counter

Έφυγε από την ζωή ο Νέλσον Μαντέλα

Έφυγε από την ζωή ο Νέλσον Μαντέλα
Έφυγε από την ζωή ο Νέλσον Μαντέλα

Νέλσον Μαντέλα

Έφυγε από την ζωή ο Νέλσον Μαντέλα σε ηλικία 95 ετών. Ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα της ιστορίας του 20ου αιώνα, ο Νέλσον Μαντέλα το βράδυ της Πέμπτης 5 Δεκεμβρίου, έφυγε από την ζωή, στο σπίτι του στο Γιοχάνσεμοουργκ. 

Το γεγονός ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής, κ. Ζούμα, λέγοντας πως πλέον ξεκουράζεται και πως ολόκληρο το έθνος έχασε έναν γιο και οι πολίτες τον πατέρα τους. Η υγεία του Νέλσον Μαντέλα είχε επιδεινωθεί πολύ το τελευταίο διάστημα και πολύ συχνά έμπαινε κι έβγαινε από το νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού.

Ο άνθρωπος - σύμβολο της Νότιας Αφρικής

Το παρατσούκλι του Νέλσον Μαντέλα, τον καιρό που ήταν φυλακισμένος, ήταν Μπαφάνα. Σήμερα, η εθνική ομάδα της Νότιας Αφρικής έχει το ίδιο παρατσούκλι εις διπλούν (Μπαφάνα – Μπαφάνα). Τις τελευταίες μέρες, σε κάθε γωνιά της Πρετόρια ή του Γιοχάνεσμπουργκ υπήρχαν εικόνες του και κόσμος που προσεύχονταν να κερδίσει και αυτή τη μάχη ο Μπαφάνα τους. Ο Νέλσον Μαντέλα πέρασε στο πάνθεον της Ιστορίας της Νότιας Αφρικής.

Οι star σε όλο τον κόσμο για τον θάνατο του Νέλσον Μαντέλα

Συγκλονισμένοι είναι οι star σε όλο τον κόσμο στο άκουσμα του θανάτου του Νέλσον Μαντέλα, γράφοντας μερικές σκέψεις για εκείνον στις προσωπικές τους σελίδες στα social media. Η Gloria Estefan έγραψε: "RIP Nelson Mandela που θυσιαστηκε για ν’ αλλάξει τον κόσμο…Ήταν τιμή μου που τον είχα συναντήσει". Ο Bill Clinton έγραψε στο Twitter: "Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον φίλο μου τον Madiba", και πόσταρε μία φωτογραφία από κάποια συνάντησή τους.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR