counter

Ειρήνη Παπαδοπούλου: Oι κοροϊδίες για την καταγωγή & τα μεταχειρισμένα ρούχα της από την εκκλησία

Ειρήνη Παπαδοπούλου: Oι κοροϊδίες για την καταγωγή & τα μεταχειρισμένα ρούχα της από την εκκλησία
Ειρήνη Παπαδοπούλου: Oι κοροϊδίες για την καταγωγή & τα μεταχειρισμένα ρούχα της από την εκκλησία

Ειρήνη Παπαδοπούλου teaser

Η Ειρήνη Παπαδοπούλου σε συνέντευξη της στο περιοδικό Εγώ μιλά για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στα παιδικά της χρόνια και τον ρατσισμό που δέχτηκε όταν ήταν μικρή.

Τα μαλλιά σας είναι φυσικά; Είναι φυσικά αλλά έγιναν έτσι μετά την εφηβεία. Πιο πριν είχα μακρυά και ίσια μαλλιά και μου πήρε αρκετό καιρό να αποδεχτώ την αλλαγή τους.

Και που να 'ξερες ότι θα γινόταν μόδα το μαλλί αφάνα... Είχα κόμπλεξ για το χρώμα και το μαλλί μου! Ήμουν μελαχρινή και το καλοκαίρι μαύριζα και από τον ήλιο με κορόιδευαν, ενώ με ενοχλούσαν πολύ και τα μαλλιά μου.

Πού μεγαλώσατε; Στο Μενίδι.

Είσαι λοιπόν ένα "λαϊκό" κορίτσι; Δεν κατάγομαι από πλούσια οικογένεια ούτε υπήρξα καλομαθημένη. Δεν μου αρέσει να μιλώ έτσι αλλά πίστεψε με τα παιδικά μου χρόνια ήταν πολύ δύσκολα. Ήμουν όμως πάντα πολύ περήφανη γιατί οι γονείς μου δούλευαν σε δύο δουλειές για να τα βγάζουμε πέρα. Μπορεί να μη μου αφιέρωναν όσο χρόνο θα ήθελα ως παιδί αλλά έμαθα μέσα από αυτό να πατάω και εγώ στα πόδια μου και να είμαι ανεξάρτητη από πάρα πολύ μικρή. Κατάλαβα ότι, για να κερδίσω οτιδήποτε, πρέπει να μοχθήσω, να δουλέψω και να προσπαθήσω.

Συνεισφέρεις τώρα στα οικογενειακά έξοδα; Τώρα πια βέβαια και βοηθάω κι εγώ.

Τι δυσκολίες περάσατε ως παιδί; Υπήρχαν δυσκολίες που είχαν να κάνουν με την έλλειψη οικονομικής άνεσης, όπως το ότι αναγκαζόμουν να φοράω μεταχειρισμένα ρούχα, αλλά αυτές δεν με ενοχλούσαν καθόλου. Αυτό που με πλήγωνε ήταν ο ρατσισμός με τον οποίο με αντιμετώπιζαν στο σχολείο.

Δηλαδή τι σου έλεγαν; Ο ρατσισμός είχε ως αφετηρία την εμφανή από τα ρούχα μου δυσχερή οικονομική μου θέση, αλλά και την καταγωγή μου. Επειδή εγώ γεννήθηκα στο Καζακστάν, από Έλληνες όμως γονείς, δεν μπορούν να καταλάβουν ότι δεν ήμουν ποτέ ούτε Καζάκα ούτε Ρωσσίδα, απλά παιδί μεταναστών.

Η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά επιδεικνύουν συχνά μεγάλη σκληρότητα… Δεν με έκαναν παρέα όχι μόνο γιατί πίστευαν ότι καταγόμουν από κάπου αλλού, αλλά και γιατί τα ρούχα μου ήταν abidas και όχι adidas! Όμως, δεν με ενοχλούσε καθόλου το ότι φορούσα φθηνότερα ρούχα , κάποια από τα οποία μάλιστα προέρχονταν και από την εκκλησία. Υπήρχαν τότε διάφορες οργανώσεις που βοηθούσαν. Ήταν εκτός σχολείου και έκαναν ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά που αντιμετώπιζαν παρόμοιες δυσκολίες.

Ειρήνη Παπαδοπούλου

Πηγή: ΕΓΩ

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR