counter

"Είμαι γονιός. Δεν μπορώ να είμαι απαισιόδοξος"

"Είμαι γονιός. Δεν μπορώ να είμαι απαισιόδοξος"
"Είμαι γονιός. Δεν μπορώ να είμαι απαισιόδοξος"

Πέτρος Φιλιππίδης

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, στο περιθώριο της καλοκαιρινής περιοδείας του με το έργο του Αριστοφάνη “Iππής”, μίλησε στην κάμερα του FTHIS TV.

“Είμαι γονιός. Δεν μπορώ να είμαι απαισιόδοξος”

Ο γνωστός ηθοποιός για την αρνητική κατάσταση που επικρατεί, λόγω της οικονομικής κρίσης που έχει ξεσπάσει στη χώρα μας, ανέφερε: “Είμαι πολύ αισιόδοξος, παντού και πάντα. Κατ’ αρχήν είμαι πατέρας, είμαι γονιός. Δεν μπορώ να είμαι απαισιόδοξος. Αυτή θεωρώ ότι είναι η πιο σοβαρή ιδιότητα σε έναν άνθρωπο. Δεν έχω λέξεις να τη χαρακτηρίσω. Το να είναι γονιός κάποιος, πιστεύω πως είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή ενός ανθρώπου”.

Παρ’ όλα αυτά ο Πέτρος Φιλιππίδης επιμένει να ξεχωρίζει τα θετικά στοιχεία που μας χαρακτηρίζουν σαν λαό: “Με όλα αυτά που βλέπω και ακούω τον τελευταίο καιρό δεν πιστεύω ότι είμαστε οι πιο διεφθαρμένοι. Κρατάμε ακόμα κάποιες αξίες, έχουμε φιλότιμο και περηφάνια. Επίσης, είμαστε εύθικτοι για τον πατριωτισμό μας και καλά κάνουμε. Είμαστε και τίμιοι. Δεν μπορεί να χαρακτηρίζει έναν λαό ολόκληρο μια πολιτική κατάσταση ή κάποιοι άνθρωποι, οι οποίοι αποφάσισαν να ωφεληθούν καταλαμβάνοντας κάποιες κυβερνητικές θέσεις. Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ένας ολόκληρος λαός από τη συμπεριφορά των πολιτικών”.

Η κριτική που δέχεται η Ελλάδα

Ο ίδιος, επίσης, σχολίασε την κριτική που δέχεται η χώρα μας το τελευταίο διάστημα: “Το θέμα δεν είναι αν μας αγαπάνε οι απ’ έξω. Το θέμα είναι να μας αγαπάμε εμείς. Πηγαίνετε σε ένα ψυχιατρείο και ρωτήστε αν τους ενδιαφέρει τι σκέφτομαι οι έξω για αυτούς!”.

To λαϊκό θέατρο και η διαχρονικότητα του Αριστοφάνη

Tέλος, με αφορμή τη φετινή παράσταση που πρωταγωνιστεί ο ίδιος, δήλωσε: “ Στο συγκεκριμένο αυτό θίγει ο Αριστοφάνης. Με όχημα την κωμωδία και αιχμή του δόρατος το γέλιο, κάνει μια φοβερή σάτιρα, ανατρέποντας τα πάντα. Το κάνει λέγοντας πως ο καλύτερος να κυβερνήσει είναι ο χειρότερος, ο μεγαλύτερος κλέφτης και απατεώνας. Συμβαίνει να είναι και επίκαιρος, αλλά και κάτι πιο πέρα, είναι διαχρονικός”. Μάλιστα, δεν δίστασε να δώσει τον δικό του ορισμό για το λεγόμενο “λαϊκό θέατρο”: “Είναι αυτό το είδος του θεάτρου που έχει ποιότητα, είναι καλό θέατρο, καλή τέχνη και είναι για όλο τον κόσμο. Όχι με την έννοια του εύπεπτου, του εύκολου ή του φθηνού”.

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR