος.  

 

Το αποτέλεσμα της τελειομανίας

Αυξημένος κίνδυνος να αναπτύξετε κακή ψυχολογία και σωματική υγεία! Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται έρευνες των Πανεπιστημίων Trinity Western και York του Καναδά, που κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το να προσπαθεί κανείς να είναι άριστος σε κάποιους τομείς της ζωής του (π.χ. στις σπουδές του) μπορεί να θεμιτό, ωστόσο το να προσπαθεί να είναι «άριστος» σε όλα μαζί, μπορεί να επιφέρει μεγάλη πίεση και άγχος με απώτερη συνέπεια να επιβαρύνει την υγεία του.  

 

Πάρτε τα μέτρα σας

Όταν σας πιάνει η τάση για μεγαλομανία…

Ελέγξτε το βαθμό στον οποίο εκδηλώνεται: Πολύ συχνά η μανία με την οποία προσπαθούμε να τελειοποιήσουμε μια εργασία, επιφέρει τέτοιο άγχος που στο τέλος το μόνο που καταφέρνουμε είναι να αποδιοργανωθούμε!

Αναρωτηθείτε γιατί είναι τόσο σημαντικό να γίνουν κάποια πράγματα άψογα και αν δεν συμβεί αυτό, τι επιπτώσεις έχει για σας. Έτσι, ίσως, καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι οι προτεραιότητες που έχετε βάλει, δεν είναι τόσο σημαντικές!


Εξετάστε κατά πόσο η τάση αυτή σας επιβεβαιώνει: Μήπως νιώθετε ανεπαρκείς και λιγότερο καλοί σε σχέση με τους άλλους και άρα προσπαθείτε διαρκώς να αποδείξετε την αξία σας; Αν αναζητήσετε ικανοποίηση αλλού, ίσως σταματήσετε το κυνήγι της τελειότητας.


Αμφισβητήστε την τελειότητα: Αυτό που μας μαθαίνει καθημερινά η ίδια η ζωή είναι ότι το τέλειο δεν υπάρχει. Όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουμε αυτό, τόσο το καλύτερο για εμάς. Πολλά πράγματα μπορεί να είναι εξίσου ικανοποιητικά, λειτουργικά, ευχάριστα και καλά χωρίς απαραίτητα να είναι τέλεια! Μια απλή βελτίωση των πραγμάτων μπορεί να αρκεί για να είμαστε ευτυχισμένοι! 

 

 

Ανακαλύψτε περισσότερα κάνοντας κλικ στο www.formamag.gr.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR