counter

"Είμαι εγκληματίας. Τον έπιασα από τα μαλλιά και του βούτηξα το κεφάλι στην καυτή σούπα"

"Είμαι εγκληματίας. Τον έπιασα από τα μαλλιά και του βούτηξα το κεφάλι στην καυτή σούπα"
"Είμαι εγκληματίας. Τον έπιασα από τα μαλλιά και του βούτηξα το κεφάλι στην καυτή σούπα"

Ζάχος Χατζηφωτίου

Μια εκ βαθέων συνέντευξη παραχώρησε ο Ζάχος Χατζηφωτίου μιλώντας για την πολυτάραχη ζωή του και τα όσα έχει ζήσει όλα αυτά τα χρόνια. Μεταξύ άλλων ο Ζάχος Χατζηφωτίου αποκάλυψε τις σχέσεις του με την Μελίνα Μερκούρη και τον Αριστοτέλη Ωνάση αλλά κι ένα άγνωστο συμβάν από το παρελθόν του, την εποχή που ήταν ακόμη μαθητής.

 -Άντρες σας φλέρταραν;

Το 1935 πήγαινε δευτέρα γυμνασίου σε ένα σχολείο στις Σπέτσες. Εκεί ήταν γνωστό ότι οι μεγάλοι μαθητές «κυνηγούσαν» τους μικρούς. Εγώ θεωρούμουν ακόμη μιρκός. Κάποια στιγμή, ήρθε ένας συμμαθητής μου και μου έριξε μια τσιμπιά. Δεν ξέρω ποιες ήταν οι βλέψεις του. «Δεν θα με ξανατσιμπησεις ποτέ, γιατί με ενοχλεί και θα αντιδράσω», του είπα. Λίγες μέρες μετά, κάθισα για βραδινό σε ένα πάγκο στο εστιατόριο της σχολής. Στην αρχή πάντα πριν από το φαγητό μας έγερναν σούπα ζεματιστή, μιας και οι Άγγλοι τα έτρωγαν όλα καυτά. Ήρθε και έκατσε δίπλα μου. Δεν έδωσα καν σημασία. Με το που σέρβιραν την σούπα, μου τραβάει μια τσιμπιά, αυτή την φορά στο μπούτι. Τον πιάνω από τα μαλλιά και του βουτάω το κεφάλι μέσα στην καυτή σούπα. Θα μου πείτε είσαι «εγκληματίας». Ναι είμαι. Δεν μπορείς να φανταστείς όμως πόσο άσχημα αισθάνθηκα.

-Πως κατέληξε όλο όλο αυτό;

Έτρεξαν τρεις άνθρωποι από πάνω του και δεν μπορούσαν να τον ξεκολλήσουν από την σούπα. Δεν ξαναπάτησε στο σχολείο. Τον πήραν με έξτρα βαπόρι στον Πειραιά. Πήγε στο νοσοκομείο με εγκαύματα τρίτου βαθμού. Φαίνεται ότι έχασε το ένα του μάτι. Για αυτό λυπάμαι πολύ. Ήταν νέο παιδί, αλλά παλιόπαιδο. Αργότερα μάθαμε ότι είχε πειράξει κι άλλους μαθητές.

-Σας έκανε μήνυση;

Μας πήγε δικαστικώς. Εγώ δεν πήγα στο δικαστήριο καθότι ανήλικος, αλλά πήγε ο πατέρας μου με 3 δικηγόρους. Αυτοί μυρίστηκαν λεφτά και είχαν φέρει «μάρτυρες». Πληρώσαμε αποζημίωση 200.000 δραχμές, πολλά λεφτά για εκείνη την εποχή.

ΠΗΓΗ: Εγώ

 

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR